روزنامه اعتماد: كار محيط زيست به جراحي پلنگ كشيده شده است، جراحي دندان نيش. دندان نيشي كه اعتماد به نفس پلنگ است، مصنوعي شده و ديگر بازديدكنندگان باغ وحشي، از برق دندانهاي حيوان، هراس به خود راه نميدهند. اين جراحي، دومين جراحي است كه روي اين پلنگ در باغ وحش ارم انجام شده است. ايرج جهانگير، مديرعامل پارك ارم تهران گفته است: «اين عمل جراحي امروز در يكي از بيمارستانهاي دامپزشكي انجام ميشود و پلنگ 12 ساله باغ وحش ارم، 6 ساعت بيهوش كامل خواهد شد. در اين عمل جراحي، دندان نيش پلنگ كه خراب شده بود، عصب كشي شده و كانالهاي دندان خالي ميشود، سپس قالب فلزي كه به رنگ دندان است و از قبل تهيه شده است روي پايه دندان قبلي كار گذاشته ميشود.» اين عمل، دو ماه پيش براي دندان نيش ديگر اين پلنگ هم انجام شده بود.
محيط زيست در هفته پيش كتككاري هم به خود ديد، كتككاري بين مديري محيط زيستي و نماينده مجلس، دعوا بر سر ميزان بهرهبرداري از درختهايي بود كه قرار است به شركت شفارود برسد. يكي از نمايندگان استان گيلان با نواختن سيلي بر گوش مديركل منابع طبيعي استان گيلان خواسته بود درسي به اين مدير بدهد تا ديگر با بهرهبرداري بيشتر شركت مذكور مخالفت نكند، هرچند شركت مربوطه به جاي درختهايي كه از ظ بريده بود نهالي نكاشته بود و درصدد استفاده بيشتر از حقاش بود. اما اين ماجرا در سطوح بالا در حال پيگيري است. فعالان و كارشناسان محيط زيست با انتقاد شديد از اين رويداد خواستار پيگيري ماجرا از طريق قوه قضاييه شدند.
اما اين نماينده با حضور در مجلس دركمال آرامش به دفاع از عمل خود برآمده است. عليرضا اورنگي، رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور با اشاره به سخنان اين نماينده در صحن علني مجلس مبني بر درست خواندن ضرب و شتم مديركل منابع طبيعي استان گيلان براي دفاع از حق مردم گفته است: وزير كشاورزي با ارسال نامهيي به رييس مجلس بررسي صحت سخنان نماينده مزبور را خواستار شده و منتظريم كه بررسي اين موضوع به يكي از كميسيونهاي مجلس سپرده شود تا ببينيم سخنان اين نماينده صحيح بوده و كاري كه انجام داده در دفاع از مردم بوده است يا نه. سازمان جنگلها و اداره منابع طبيعي با مسالهيي بغرنجتر از سيلي به گوش مديركلاش مواجه است،
آتشسوزي گسترده در جنگلهاي كشور كه اين روزها تمامي ندارد. 10 آتش سوزي در 13 روز. نداشتن امكانات براي اطفاي حريق و انداختن تقصير به گردن ديگر نهادها و مسوولان، اقداماتي بوده كه مسوولان براي مبرا كردن خود از مسووليتي كه دارند مرتكب شدهاند. صدها هكتار از بهترين جنگلهاي البرز و زاگرس و حتي مناطق حفاظت شدهيي مانند پناهگاه حيات وحش ميانكاله طعمه حريق شدند. در اين ميان آتشسوزي استهبان، عمدي به شمار آمده است.
اما ساخت و ساز در زيستگاه يوزپلنگ متوقف نشده است. برخي منابع از فعاليت گسترده و شبانه روزي راهسازان و تكميل بخش عمدهيي از جاده گزوييه با وجود اعلام توقف عمليات احداث جاده در منطقه حفاظت شده كوه بافق، خبر ميدهند.
اين جاده كه از امنترين نقطه در منطقه حفاظت شده كوه بافق ميگذرد (معروف به جاده گزوييه) شروع ميشود و قرار است دهستان سبزدشت را به شهرستان بافق در استان يزد متصل كند يكي از مهمترين مناقشات محيط زيست كشور در سال گذشته بود و ميتوان گفت كه احداث اين جاده يكي از بزرگترين فجايع محيط زيستي كشور را نيز رقم خواهد زد.
در روزهاي پاياني سال گذشته پس از سفر دكتر فاضل معاون پيشين محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست به استان يزد، با عنوان «خبر خوش نوروزي براي طرفداران محيط زيست» اعلام شد كه عمليات ساخت جاده گزوييه براي هميشه متوقف شده و ساخت اين جاده ادامه پيدا نخواهد كرد، اما واقعيت به هيچ عنوان اين گونه نبوده است. نمايندگان اروميه باز هم بر سر درياچهشان، هياهو كردند و با قصد شكايت از دولت، درصدد پس گرفتن اعتبار درياچه از باغهاي جلفا شدند. وزارت نيرو از نگاه اين نمايندگان، مقصر اصلي شناخته شده است. آنها معتقدند اين وزارت خانه به تعهدات خود عمل نكرده است.
نادر قاضيپور، با بيان اين مطلب اظهار كرد: «درياچه اروميه در معرض خشكي قرار دارد و اگر بيتوجهي نسبت به وضعيت درياچه اروميه ادامه پيدا كند وضعيت بحرانيتر ميشود. متاسفانه كسي به فكر نجات درياچه اروميه نيست و با توجه به اينكه بودجهيي نيز براي احياي اين درياچه اختصاص پيدا نميكند، تلاشها براي رسيدگي به وضعيت نامطلوب درياچه اروميه بياثر است.» نماينده مردم اروميه در مجلس با بيان اينكه استانداري آذربايجان به درياچه اروميه خيانت ميكند، تصريح كرد: «مهمترين علت پروژه انتقال آب رودخانه ارس به درياچه اروميه، برون رفت از بحران خشكي اين درياچه است، اما متاسفانه مثل اينكه استانداري تصميمي براي كمك به درياچه ندارد و فقط ميخواهد در پوشش اين پروژه از دولت اعتبار بگيرد. آب رودخانه ارس هيچوقت به درياچه اروميه نميرسد، انتقال آب ارس به درياچه اروميه فقط پوششي براي گرفتن اعتبار است و در اصل اين آب به شهرستانهاي شبستر و صوفيان ميرسد.»
در ميان همه اين مشكلات، مجلس گزينه خود را براي رياست سازمان محيط زيست اعلام كرده است. محمدرضا تابش، رييس فراكسيون محيط زيست از نگاه محيط زيستيهاي مجلس، رييس پيشنهادي سازمان است.
پنجشنبه، 3 مرداد ماه 1392 برابر با 2013-07-25 ساعت 11:072004- 2024 IranPressNews.com -