80درصد ویلاهای شمال در طول سال خالیست

رئیس اداره میراث و فرهنگی و گردشگری تنکابن و عباس‌آباد گفت: طرح‌های سالم‌سازی دریا و اماکن گردشگری شمال به صورت سنتی و بدون کیفیت ایجاد شده‌اند که این امر بهره اقتصادی ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان تنکابن، داریوش رحیم مشائی صبح امروز در دیدار با فعالان بخش گردشگری شهرستان تنکابن بیان داشت: با توجه به حجم مناسب سرمایه‌گذاری‌های ساخت هتل آپارتمان در شمال به ویژه غرب مازندران، این بخش به حد کافی دارای این زیرساخت‌ها است و در برخی نقاط نیز از این حیث اشباع شده است.

وی افزود: جهت‌گیری سرمایه‌گذاری‌های بخش گردشگری باید با رویکرد بهره‌وری و بازدهی‌های اقتصادی به سوی ساخت مجتمع‌های گردشگری معطوف شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تنکابن و عباس‌آباد با تاکید بر اینکه نیازمند جهت‌گیری سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی به سوی احداث مجتمع‌ها هستیم، تاکید کرد: منطقه از نظر احداث هتل آپارتمان اشباع شده است.

وی افزود: بیشتر گردشگران داخلی که از همه نقاط کشور به شمال می‌آیند شهرنشین و آپارتمان‌ها نشینند و هتل آپارتمان با محدودیت‌هایی که دارند جاذبه‌ای برای گردشگران ندارد به همین منظور مشاهده می‌کنیم سرمایه‌گذاران این بخش از کمی درآمد و کمبود بازدهی سرمایه‌گذاری‌های خود گلایه دارند.

وی تصریح کرد: به نظرم سمت و سوی سرمایه‌گذاری‌ها باید با جهت‌گیری درست به طرف احداث مجتمع‌های تفریحی و گردشگری باشد زیرا این اماکن به صورت پکیج کامل همه امکانات رفاهی و گردشگری از جمله رستوران، استخر، سونا، پارک‌های بازی، سینما چهار بعدی، حتی کتابخانه و امکانات فرهنگی هستند و تنوع امکانات به افزایش جاذبه برای گردشگران می‌انجامد.

وی با انتقاد از رویکرد احداث برخی زیرساخت‌های مورد نیاز به ویژه در سواحل گفت: طرح‌های سالمسازی و اماکن گردشگری ما مدرن نیستند و به صورت سنتی و بدون کیفیت ایجاد شده‌اند که این امر علاوه بر کاهش بهره اقتصادی از نظر ایمنی نیز استاندارد محسوب نمی‌شوند.

رحیم مشائی در ادامه اظهار داشت: در بحث اکوتوریسم نیز ما برنامه‌ریزی نکرده‌ایم در صورتی که جاذبه‌های طبیعت‌گردی ما با توجه به فرهنگ اقوام و مناطق بیش از هر چیزی در سه استان شمالی شاخص هستند و این شاخصه‌ها بهترین فرصت برای رونق اقتصادی محسوب می‌شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تنکابن و عباس‌آباد گفت: در فصول برداشت محصولات کشاورزی با رویکرد طبیعت گردی می‌توانیم با جذب گردشگران علاوه بر آشنا کردن‌شان با فرهنگ بومی مناطق روستایی شمال و در کنار ایجاد رونق اقتصادی برای کشاورزان روستانشین عطش ویلاسازی در مناطق روستایی را که به هم خوردن بافت سنتی و تعادل زیستی مناطق بکر و طبیعت روستاها می‌انجامد را نیز کم کنیم تا دیگر شاهد روند رو به رشد ویلاسازی در روستاها نباشیم.

وی گفت: با توجه به اینکه بیش از 80 درصد ویلاهای ساخته شده در مناطق روستایی در طول سال خالی از سکنه‌اند و این امر علاوه بر وارد آوردن هزینه برای مالکان آن‌ها، در بحث امنیتی و سرقت نیز این اماکن در معرض دستبرد قرار دارند.

این مقام مسئول افزود: با برنامه‌ریزی و تقویت جشن‌های روستایی به ویژه جشن شکوفه‌های بهار نارنج، برداشت برنج، چای، کیوی و مزارع پرورش ماهی و ارتقای آن‌ها به برگزاری جشنواره‌ها در بیشتر فصول سال می‌توان در بحث افزایش درآمد ساکنان روستا و رونق اقتصادی در منطقه، به بهترین شکل ممکن بهره‌گیری کرد و در این امر نیازمند برنامه‌ریزی و مشارکت سایر دستگاه‌ها و نهادهای زیربط همانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و غیره در کنار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است.

رحیم‌مشائی تصریح کرد: با توجه به وجود رودهای خروشان در شمال کشور به ویژه در غرب مازندران ما در این مورد هم تاکنون برنامه‌ریزی نداشتیم و در صورت برنامه‌ریزی و ایجاد شرایط این ورزش در کنار تفریح و تفرج با برگزاری مسابقات بین‌المللی این مناطق بهتر به جهانیان شناسانده خواهند شد.

آدينه، 22 شهریور ماه 1392 برابر با 2013-09-13 ساعت 01:09
خبر بعدی : خیلی زودتر در دریاچه ارومیه با بحران مواجه شدیم
خبر قبلی : گریه استادان ‌دانشگاه‌ علامه به ‌خاطر تهمت‌ها


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -