"دله دزدی" در واقع به "دزدیهای خرد و ناچیز" گفته می شود. در اصطلاح عامیانه ، گاهی به افرادی که دست به دزدی های کلان می زنند "شاه دزد" گفته می شود.
صراط نیوز" - ادبیات به کار گرفته شده در سخنان یک عضو جبهه پایداری در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی رییس جمهور، برای دقایقی فضای مجلس را متشنج کرد.
در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس جمهور، علی محمد بزرگواری به عنوان مخالف کلیات برنامه دولت یازدهم پشت تریبون مجلس رفت و با ادبیاتی منحصر به فرد به مخالفت با کلیات کابینه پرداخت.
او در بخشی از سخنان خود گفت: "مجلس باید مدرسی باشد. اینجا جای چاخانگویی و وکیلالدولهها نیست. مطمئناً خود وزیرانی که رأی میآورند، با این چابلوسان برخورد خواهند کرد. کسی تا دیروز دست احمدینژاد را میبوسید، امروز چه کارها که نمیکند."
گفتنی است بزرگواری علیرغم انتقاداتی که در برخی مورارد در دولت دوم احمدی نژاد از او داشته، همواره به عنوان یکی از مدافعان سرسخت رییس جمهور سابق شناخته می شد.
بعد از پایان سخنان او برخی از نمایندگان مجلس در تذکرات آیین نامه ای به انتقاد از او پرداختند. از جمله یونس اسدی در پاسخ به این قسمت از صحبت های بزرگواری گفت که "غرور و تکبر اجازه نداد این آخوند بزرگوار درست صحبت کند. خود ایشان هم میداند که چقدر دستمالکش دولت بوده است. حالا به من میگوید چابلوس!"
بزگواری در ادامه نطق خود در مجلس گفت که "در دولت اصلاحات و دولت نهم و دهم شعار جوانگرایی گوش فلک را کرد کرد اما برویم از صندوق عتیقه آقای هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی وزیر در بیاوریم؟ برخی از این وزرا را بخواهیم در برخی پروژهها ببریم، باید سرم به آنها وصل کنیم. وقتی در رأس این نظام رهبری عزیز در طول 4 سال از فتنه 88 سخن میگویند که فتنهگران مملکت ما را به پرتگاه سقوط میبردند و نظام ما را به عنوان نظام متقلب معرفی کرده بودند، آیا رواست که از اهالی و طرفداران فتنه در کابینه استفاده کنیم؟ از کسانی که به نمایندگی از سران فتنه در جلسه با رهبری شرکت کردند؟ باز برویم از همین افراد استفاده کنیم و آرامش کشور را به هم بزنیم؟ چرا حرف اساسی نزنیم؟ چرا اگر از فتنه حرف بزنیم، میگویند اینها افراطی هستند؟ پس رهبری اولین افراطی است!"
او اضافه کرد "ما با فتنهگران سر سازش نخواهیم داد. هزینههای بزرگی را به نظام تحمیل کردند. فقط از خدا میترسم. از هیچ کس نمیترسم. ما دوست شما هستیم و میخواهیم تعامل شما را پاسخ بدهیم. ما از انتخاب خیلی از وزرا و معاونان تشکر میکنیم اما بگذارید روی آنها که حرف داریم، حرفمان را بزنیم."
"دله دزد" یا "شاه دزد"
این در حالی است که مهم ترین بخش سخنان این عضو جبهه پایداری مربوط به انتقاد او از انتخاب زنگنه به عنوان وزیر پیشنهادی نفت بود. بزرگواری گفت "آقای زنگنه بیاید و باز هم آن آقازاده دله دزد مهدی هاشمی بیاید و میداندار شود؟ نباید به او رأی داد. این آقازادههای دلهدزد به نظام و روحانیت خیلی ضربه زدند."
استفاده بزرگواری از اصطلاح "دله دزد" واکنش های متعددی را برانگیخت.
در اصطلاح عامیانه، "دله دزد" به کسی گفته می شود که چیزهای کم ارزش و کم بها بدزدد. "دله دزدی" در واقع به "دزدیهای خرد و ناچیز" گفته می شود. این در حالی است که منظور بزرگواری از به کار بردن این اصطلاح بی تردید اشاره به دزدی های کلان توسط آقازادهها و افراد بانفوذ و رانت بوده است.
در اصطلاح عامیانه جامعه، گاهی به افرادی که دست به دزدی های کلان می زنند "شاه دزد" گفته می شود. "شاه دزد" در واقع دزدی است که در فن دزدی از طایفه دزدان ممتاز باشد.
2004- 2024 IranPressNews.com -