رادیو فرانسه: همزمان با بزرگترین تظاهرات مخالفان طی دو هفته اخیر، که در آن دهها هزار نفر در پایتخت تونس خواستار کنارهگیری دولت اسلامگرای این کشور شدند، رییس مجلس قانونگذاری فعالیتهای این مجلس را به حالت تعلیق در آورد؛ این در حالی است که یک عضو اسلامگرای مجلس قانونگذاری تونس این اقدام را «کودتایی غیرقابل» پذیرش توصیف کرده است.
اعتراضات مخالفان به دنبال قتل دو تن از رهبران چپگرای مخالف دولت اسلامگرای تونس افزایش یافته است.
مخالفان اکنون خواهان خروج حزب اسلامگرای النهضه از قدرت و استعفای علی العریض نخست وزیر تونس هستند.
همچنین آنان میخواهند که مجلس ملی قانونگذاری که اکثر کرسیهایش متعلق به اسلامگرایان است و قرار است قانون جدید انتخابات و قانون اساسی این کشور را تعیین کند، منحل شود.
خبرگزاری رویترز از تونس گزارش داده که مردم معترض شب گذشته در میدان باردو در مرکز پایتخت خواستار سقوط رژیم این کشور شدند.
این در حالی است که شنبه شب گذشته، صد و پنجاه هزار نفر از هواداران حزب النهضه به خیابانها ریختند و از دولت اسلامگرای کشورشان حمایت کردند.
بر اساس گزارش یک شاهد عینی، مردم زیادی در تظاهرات دیشب مخالفان شرکت داشتند، اما تعداد آنها به حاضران در تظاهرات هواداران دولت نمیرسید.
در یک اقدام غیرمترقبه، رییس مجلس ملی قانونگذاری، شب گذشته و کمی پس از آغاز تظاهرات مخالفان، فعالیتهای این مجلس را تا زمانی که گفتوگویی میان دولت و مخالفان لائیک آن صورت نگیرد، به حالت تعلیق در آورد.
مصطفی بن جعفر، که از حزب التکتل است، حزبی که با حزب اسلامگرای در قدرت النهضه ائتلاف کرده، گفت که این تصمیم را با در نظر گرفتن منافع کشور و تضمین گذار به سوی دموکراسی اتخاذ کرده است.
این در حالی است که نجیب مراد، یکی از اعضای مجلس ملی قانونگذاری که وابسته به حزب اسلامگرای النهضه است، دیشب در گفت وگو با یک شبکه تلویزیونی المتوسط، تصمیم رییس این مجلس را «کودتایی غیرقابل» پذیرش خوانده است.
به عقیده ناظران، تونس اکنون دچار عمیقترین بحران سیاسی خود پس از سقوط زین العابدین بن علی، رییس جمهور سابق این کشور است.
همچنین تحولات مصر و برکناری محمد مرسی رییس جمهور اسلامگرای این کشور از سوی ارتش، تأثیر بسزایی بر اعتراضات تونس گذاشته است.
2004- 2024 IranPressNews.com -