رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران با اشاره به روند نابودی جنگلهای غرب کشور اظهار کرد: حشرات چوب خوار تیرخلاص جنگلهای زاگرس هستند؛ چرا که آخرین باقی ماندههای درختان را نیز نابود می کنند.
به گزارش ایسنا، هادی کیادلیری افزود: پیش از حشرات چوب خوار مواردی همچون کشاورزی در زیر اشکوب درختان جنگلی، تغییر اقلیم و دام مازاد از عواملی هستند که باعث به وجود آمدن بیماری خشکیدگی بلوط و در نهایت مرگ این جنگلها شدهاند.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی نه تنها جنگلها بلکه کل اکوسیستم منطقه در حال نابودی است و تنها از نظر زمانی با یکدیگر تفاوت دارند؛ به طوریکه بیشتر عناصر آن از جمله گونههای حیوانی از بین رفته و درختان که گونههای مقاوم تری هستند نیز در وضعیت بسیار بدی قرار دارند.
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران افزود: در حال حاضر در جنگلهای زاگرس حیات وحشی مشاهده نمی شود؛ چرا که زیستگاه این گونهها از بین رفته و به جای آنها گونههایی ظاهر شدهاند که مختص شرایط بیابانی هستند.
به گفته وی، مدیریت ناصحیح جنگلها طی سالیان گذشته، وابسته بودن معیشت مردم منطقه به جنگل، حضور 2.5 برابری دام نسبت به ظرفیت اکوسیستم، استفاده از چوب سوختها، از بین بردن نهال درختان و کاشت گندم به جای آنها از دیگر مواردی است که جنگلهای غرب کشور را به نقطه صفر رسانده است.
کیا دلیری اضافه کرد: با وجود عوامل مخرب، اکوسیستم های جنگلی در طی زمان بسیار حساس و شکننده شده و حتی کوچک ترین تنشی آنها را نابود میکند. همانگونه که می بینیم بر اثر تنک شدن جنگلهای زاگرس بر اثر دخالتهای انسانی، وجود ریزگردها بر آنها تاثیر منفی گذاشته و باعث از بین رفتن درختان میشود.
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران ادامه داد: با وجود آنکه جنگلها به صورت طبیعی قدرت خود تنظیمی دارند، به دلیل دخالتهای انسانی این قدرت را از دست دادهاند.
آدينه، 25 مرداد ماه 1392 برابر با 2013-08-16 ساعت 19:082004- 2024 IranPressNews.com -