مرگ پناهجویان؛ رژیم اسلامی مسئول این فجایع است

تاکنون صدها پناهجو که برخی از آن‌‌ها ایرانی بوده‌اند، در اثر غرق شدن قایق‌‌ها جان خود را از دست داده‌اد

به گزارش رادیو آلمان، در پی سانحه‌ای مرگبار که برای یک قایق حامل پناهجویان در سواحل اندونزی روی داده، ده‌ها تن جان خود را از دست داده یا مفقودالاثر شده‌اند. اکثر سرنشینان این قایق پناهجویان ایرانی و سریلانکایی بوده‌اند.

در سواحل اندونزی یک قایق حامل پناهجویان در پی توفانی شدن آب‌ها دچار سانحه‌ای مرگبار شد. این قایق در سواحل غربی جزیره جاوه غرق شده است. این سانحه شامگاه سه‌شنبه (۲۳ ژوئیه / ۱ مرداد) روی داده است.

پناهجویان که اکثر آنها ایرانی و سریلانکایی بوده‌اند، قصد رساندن خود به استرالیا را داشته‌اند. در مورد شمار سرنشینان این قایق و تعداد قربانیان این سانحه آمار گوناگونی منتشر شد.

در حالیکه رسانه‌های استرالیایی شمار پناهجویان را حدود ۱۷۰ نفر برآورد کرده‌اند، مقامات اندونزی از حدود ۲۰۰ سرنشین سخن گفته‌اند.

همچنین گفته شده است که ده‌ها تن جان خود را از دست داده یا مفقودالاثر شده‌اند. مقامات اندونزی مرگ سه نفر از جمله یک کودک در جریان این سانحه را تایید کرده‌اند.

نشریه استرالیایی سیدنی تلگراف به نقل از یکی از بازماندگان این سانحه گزارش داده که ۶۱ پناهجوی ایرانی در جمع مسافران بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه امدادگران موفق به نجات جان بیش از یکصد تن از پناهجویان شده‌اند. شبکه رادیویی ای بی سی استرالیا تعداد نجات‌یافتگان را ۱۶۰ تن ذکر کرده است. پناهجویان نجات‌یافته سپس به بیمارستان منتقل شده‌اند.

اد هیوزیک، معاون پارلمانی نخست‌وزیر استرالیا در پی سانحه مزبور گفت: «این اخباری ناگوار است و نشاندهنده‌ی اینکه ما باید مشکل پناهجویان را در سطح منطقه‌ای حل کنیم.»

در سال‌های اخیر موج پناهجویان و مهاجران غیرقانونی که از طریق کشورهایی چون اندونزی عازم استرالیا می‌شوند، شدت یافته است. بسیاری از آنان از شهروندان ایران و افغانستان هستند.

روزنامه انگلیسی "گاردین" چندی پیش گزارش داده بود که بیش از یک سوم پناهجویانی که به شکل غیرقانونی با قایق وارد خاک استرالیا می‌شوند، ملیت ایرانی دارند. تاکنون صدها پناهجو که برخی از آن‌‌ها ایرانی بوده‌اند، در اثر غرق شدن قایق‌‌ها جان خود را از دست داده‌اد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از آغاز سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۱۳ هزار پناهجو وارد استرالیا شده‌اند. خبرگزاری آلمان حتی از ۱۵ هزار پناهجو سخن گفته است.


بالا گرفتن بحث قوانین پناهندگی

شیوه و سیاست‌های رفتار با پناهجویان از جمله موضوعات مهم در ارتباط با انتخابات پارلمانی در استرالیاست که در ماه سپتامبر سال جاری برگزار خواهند شد.

کوین راد، نخست‌وزیر استرالیا هفته گذشته (جمعه، ۱۹ ژوئیه / ۲۸ تیر) تصریح کرده بود که پناهجویانی که به طور غیر قانونی از طریق مرز آبی وارد خاک این کشور شوند، از این پس اجازه ماندن در استرالیا را نخواهند داشت.

وی در چارچوب ارائه سیاست‌های دولت خود در ارتباط با مهاجران گفت که این پناهجویان پس از ارائه تقاضای پناهندگی‌شان به جای استرالیا در گینه نو نگهداری می‌شوند.

دولت اندونزی نیز روز جمعه (۱۹ ژوسیه) اعلام کرد که روند صدور ویزا برای ایرانیان را دشوارتر می‌کند. این کشور هدف از این امر را جلوگیری از ورود غیرقانونی ایرانیان از طریق اندونزی به استرالیا و قاچاق مواد مخدر اعلام کرد. دولت اندونزی این تصمیم را بعد از مذاکره با دولت استرالیا اتخاذ کرد.

در همان روز همچنین صد‌ها پناهجوی ساکن جزیره "نائورو" که اکثرا ملیت ایرانی دارند، در اعتراض به قوانین سخت‌گیرانه پناهندگی در استرالیا دست به شورش زده بودند. این شورش که با حضور پلیس و نیروهای محلی سرکوب شد و چندین زخمی برجا گذاشت.

پنجشنبه، 3 مرداد ماه 1392، 5:28 صبح برابر با 2013-07-24 ساعت 11:07
خبر بعدی : سفر پوتین به ایران؛ تغییر دستور کار مذاکرات اتمی
خبر قبلی : بزرگترين روزنامه ‌ديواری‌ قرآنی در زندان فردوس


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -