به گزارش تابناک، در حالی که تا دیروز مسئولان دولتی از افزایش نیافتن بهای نان تا ماههای آینده سخن میگفتند، نشست دیروز کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی افزایش بهای نان برگزار و طی آن قیمتهایی نیز برای این افزایش پیشنهاد شده است.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفته است، نشستی با حضور مسئولان وزارت صنعت برگزار شده که علل افزایش بهای نان و مشکلات خرید گندم و آرد موضوعات اصلی آن را تشکیل میداده است؛ جلسهای که عباس قبادی، مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی نیز در آن بوده است.
در همین رابطه امروز عثمان احمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته که روز گذشته نشستی با عباس قبادی، مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی در مجلس برگزار شده که موضوع آن، بررسی افزایش خرید تضمینی گندم و به تبع آن افزایش بهای نان بوده است.
هرچند احمدی نیز گفته که هماکنون افزایش قیمتی در نان وجود ندارد، گفته با توجه به این که بحث رقابتی در پخت نان شکل گرفته است، افزایش تک بعدی قیمت گندم و آرد موجب شکلگیری بازار سیاهی میشود که نانواها به دنبال آن آرد را مستقیم میفروشند و صرفه اقتصادی این کار برای آنان بیشتر از فروش نان خواهد بود که برای جلوگیری از چنین رویهای قیمت نان باید افزایش یابد تا این بازار سیاه به وجود نیاید.
وی درباره قیمتهای پیشنهادی برای نان نیز گفته است: اگر قیمت فروش گندم را ۸۸۰ یا ۹۰۰ تومان فرض کنیم، میتوان قیمتهایی را برای نان در نظر گرفت که هماکنون در مرحله پیشنهاد است. نان سنگک با گندم ۸۸۰ تومان، ۹۲۵ تومان و برای گندم ۹۰۰ تومانی، ۹۴۰ تومان میشود. نان بربری هم برای گندم ۸۸۰ و ۹۰۰ تومانی به ترتیب ۸۰۰ یا ۸۱۰ تومان خواهد شد. نان تافتون چانه ۲۸۰ گرمی نیز ۴۷۵ تومان و لواش هم ۲۵۰ تومان پیشنهاد شده است.
البته وی تأکید کرده که این ارقام تنها پیشنهاد است.
از سوی دیگر، پور ابراهیمی عضو دیگر کمیسیون اعلام کرده است: گزارشی را که توسط کمیسیون در این زمینه تهیه شده به وزارت صنعت، کشاورزی و رئیس مجلس ارائه کردیم تا این دو وزارتخانه، نظر خود را در این زمینه بدهند تا بنا بر این گزارش جمع بندی مشخصی از وضعیت نان به دولت جدید ارائه کنیم.
این در حالی است که روز گذشته، عباس قبادی که خود مهمان کمیسیون اقتصادی بر سر موضوع افزایش قیمت نان بوده است، ساعاتی پیش از برگزاری این کمیسیون به صراحت افزایش بهای نان را منتفی دانسته بود و اعلام کرده بود: بحث افزایش بهای نان منتفی است و تا ماههای آینده هیچ افزایشی نخواهیم داشت.
اکنون با توجه به آنکه حتی قیمتهایی نیز برای افزایش بهای نان پیشنهاد شده است، هیچ بعید نیست در آینده نزدیک شاهد افزایش بهای نان باشیم.
گزارش مذکور می افزاید: در این میان نکته مهم آن که این افزایش قیمت در قوت غالب خانوار ایرانی، آیا همراه با افزایش یارانه نان نیز خواهد بود یا خیر و آیا اساسا این یارانه به نان تعلق خواهد گرفت یا به آرد نانوایان.
پیش از این محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانهها، افزایش یارانه نان را بسته به افزایش بهای نان دانسته و گفته بود: در سال جاری در صورت افزایش دوباره بهای نان، پس از نهایی شدن بودجه و تعیین قیمت خرید تضمینی گندم، یارانه آن پرداخت میشود.
در همین رابطه، پور ابراهیمی گفته است: در صورتی که بخواهیم کل هزینه افزایش تولید را از طریق افزایش قیمت نان پوشش دهیم، تقریبا ۶۰ درصد بر قیمتها اثر خواهد گذاشت، ولی میتوان بخشی از هزینهها را طریق یارانه و بخشی را با افزایش قیمت و کل آن را از طریق یارانه پوشش داد که ما پیشنهادها و گزارشهای لازم را به وزارت صنعت و کشاورزی فرستادهایم تا نظر خود را در این زمینه اعلام کنند.
2004- 2024 IranPressNews.com -