یک واگذاری‌ شبهه‌دار دیگر دولت در روزهای آخر

روزنو- همان‌طور که احمدی‌نژاد پیش‌تر گفته بود دولت دهم تا آخرین روزهای کاری خود به فعالیت‌های جدی و تغییر و تحولات ادامه می‌دهد؛ البته فعالیت‌هایی که جز ایجاد شبهات جدید حاصلی ندارد. حالا بعد از آنکه دولت زمین 85 هکتاری نمایشگاه بین‌المللی تهران را به صدا و سیما پیشکش کرد و هنوز طنین صدای منتقدان این اقدام در فضا به گوش می‌رسد، از شمالی‌ترین نقطه ایران خبر رسیده که برگزاری مزایده بنادر شمالی که در چند هفته اخیر باعث انتقاداتی میان فعالان عرصه بندری و دریایی ایران شده با بروز ابهامات و شائبه‌های جدید ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.

فهرست بلند میراث ماندگار دولت دهم

«واگذاری خانه‌های سازمانی به قیمت‌ نازل»، «تخلیه یکی از ساختمان‌های منطقه آزاد برای اجاره بلندمدت» و «واگذاری‌های عجولانه در سازمان میراث فرهنگی» از جمله چند اقدام مشابه اخیر دولت هستند. اقداماتی که البته لیست آنها بسی بلندتر از این فهرست انگشت‌شمار است. آنقدر بلند که دو هفته پیش صدای انتقاد اکبر ترکان، نماینده رئیس‌جمهور منتخب برای انتقال دولت هم بلند شد و او نیز زبان به انتقاد از «واگذاری شبهه‌دار امکانات دولتی در روزهای پایانی دولت دهم» گشود. انتقاداتی که به نظر نمی‌رسد بتوانند دایره اقدامات دقیقه نودی دولت را تنگ‌تر کنند. ابهام در واگذاری بنادر شمالی کشور موضوعی است که از اواسط تیرماه به خبری داغ تبدیل شد. 17 تیرماه خبر رسید که سازمان بنادر در روزهای پایانی دولت دهم در اقدامی عجیب مزایده جنجالی اپراتور بندر شهیدرجایی را با ترک تشریفات به یک شرکت فاقد سابقه و تجربه واگذار کرد؛ شرکتی که گفته می‌شود با ترک تشریفات پروژه عظیم 300 میلیون دلاری به آن واگذار شده و البته هیچ‌گونه فعالیت کانتینری و اپراتوری در بندر شهیدرجایی ندارد و فاقد هرگونه محوطه اختصاصی یا تجهیزات حمل و نقل کانتینری در این بندر است. البته سواحل شمالی ایران نیز همچون جنوبی‌ترین بنادر ایران درگیر مسائلی مشابه هستند. واگذاری بنادر شمالی کشور از طریق مزایده به بخش‌خصوصی درست در ماه‌های پایانی عمر دولت دهم و خلأ جابه‌جایی دولت فعلی و آینده کلید خورده و جای سوال برای فعالان حوزه بندری و دریایی به‌وجود آورده است. قرارداد شرکت‌های فعلی که درحال فعالیت هستند قبل از پایان سال 91 بود و باید این امر انجام می‌شد و به دلایل نامشخص این مزایده بارها به تعویق و تعلیق افتاد و سرانجام برگزاری مزایده ترمینال‌های بنادر شمالی کشور به اواخر دولت دهم موکول شد که شائبه‌هایی را در این زمینه ایجاد کرد. فارس درخصوص همین واگذاری‌ها گزارش داده بود که «مزایده‌ها بیش از آنکه یک فضای رقابتی آزاد و عادلانه را به نمایش گذارد، بیشتر بوی «واگذاری‌های ماهرانه به برخی از شرکت‌های نیمه دولتی» آن هم در پوشش یک مزایده را به مشام می‌رساند.» واگذاری‌هایی که دولت آینده را در موقعیت عمل انجام شده قرار می‌دهد و باید نتیجه آن را قبول کند و تا پایان دوره چهار ساله نیز طبق قرارداد امکان بازگشت نیست.

