رفتار حمایت آمیز لاریجانی از رییسجمهور در حالی است که کمتر از 6 سال قبل، او از جدیترین منتقدان حسن روحانی به شمار میرفت.
"گروه سیاسی صراط" - لبخندهای علی لاریجانی هنگام همراهی با حسن روحانی و اظهارات حمایتی او از دولت یازدهم برای هر ناظری تردیدی باقی نگذاشته است که رییس مجلس از نتیجه انتخابات 24 خرداد رضایت دارد.
به گزارش گروه سیاسی صراط، خرسندی لاریجانی از انتخاب روحانی را می توان در همان شعف او هنگام همراهی رییس جمهور در مجلس، برگزاری نشست خبری مشترک و حتی شوخی های او با روحانی در مراسم تحلیف به وضوح مشاهده کرد.
رییس مجلس اگرچه در دوران انتخابات و حتی بعد از آن تلاش کرده است تا بیش از آنکه در قامت اصولگرایی ظاهر شود از خود شخصیتی فراجناحی نشان دهد، اما با این وجود در مواقعی حمایت خود را از رییس جمهور نشان داده است.
لاریجانی در مراسم تحلیف رییس جمهور بعد از معرفی کابینه پیشنهادی به مجلس دو هفته از زودتر از موعد قانونی، اقدام روحانی را "زرنگی" توصیف کرد و آن را به فال نیک گرفت.
مواضع لاریجانی و استقبال او از رییسجمهور جدید –هرچند کاندیدای مورد حمایت اصلاحطلبان بوده باشد- البته به مسائل و کشمکش های پدیدآمده میان او و محمود احمدی نژاد در اواخر سال گذشته بی ارتباط نیست.
رفتار حمایت آمیز لاریجانی از رییسجمهور در حالی است که کمتر از 6 سال قبل، او از جدی ترین منتقدان حسن روحانی به شمار میرفت.
لاریجانی که بعد از روحانی در سال 84 مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی و سرپرستی مذاکرات هسته ای را بر عهده گرفت اندکی بعد از کناره گیری و تحویل این مسئولیت به سعید جلیلی لب به سخن گشود و به شدیدترین وجه ممکن به انتقاد از سیاست های روحانی پرداخت.
اوج این انتقادات یک ماه و اندی بعد از کناره گیری او مطرح شد. لاریجانی در جمع دانشجویان دانشگاه شریف در پاسخ به پرسشی در خصوص جمله معروف «در غلتان و آب نبات» او، گفت "در آن زمان كه آقاي روحاني مسئول مذاكرات مسايل هستهاي ايران بودند از راههايي استفاده ميكردند كه راههاي صحيحي براي مذاكره نبود و من مكررا به آنها در خصوص عواقب اين گونه مذاكرات هشدار داده بودم كه هنوز هم معتقدم در آن زمان «درّ غلطان را داديم و آبنبات گرفتيم»".
او همچنین در پاسخ به سوالي در خصوص اينكه آيا دولت هشتم در مسايل هستهاي ايران كوتاهي كرده است يا خير بار دیگر به طور تلویحی سیاست های حسن روحانی در دوران اصلاحات را به باد انتقاد گرفت و پاسخ داد: "تمام دولتهاي بعد از انقلاب در خصوص مسايل هستهاي ايران بر اساس ظرفيتها و شرايط معمولي خود گامهاي مفيدي را برداشتهاند كه اين گامها در دولت نهم رنگ و حمايت جديتري را به خود گرفت و پيروزيهاي اخير نيز مديون همين حمايتها است."
لاریجانی دو سال و چند ماه قبل از آن در آغاز پذیرش جانشینی روحانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، انتقادات صریح تری را نسبت به او مطرح کرده و گفته بود: "روش ديپلماسي سنتي ما در پرونده هستهاي ديگر جوابگو نيست، چون نخبگان كشور در آن نقشي ندارند. ديپلماسي مدرن به بحثهاي كارشناسي اتكا ميكند."
او حتی روحانی و دولت اصلاحات را تلویحا به عقب نشینی در پرونده هسته ای متهم کرد و گفت: "پذيرش عقبنشيني در برابر فناوري هستهاي, پذيرفتن عقبماندگي ايران است. در پرونده هستهاي بايد سياست گامبهگام را در پيش گرفت، يعني اول طرف اروپايي بايد يك قدم پيش گذارد تا ما نيز گاهي به پيش گذاريم."
با این وجود، پس از آنکه سعید جلیلی به مدت 6 سال سرپرستی مذاکرات هسته ای را بر عهده گرفته بود، در جریان مناظره های انتخابات ریاست جمهوری اخیر، علی اکبر ولایتی – که مواضع او عملا به نفع روحانی تمام شد- در نقد سیاستهای هستهای کشور در دولت های قبل، دوران مسئولیت لاریجانی را در کنار دوره لاریجانی و رودرروی سیاستهای جلیلی توصیف و از آنها دفاع کرد.
اینک با رییسجمهور شدن روحانی نه تنها جمله لاریجانی درباره اینکه ما «درّ غلطان را داديم و آبنبات گرفتيم» را به یاد نمیآوریم بلکه بیش از هر تصویر دیگری لبخندهای رضایت لاریجانی از همراهی روحانی در مجلس به اذهان متبادر میشود.
2004- 2024 IranPressNews.com -