واگذاری زمین‌های تامین اجتماعی به یک مسئول

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با فارس از واگذاری زمین‌های تامین اجتماعی در مشهد و منطقه یک تهران برای ساخت دانشگاه به یکی از مسئولان خبر داد. ولی به گفته او، واگذاری‌ زمین‌های مختص تامین اجتماعی کاملا غیرقانونی و بدون تایید هیات‌مدیره بوده است. از سوی دیگر، صمدالله فیروزی که تازه سرپرستی سازمان تامین اجتماعی را بعد از مرتضوی بر عهده دارد، دراین‌باره به تسنیم گفت: بنده تاکنون در این مورد مطلبی نشنیده‌ام و تا زمانی که از مساله‌ای مطمئن نشوم درباره آن صحبت نمی‌کنم ولی پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد. محمد قوامی، مدیرکل تامین اجتماعی خراسان‌رضوی هم در این‌باره مدعی می‌شود که در جریان نیست و این امور از تهران مدیریت می‌شود.
به گفته فیروزی هم، بحث خرید‌و‌فروش املاک سازمان تامین اجتماعی مستلزم طی کردن یک فرآیند کاری مبتنی بر آیین‌نامه‌های مالی سازمان است که شرایط خرید، فروش و تهاتر شدن یک ملک را دقیقا مشخص کرده و مرجع مجاز به تصویب را هم متذکر شده است. البته در این آیین‌نامه به موضوعات دیگری هم اشاره شده است. از جمله اقدامات و محدوده اختیارات مدیرعامل و هیات‌مدیره. پس براساس آیین‌نامه سازمان، تصمیمات مدیریتی باید مبتنی بر جایگاه قانونی باشد.
به‌هرحال، علاوه بر این مسائل، گفته می‌شود که با آمدن وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین صمدالله فیروزی به عنوان سرپرست سازمان تامین اجتماعی، تمامی دستورات مرتضوی در تامین اجتماعی به صورت ملغی در آمده است. البته در تامین اجتماعی اقدامات غیرقانونی صورت گرفته است که دستگاه‌های نظارتی و بازرسی باید آن را بررسی کنند. شاید هم همین اقدامات غیرقانونی در سازمان بوده که باعث تاکید علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر تحقیق و تفحص در سازمان شده است. به این ترتیب، ربیعی خواستار تحقیق و تفحص کامل برای شفاف‌سازی عملکرد سابق سازمان تامین اجتماعی از سوی مجلس شد. حتی در ادامه این صحبت‌های وزیر کار، اعضای هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از صندوق تامین اجتماعی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدار و گفت‌وگو کردند.
ناگفته‌های دبیر هیات امنای تامین اجتماعی درباره حضور غیرقانونی افرادی در هیات امنا
جریان عضویت مرتضوی در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی بعد از تمام شدن حکم سرپرستی‌اش، این روزها از جمله موضوعات چالش‌برانگیز سازمان تامین اجتماعی است. موضوعی که غیرقانونی بوده و منجر شد تا اولین اطلاعیه وزارت کار دولت یازدهم به این موضوع اختصاص داده شود. به‌طوری که براساس این اطلاعیه گفته شد، «هیچ‌گونه تغییری در ترکیب اعضای قبلی هیات امنای تامین اجتماعی از نظر این وزارتخانه صورت نپذیرفته و اعضای قانونی هیات امنا، اعضای قبل از اول مرداد سال ۹۲ هستند.»
حسن اعتمادزاده، دبیر هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در این‌باره می‌گوید: «اعضای هیات امنای سازمان تامین اجتماعی ۹ نفر هستند. از جمله، اسدالله عباسی، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، ضرغام صادقی، غلامحسین رضوانی، علی یوسف‌پور، محمد یاراحمدیان، محمد پارسا، حسن اعتمادزاده و محسن خلیلی‌عراقی» که البته اسدالله عباسی وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در اردیبهشت ماه سال‌جاری، آخرین نفری بوده که به هیات امنای سازمان تامین اجتماعی وارد شده و پس از آن هیچ ‌کسی به صورت قانونی به عنوان عضو هیات امنای این سازمان معرفی نشده است.
البته به گفته اعتمادزاده، افرادی که به عنوان اعضای هیات امنا معرفی می‌شوند، باید روال قانونی آن را طی کرده باشند و توسط وزیر به شورای‌عالی رفاه و تامین اجتماعی معرفی شده و پس از تصویب در این شورا، وزیر در این‌باره، حکم صادر می‌کند، اما درباره «ناصر برهانی» و مرتضوی به هیچ‌وجه این روال طی نشد.
دبیر هیات امنای سازمان تامین اجتماعی درباره علت معرفی برهانی به عنوان عضو هیات امنای این سازمان، گفت: خیلی‌ها دوست دارند در بعضی جایگاه‌ها قرار گیرند و درباره برهانی هم هیچ‌ کسی از ما سوالی نپرسید. براساس صحبت‌های اعتماد‌زاده، هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در ورود و خروج افراد به این هیات نقشی ندارند، زیرا سازوکار این موضوع فراتر از هیات امناست و باید توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شورای‌عالی رفاه و تامین اجتماعی که شامل رییس‌جمهوری، حداقل هشت وزیر و دو معاون رییس‌جمهوری است، درباره آن تصمیم‌گیری شود. ولی اعتمادزاده در ادامه می‌گوید: اگر روال قانونی انتصاب افراد به عنوان اعضای هیات امنا طی نشود، به هیچ‌وجه این افراد به عنوان اعضای هیات امنا شناخته نمی‌شوند. از طرفی هم سعید مرتضوی و برهانی هرگز در جلسات با عنوان «اعضای هیات امنا» حضور نداشته‌اند، زیرا برای افراد عضو هیات امنا دعوتنامه ارسال می‌شود، اما مدیران صندوق‌ها و سایر مسئولان سازمان‌های بیمه‌گر می‌توانند به عنوان افراد متفرقه در جلسات حضور یابند. به گزارش ایسنا، اعتمادزاده درحالی فعالیت این افراد را در هیات امنای تامین اجتماعی غیرقانونی می‌خواند که ناصر برهانی درباره علت معرفی خود به عنوان عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی حاضر به مصاحبه و پاسخ به هیچ سوالی نشده است. این درحالی است که عباسی همچنان تاکید دارد که هیچ تغییری در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی صورت نگرفته و همه آنچه اخیرا در رسانه‌ها درباره جابه‌جایی در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی مطرح شده را کذب محض دانسته است.
با این حال، تصمیم‌گیری درباره اعلام فهرست جدید اعضای هیات امنای سازمان، با نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و هر زمانی که شورای‌عالی رفاه و وزیر در این‌باره تصمیم‌گیری کنند، حکم این افراد توسط وزیر صادر می‌شود. به همین دلیل هم خارج شدن هر فردی از جمله عباسی، وزیر کار دولت دهم از ترکیب فعلی هیات امنای سازمان تامین اجتماعی منوط به تصمیم وزیر جدید است.

پنجشنبه، 31 مرداد ماه 1392 برابر با 2013-08-22 ساعت 12:08
خبر بعدی : منبع امنیتی: آقای روحانی؛ این قرارمان نبود
خبر قبلی : اراجیف یک مرجع حکومتی برای بخت گشایی


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -