در حالی که مردم در پی مهلت صد روزه از سوی دولتمردان اقتصادی منتظر بهبود معیشت خود هستند، اما انگار اسب چموش گرانی خیال رام شدن ندارد.
به گزارش خبرنگار ما چند روز پیش در همین صفحه گزارش مفصلی از گرانی سیب زمینی و گلایههای مردم را به سمع و نظر مسؤولان رساندیم و امیدوار به کاهش قیمت شدیم، اما بررسیها و مشاهدات عینی نشان میدهد که قیمت این محصول پرمصرف، نه تنها کاهش نیافته که افزایش هم داشته است به طوری که هم اکنون قیمت سیب زمینی در بازارهای میوه و ترهبار شهرداری به بیش از 2 هزار و 500 تومان رسیده است که موجبات نارضایتی شهروندان را فراهم کرده است.
یکی از شهروندان با بیان اینکه چرا متولیان بازار که دم از ارزانی کالاهای اساسی میزنند، در مهار قیمت سیب زمینی که یک محصول پرمصرف است ناتوانند، میافزاید: قیمت این محصول پرمصرف هر روز در حال افزایش است و کسی هم پاسخگو نیست.
حسن زاده در ادامه میافزاید: به جای وعدههای متعدد ارزانی انواع محصولات مورد نیاز مردم مانند سیب زمینی باید نظارت کاملی بر بازار مصرف وجود داشته باشد تا با جولان سودجویان و دلالان هر روز شاهد افزایش قیمت محصولی جدید نباشیم.
یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه سیب زمینی در میوه فروشیهای سطح شهر قیمت نجومیتری دارد و برخی از سودجویان به سود 100 درصدی هم راضی نیستند، میگوید: برخی میوه فروشان با سودجویی از نبود نظارت، این محصول را کیلویی 3 هزار تومان هم میفروشند.
وی میافزاید: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی و برنامه ریز باید پاسخگوی این مشکل مردم باشد.
در همین حال گرچه کارشناسان علت نوسانات و افزایش قیمت سیب زمینی را در چند ماهه اول امسال از بین رفتن حجم بسیاری از این محصول به دلیل بارش سیلآسا در استانهای غربی کشور و البته کاشت کم در سال جاری میدانند، اما مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند: برخلاف وقوع این حوادث غیرمترقبه میزان تولید سیبزمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
اما در حالی حسن محمدی، رئیس اتحادیه سیب زمینی کاران، نسبت به کمبود یک میلیون تنی سیب زمینی در سال جاری هشدار میدهد که مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی میگوید: امسال با افزایش قابل توجه تولید سیب زمینی، میزان برداشت این محصول به بیش از 4 میلیون و 900 هزار تن میرسد.
در این میان برخلاف متفاوت بدان آمارها از میزان تولید سیب زمینی، قیمتهای اعلامی با آنچه در بازار عرضه میشود، فاصله زیادی دارند. از سوی دیگر مسؤولان در حالی قیمت این محصول را در میادین تره بار کیلویی 1760 تومان اعلام میکنند که مشاهدات در بازار نشان دهنده قیمتهای دیگری است؛ به طوری که قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در میادین تره بار شهرداری بیش از 2هزار و 500 تومان قیمت گذاری میشود.
اما به نظر میرسد با وجود آغاز برداشت سیب زمینی در مزارع برخی استانها هنوز شاهد این هستیم که این محصول در بازار و سطح شهر کیلویی 2600 تا 2700 تومان به فروش میرسد که این رقم نسبت به سال گذشته بسیار زیاد است.
دبیر انجمن چیپس و فرآوردههای حجیم شده غلات هم با بیان این که انتظار میرفت با برداشت سیبزمینی در طارم قیمتها شکسته شود، میگوید: کارخانههای تولیدکننده چیپس در صف خرید این محصول هستند. هر چند باید منتظر باشیم تا برداشت سیب زمینی در سایر شهرستانها نیز آغاز شود.
وی پیشبینی میکند با توجه به وضع تعرفه صادراتی و برداشت و عرضه سیب زمینی برخی استانها قیمت سیبزمینی به طور چشمگیری کاهش یابد.
2004- 2024 IranPressNews.com -