ایجاد انحصار در بزنگاه انتخابات

در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری که همه نگاه‌ها و تلاش‌ها متوجه برگزاری باشکوه این انتخابات بود مدیران سازمان بنادر در تاریخ 22خرداد امسال به بهانه توسعه رقابت و جلوگیری از انحصار، الحاقیه‌ای را تصویب کردند که نه‌تنها مقدمه‌ای برای انحصار جدید در گلوگاه‌ها و شریان‌های اقتصادی کشور بود که براساس آن عملا تمامی شرکت‌های فعال و باتجربه از گردونه حضور در مزایده بنادر شمالی حذف شدند و راه برای شرکت‌های نوپا و خلق‌الساعه وابسته به سازمان بنادر برای برنده شدن در مزایده فراهم شد. این در حالی است که مزایده درچند ماه پیش از این اعلام و شرایط آن رسما مشخص شده بود و شرکت‌ها براساس شرایط اعلام‌شده در مزایده در آن شرکت کردند اما درست در آستانه بازگشایی پاکت‌های مزایده مدیران سازمان بنادر مصوبه‌ای را از سر گذراندند که تعجب همگان را برانگیخت. بر اساس این مصوبه شرکت‌های خلق‌الساعه با گذراندن مصوبه‌ای برخلاف نص صریح قانون اجازه دادند که خانواده مدیران و کارمندان برای فرار از محدودیت قانونی به‌جای آنها به عضویت شرکت‌های تابعه درآیند و سهامدار شوند. اقدامی که می‌تواند بعضا زمینه بروز فساد در بدنه تصمیم‌گیری مربوطه را فراهم کند.

حراج امکانات دولتی در ورزش

این درحالی است که در اقدامی مشابه امکانات باشگاه پیام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به باشگاه پرسپولیس تهران واگذار شد و درست 10 روز بعد از این واگذاری طی حکمی از سوی عباسی وزیر ورزش و جوانان، محمدحسن نامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عضویت هیات‌‌مدیره باشگاه پرسپولیس منصوب شد، این انتصاب درحالی ‌صورت گرفته است که تنها 12 روز از عمر این دولت باقی مانده و معلوم نیست وزیر بعدی این قراردادها را خواهد پذیرفت یا نه؟ این واگذاری نیز با واکنش نمایندگان مجلس روبه‌رو شده و دو نفر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به آن اعتراض کرده‌اند. کمال‌الدین پیرمؤذن این اقدام وزیر ارتباطات را «استفاده سوء از بیت‌المال و امکانات دولتی» دانسته و گفته وزیر ارتباطات «با اقدامات دوجانبه میان وزارت ارتباطات و وزارت ورزش تنها به‌دنبال تثبیت جایگاه خود است.» در عین حال مجید منصوری‌بیدکانی نیز گفت: «متأسفانه سیاسی‌کاری و فردگرایی در اقدامات اخیر این دو وزیر به وضوح به چشم می‌خورد.» نماینده مردم لنجان در مجلس، با اعلام اینکه نامی با اقدامات غیرقانونی خود به‌دنبال تثبیت جایگاه و جای‌پای خود در بخش‌های دولتی یا نیمه‌دولتی است، افزود:‌ «به‌طور حتم حراج امکانات دولتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امری غیرقانونی و خیانت در امانت مردم است.» معلوم نیست دولت یازدهم قرار است با این دست تصمیمات دقیقه 90 دولت دهم چگونه برخورد کند.

چهارشنبه، 2 مرداد ماه 1392 برابر با 2013-07-24 ساعت 23:07
خبر بعدی : واکنش جک استراو به حضورش در مراسم تحلیف
خبر قبلی : جنگ روانی اطلاعات رژیم علیه شهروند خبرنگاران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -