حوادث 88 فضا را برای تشديد تحريم‌ها مستعد کرد

به گزارش فارس، مناظره عماد افروغ و عباس عبدي کارشناسان مسائل سياسي با موضوع «بررسي کابينه روحاني» در خبرگزاري فارس برگزار شد.

در اين مناظره عباس عبدي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه برخي از وزراي معرفي شده در زمان انتخابات شوراي شهر و يا مجلس رد صلاحيت شده‌اند به نظر شما مجلس در قبال اين افراد بايد چه موضعي بگيرد.؟ گفت: آن رد صلاحيت‌ها اعتبار سياسي و عرفي لازم را ندارد، رد صلاحيتي که قابل قبول براي عرف عمومي نيست و هيچکس حق دفاع از خود را نداشته است چگونه مي‌تواند مبناي راي براي مجلس شود.

وي در اين زمينه در پاسخ به اين پرسش که آيا مجلس نبايد اين ايراد را به خودش وارد کند که چرا در حالي که فردي را براي شوراي شهر رد صلاحيت کرده، حالا مي‌خواهد به او راي اعتماد دهد؟ گفت: فرض کنيد که من و آقاي افروغ مثل يکديگر باشيم و من براي شوراي شهر رد صلاحيت شوم و به من بگويند چون آنجا رد صلاحيت شدي، ديگر نمي‌تواني وزير شوي. حالا ممکن است آنها بروند و آقاي افروغي را انتخاب کنند که براي شوراي شهر نامزد نشده که بخواهد رد صلاحيت هم بشود آيا اين دليل مي‌شود که يکي را رد و ديگري را تاييد کنند؟ بنابراين مجلس بايد خودش مستقل ارزيابي کند.

اين کارشناس مسائل سياسي همچنين در پاسخ به اين سئوال که با توجه به اينکه برخي وزراي پيشنهادي در فتنه 88 نقش موثري داشتند و از طراحان اصلي تقلب بودند، آيا چنين افرادي که خسارات زيادي را به کشور وارد کردند امروز مي‌توانند در وزارتخانه‌اي به کشور خدمت کنند؟ گفت: اتفاقي که در سال 88 رخ داد بازي باخت باخت بود و من پيش از شکل‌گيري آن اتفاق به آن نقد داشتم اما حوادث سال 88 اتفاقي نبود که فقط يک طرف ماجرا داشته باشد و اينکه وزن هر طرف چقدر بود، يک بحث ديگر است. حوادث سال 88 پروسه‌اي بود که کم‌کم شکل گرفت و همه در آن بازي به يکديگر پاس‌کاري مي‌کردند تا در نهايت يک بازي مشمئزکننده‌اي شکل گرفت، نتيجه هم چيزي شد که در صحبت‌هاي مقام رهبري وجود داشت، يعني هتک حيثيت از نظام بود و وضعيت ايران به دليل همين اتفاقات در صحنه بين‌الملل به نسبت تضعيف شد. درست است که تحريم‌‌ها به دليل مسائل هسته‌اي بود، اما اوضاع 88 فضا را براي تشديد تحريم‌ها مستعد کرد.

در ادامه اين مناظره همچنين عماد افروغ گفت: معتقدم با شبهه تقلب، اقناعي برخورد نشد. چه کساني اولين بار اعلام نتيجه انتخابات کردند. بارها گفته‌ايم که بايد اينها و رهبرانشان را دادگاهي کرد و به آنها فرصت داد تا از خود دفاع کنند. ما وقتي براي کسي کيفرخواست تنظيم مي‌کنيم بايد براي او دادگاه تشکيل دهيم.

اين کارشناس مسائل سياسي در پاسخ به اين سئوال که با توجه به اينکه مي‌گوييد از تقلب شبهه‌زدايي نشد آيا مواضع رهبري در خطبه‌هاي 29 خرداد به عنوان فصل‌الخطاب پاسخي به اين شبهه تقلب نبود؟ اما برخي بعد از اين مواضع سکوت کردند و اگر ما هم بخواهيم ريشه‌اي به اين موضوع بپردازيم اين کار آنها عدم التزام به ولايت فقيه بود و بايد پرسيد که چنين شخصي چگونه مي‌خواهد وزير شود؟ گفت: بحث بنده مربوط به اصل چنين رخدادي و اتفاقات اوليه است. بله، رهبري فصل الخطاب است، اما ريشه يابي بحثي جداگانه است. بايد به ريشه‌ها و عوامل توجه کرد. به علاوه، آيا کسي هست که متعاقباً از دم تيغ اتهام آنها چه به عنوان عاملان فتنه و چه به عنوان ساکتان فتنه نگذشته باشد. اي کاش، کساني که ديگران را متهم به ساکتين فتنه مي‌کنند خودشان در قدرت رسمي نبودند تا باورمان مي‌شد. وقتي همه شدند ساکتان فتنه، ديگران نيز به حق و در واکنش گفتند کاسبان و بهره‌مندان فتنه. اي کاش طرف معترض نتيجه انتخابات اولاً اعلام زود هنگام نتيجه انتخابات نمي‌کرد و ثانياً قدر و اهميت قدرت مدني در مقايسه با قدرت رسمي را بيشتر مي‌دانست. قدرت مدني پادشاهي است. به هر حال قوه قضائيه به عنوان يک مرجع بايد عطف به آن کيفرخواست فرصت دفاع بدهد تا ميزان جرم افراد مشخص شود و اگر قرار نيست محاکمه‌اي در کار باشد بايد به اين قضيه و با تدابير و وساطتي فيصله داد. ديگران نيز بايد با اسناد محکمه پسند سخن بگويند و از طرح اتهامات واهي و اثبات نشده بپرهيزند.

پنجشنبه، 24 مرداد ماه 1392 برابر با 2013-08-15 ساعت 11:08
خبر بعدی : آخرین خبر از صدور حکم دادگاه دختر رفسنجانی
خبر قبلی : دام گرسنه، كسری بودجه، علوفه‌ها روی آب


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -