انتخاب مدیران دولت از یک اتوبوس 40 نفره

یک روزنامه نگار اصلاح طلب از تکرار چهره ها در دولت حسن روحانی ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش صراط نیوز، ماشاءالله شمس الواعظین که در یک مناظره سه نفره با امیر محبیان و مهدی فضایلی شرکت کرده بود، در بخشی از صحبت های خود در این مناظره از "ایجاد یک خلل جدی در گردش نخبگی کشور" ابراز نگرانی کرد و گفت "اینکه وقتی می‌خواهیم به تخصص‌ها و حوزه‌های تخصصی و انطباق آن با شاخص‌های شخصیتی افراد بپردازیم به آن اتوبوس مراجعه می‌کنیم که در آن 40 نفر بیشتر نیست، جای نگرانی دارد. همان اتوبوسی که من در آن دیدار معروف با آقای هاشمی گفته بودم و وقتی می‌خواهیم از این ماجرا فرار کنیم و مجال گردش نخبگان را در کشور افزایش دهیم در خط پوپولیسم می‌افتیم."
او افزود "این مسئله قابل توجهی است اگر بخواهم پاسخی به این مسئله بدهم باید اعتراف کنیم که ایران طی دو دهه اخیر دچار یائسگی و عقیم شدن در زایش و ولادت مدیران نسل میانی جدید دوم و سوم انقلاب و عرضه آن به حوزه‌های مختلف شده است."
در زورهای اخیر سن و سال بالای کابینه پیشنهادی حسن روحانی به مجلس و معرفی مجدد وزرایی که برخی از آنها حتی 24 سال پیش نیز برای همان وزارتخانه معرفی شده بودند، باعث بروز نگرانی هایی در میان فعالان سیاسی اصولگرا شده بود.
با این وجود در میان اصلاح طلبان کمتر کسی از این موضوع انتقاد کرده بود.
اگر ما به این نکته که هم سن و سال مدیران جاری کشور هستیم توجه نکنیم نسل بعدی دچار مشکل می‌شود.
یکی از وزرا بعد از سن بازنشستگی است و 68 سال برای یک وزیر خیلی بالاست. یعنی 15 سال بیش از سنی که می‌توانید بازنشست شوید، در یک منصب اجرایی قرار گیرید یعنی در این حد دست ما تهی است؛ این نگران کننده است که اتوبوسی پیدا کرده‌ایم که افراد شناخته شده در آن هستند و دائم به سر خط رفته و باز می‌گردد و هیچکس را سوار نمی‌کند و در هیچ ایستگاهی هم نمی‌ایستد و تازه برای کسانی که در ایستگاه منتظر سوار شدن به این اتوبوس هستند شکلک در می‌آورند! وقتی این مدیریت تا این حد محدود شود باید نگران نقش‌آفرینی تیم‌های خود در میدان مسابقه باشیم، ما می‌خواهیم با دوره‌های بعد چه کار کنیم.
هر رئیس‌جمهوری که می‌خواهد بیاید مخیر بین دو گزینه شده است. یا باید از این تیم اتوبوسی استفاده کند که در تکنوکرات بودن و توانایی و ظرفیت‌های علمی آنها تردیدی وجود ندارد یا به پوپولیسم و ناپختگی و بی‌هویتی روی آورد.
مجاری تولید مدیریت کشور دچار انسداد بوده و با موانعی برای پرورش مدیر مواجه است چون 4 سال دیگر ممکن است همین دولت برخی از این وزرا را تغییر دهد. من چند وزیر معرفی شده را می‌شناسم و دشوار است که آنها بتوانند کار کنند.
برای تغییرشان در دوره احتمالی بعدی همین دولت دچار عسرت خواهد شد.
شمس‌الواعظین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "قائل به نوعی انسداد مدیریتی هستید که دولت یازدهم نیز مبتلابه آن است" گفت "بله؛ اما انسداد در کشور، دولت را کنار بگذارید چرا که خود دولت نیز از قربانیان آن است. به دلیل استراتژی‌های کلان کشور در جهتی حرکت کردیم که فقط به لایه‌های وفادارتر سیستم تکیه کردیم و گردش آزاد نخبگی صورت نگرفت و بر سر راه آن موانعی صورت گرفت و در نتیجه فرار مغزها از مرکزیت اداره کشور اتفاق افتاد."
او با انتقاد از عدم چرخش نخبگان در سطوح مدیریتی در کشور و اینکه مدیرانی از ابتدای انقلاب تا کنون همواره در سطح مدیریت حضور داشته اند گفت که "از آنها یک صلابت و مقاومتی برای باقی ماندن تحت عنوان خدمت به مردم بدون داشتن توانایی و ظرفیت دیده می‌شود. این در کل کشور وجود دارد و من نمی‌خواهم نام خاصی را بیاورم. برخی در عکس‌های اول انقلاب مدیرکل بودند و در حال حاضر معاون وزیر شده‌اند و در این 30 سال چرخش کرده‌اند."
این رونامه نگار اصلاح طلب سپس "از اینکه دولت حسن روحانی دوباره این نسخه را تکرار کرد"، اعلام خطر کرده است.
او اضافه کرد "از تکرار چهره‌ها و انقطاع نسلی اعلام خطر می‌کنم. این دقیقا مثل سقوط ناگهانی نرخ زاد و ولد در کشور است."
گفتنی است در حال حاضر یک سوم وزرای پیشنهادی روحانی یعنی 6 وزیر او سابقه تصدی وزارتخانه مربوطه را در دولت های هاشمی رفسنجانی و خاتمی دارند.
حجت الاسلام روحانی دلیل انتخاب مجدد افراد با تجربه تصدی همان وزارتخانه در دو دهه قبل را به اینکه "دیگر فرصتی برای خطا و اشتباه نداریم" نسبت داده است.

شنبه، 19 مرداد ماه 1392 برابر با 2013-08-10 ساعت 23:08
خبر بعدی : رای اعتماد؛ با التماس در مجلس حضور می‌یابند
خبر قبلی : تغییر شکل پرداخت یارانه‌ها در دولت روحانی


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -