من نمی ‌دانم چه چیزی توی کله‌ رفسنجانی است

حسین مرعشی، رئیس دفتر هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری وی می‌گوید آقای هاشمی وقتی فیلمی از صف‌های مردم برای دریافت کالاهای اساسی دید، تصمیم گرفت برخلاف سیاست تعدیل که خود مروج آن بود، سازمان تعزیرات حکومتی را بار دیگر به یاری بطلبد و تثبیت قیمت‌ها را اعمال کند.
به گزارش جهان، سخنگوی کارگزاران در مصاحبه با روزنامه اعتماد با اشاره به تشدید تورم در سال 74 که حتی تا مرز 49 درصد نیز رسید می‌گوید: در بحران سال 74 که با کمبود کالا روبه‌رو بودیم و یک مقطع تغییر خاص در تاریخ ایران است. افت قیمت نفت و بحران بدهی‌های خارجی و کمبود کالا داشتیم. صف‌های طولانی در تهران برای مواد غذایی تشکیل شده بود. آقای آل‌اسحاق وزیر بازرگانی بود. آقای نوربخش رئیس بانک مرکزی بود. آقای زنجانی رئیس سازمان برنامه بود. آقای میرزاده معاون اجرایی بود. صف‌ها طولانی بود. وضعیت جدی بود در تهران. یک تیم تصویربردار فرستادیم از صف‌های مواد غذایی و با مردم مصاحبه کردیم و گفتیم این برای تلویزیون نیست و برای آقای هاشمی گزارش تهیه می‌کنیم. یک فیلم ویدئویی درست کردیم حدود دو ساعت، شب رفتند آقای هاشمی به خانه، دادم خدمت‌شان و گفتم شب ببینید. شب پیش نیز طرحی آماده کردیم که آقای هاشمی ببینند و تصمیم بگیرند. آقای هاشمی شب فیلم را دیده بودند. یک پیرمردی در این فیلم بود که می‌گوید من نمی‌دانم رفسنجانی چرا وضع را اصلاح نمی‌کند. چه چیزی توی کله‌اش است نمی‌دانم.

مرعشی با اذعان به ناکارآمدی اعضای دولت سازندگی و تاثیرگذاری شخص خود می‌گوید: صبح که خدمتشان رسیدم، گفتند دیدند. گفتم من پیشنهادی آماده کرده‌ام برای مصوبه دولت و چند کار دیگر در وزارت بازرگانی و مشارکت مجلس و این‌ها تا بازار آرام شود. آقای هاشمی گفتند تصمیم را گرفتم. گفتم چیست؟ گفت آقای میرزاده و نوربخش و زنجانی را صدا بزنید و بگویید تصمیم گرفتم تعزیرات را فعال کنید و دوباره ارزان نرخ‌گذاری کنید و بازار را آرام کنید. گفتم فکر نمی‌کنید خیلی تند باشد؟ گفت نه، من تصمیمم را گرفتم. بعد به آقای میرزاده نگفتم. رفتم پیش آقای زنجانی و او خیلی جا خورد. کاملا خلاف سیاست‌های تعدیلی آقای هاشمی بود این تصمیم که تا آن روز پیگیری کرده بودیم. گفتند وقت بگذارید تا ایشان را قانع کنیم. عصر وقت دادم که آقای زنجانی و نوربخش با آقای هاشمی سه نفری جلسه‌ای داشته باشند. آن دو نفر گفتند که خوب نیست این کار را بکنید. پرسید راه حل شما چیست؟ گفتند راه‌حل‌مان را تا 48 ساعت دیگر می‌دهیم. دو روز بعد با 18 آیتم راه‌حلی دادند. جلسه گذاشتند و آقای هاشمی همه را پذیرفت غیر از یک موضوع که کاهش اعتبارات عمرانی است. گفت خیلی خب، حالا ببینید این دو تا کار را تصمیم بگیرید. یا آنچه شما بگویید من عمل می‌کنم و سه ماه فرصت دارید بازار را به تعادل برسانید. اگر نرسید برکنارتان می‌کنم. یا آنچه من می‌گویم عمل کنید مسئولیتش با خودم. بین این دو انتخاب کنید. یا راه‌حل شما یا راه‌حل من. 24 ساعت وقت خواستند برای تصمیم‌گیری. بعد از 24 ساعت گفتند هر چه شما بگویید عمل می‌کنیم. نتوانستند تصمیم بگیرند با آن 17 بند، بازار را آرام کنند.

مرعشی توضیح نداده که چرا دولت سازندگی پس از 6 سال و در 2 سال آخر تازه تصمیم گرفت سیاست نظارت بر قیمت‌ها از طریق تعزیرات را در پیش بگیرد؛ امری که نارضایتی شدید مردم را به دنبال داشت و در رای ندادند به آقای ناطق نوری در سال 76- که ریاست‌جمهوری وی، ادامه سیاست‌های دولت سازندگی تلقی می‌شد- بازتاب یافت.

شنبه، 16 شهریور ماه 1392 برابر با 2013-09-07 ساعت 12:09
خبر بعدی : «یارانه هدفمند» اقتصاد را به زانو درآورد
خبر قبلی : هردم از این باغ بری می رسد؛ احتمال خطر وبا در تهران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -