اساتید نباید در دانشگاه سکولاریسم را ترویج دهند

کامران دانشجو، وزیر علوم، این روزها به بازدید از رسانه های خبری و دفاع از عملکرد دوره ۴ ساله اش مشغول است.

دانشجونیوز: دورانی که به زعم مخالفانش سراسر به سرکوب و حذف منتقدین تحت لوای اسلامی کردن پرداخته شده و از دیدگاه خودش استقلال دانشگاه ها تامین شده، رشد علمی باورنکردنی به وجود آمده و آزادی واقعی بر دانشگاه ها حاکم بوده است.

دانشجو اخیرا در خبرگزاری مهر حاضر شده و به دفاع از عملکرد سیاه خود در دوران وزارت ۴ ساله اش پرداخته است.

به نظر می رسد بخش عمده ای از سخنان آقای دانشجو در پاسخ به اظهارات اخیر جعفر توفیقی، مسئول کارگروه تدوین نظرات و پیشنهادات کارشناسان برای انتخاب وزیر علوم جدید، بیان شده است.

جعفر توفیقی در گفتگو با رسانه های مختلف به شدت از عدم استقلل دانشگاه ها، ستاره دار کردن دانشجویان، ایجاد فضای امنیتی و نبود آزادی در دانشگاه های کشور انتقاد کرده است.

«استقلال دانشگاه تطابق سرفصل ها با آموزه های دینی است»

وزیر علوم جمهوری اسلامی در گفتگو با مهر، با دفاع از وضعیت فعلی دانشگاه های کشور گفت که “هم اکنون هیئت امنا همه کاره دانشگاه است و حتی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ابتدا برای اجرایی شدن در این هیئتها مورد بررسی قرار می گیرد، امکان دارد هیئت امنای یک دانشگاه این موارد مد نظرش باشد یا نباشد”.

وی در ادامه افزود: این آقایانی که انتقاد می کنند خودشان در هیئت امنا نیستند و تاکید دارند تصمیمات آنان اجرا شود.

جعفر توفیقی چندی پیش گفته بود که “یکی از اولویت‌دار‌ترین مسائل، نقض استقلال دانشگاه‌ها در دوره گذشته وزارت علوم است”.

وی در ادامه افزوده بود: به موجب قانون برنامه چهارم قرار شد دانشگاه‌ها از کلیه قوانین مستثی باشند و صرفا بر اساس مصوبات هیات امنا اداره ‌شوند. اجرای این قانون نوید می‌داد که ما شاهد یک تحول و پویایی در مدیریت دانشگاه‌ها و پیشرفت توسعه علمی کشور باشیم. متاسفانه در هشت سال گذشته این قانون آن طور که باید نه تنها اجرا نشد، بلکه ما شاهد یک نوع مدیریت متمرکز در دانشگاه‌ها بودیم که مشکلاتی را ایجاد کرد و باعث دخالت وزارت علوم در امور دانشگاه‌ها و کاهش انگیزه دانشگاهیان در مشارکت پیشبرد مسائل دانشگاه شد.

استاد نباید در درسش سکولاریسم را ترویج کند

کامران دانشجو در ادامه با انتقاد از کسانی که “می گویند استقلال یعنی اینکه دانشگاه مستقل از نظام باشد” افزود که من قائل به این نیستم و باید سیاستهای نظام جمهوری اسلامی در دانشگاه پیاده شود. ما کاری با استادی که نگاهش سکولار است نداریم و می تواند تدریسش را انجام دهد اما نباید در درسش سکولار را ترویج دهد.

دانشجو با ارجاع به سخنان آیت الله خمینی گفت “ایشان درباره استقلال دانشگاه فرمودند که استقلال دانشگاه با اسلامی شدن و جدا شدن از غرب ایجاد می شود. از این رو من در ابتدای کار وزرات علوم این فرمایش امام را روی کاغذ آوردم که برای رسیدن به آن راهکارها چیست. یکی از این راهکارها تغییر در محتوا بود یعنی باید سرفصلها مطابق با آموزه های دینی تدوین می شد و در علوم انسانی باید حوزه های دینی جایگزین جهانبینی مادی غرب می شد و در بحث ظاهری نیز باید احکام اسلام در دانشگاه جاری می بود”.

کامران دانشجو در این گفتگو با بیان اینکه “در زمینه اسلامی کردن دانشگاهها گاهی اوقات با بی انصافی روبرو بودیم” افزود: من در این حوزه نه بر مبنای ذوق و سلیقه خودم بود بلکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و امام خمینی اطلاعات را جمع آوری کردم.

وزیر علوم همچنین مدعی است که ایران در سال ۹۰ به رتبه نخست علمی در منطقه رسیده است. وی در همین زمینه اظهار داشت: ۶۵ درصد تولیدات علمی بعد از انقلاب در این ۴ سال تولید شده است.

دانشگاه سالن مد نیست

دانشجو در مورد تعیین نحوه پوشش دانشجویان نیز با بیان اینکه دانشگاه سالن مد نیست، افزود: دانشگاه یک شان دارد و شما در اروپا هم که می روید نمی توانید با لباسی که به مهمانی می روید وارد دانشگاه شوید، هنگام ورود به دانشگاههای آن کشورها کتابچه راهنمایی در خصوص نوع پوشش به شما می دهند تا وضعیت ظاهری را رعایت کنید.

۱۶ آذر به نظام تعلق دارد

کامران دانشجو در ادامه آرامش امنیتی حاکم بر دانشگاه های کشور را حاصل مدیریت وزارتخانه خود اعلام کرده و می گوید:بعد از فتنه تمام ضد انقلاب و مجموعه خارج کشور نگاه و طمعشان به دانشگاهها بود و برای بر هم زدن آرامش دانشگاهها در مهر، آبان و آذر برنامه ریزی کرده بودند اما در این مدت ما هیچ تنشی نداشتیم.

اظهارات آقای دانشجو در حالی بیان می شود که تجمع های بسیاری در دانشگاه های کشور بعد از تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در حمایت از جنبش سبز برگزار شد.

دانشجو با بیان اینکه می خواستند جنبش دانشجویی را در مقابل نظام قرار دهند، اظهار داشت: داشتند ۱۶ آذر را مصادره می کردند. ۱۶ آذر به نظام تعلق دارد پشتوانه نظام است اما عده ای می خواستند مقابل نظام قرار دهند اما با همکاری دانشگاهیان آرامش به دانشگاهها حاکم شد و نشاط سیاسی تعریف شد. نشاطی که زد و خورد و هو کشیدن نیست و یعنی فعالیت عقلانی. یعنی برگزار کردن ۳ هزار نشست انتخاباتی بدون هیچ گزارشی از درگیری یا حاشیه.

دوران اصلاحات دوران مباحث حاشیه ای بود

آقای دانشجو با مقایسه دانشگاه ها در دوران اصلاحات با پس از آن می گوید که “در آن زمان فضای دانشگاه بیشتر به مباحث حاشیه ای می پرداخت”.

وی در ادامه افزود: با مقایسه خروجی فعلی دانشگاهها با زمان اصلاحات، می توانیم ببینیم که اوج نشاط سیاسی که اصلاحات دنبالش بود ۱۸ تیر بود. اوج نشاط سیاسی آن زمان این بود که دانشجویان راه می افتادند و کلاسها را مختل می کردند. ۱۸ تیر شده بود یک داستان برای دانشگاه که امتحانات به تعویق بیافتد. این شده بود فعالیت سیاسی.

بارها امتحانات را به تعویق می انداختند. امسال ۱۸ تیر گذشت اما هیچ اتفاقی نیفتاد. می خواستند ۱۸ تیر را تبدیل به یک تقویم دانشگاهی کنند. اینها باعث شد که ما در ۸ سال اصلاحات در پایگاه اسکوپوس تنها حدود ۸ هزار و ۹۰۰ مستند علمی به چاپ برسانیم اما ما صنعت را به داخل دانشگاه آوردیم و ۱۴۰هزار مقاله با نگاه به رفع مشکلات داخل تولید شد.

کامران دانشجو که به دلیل فعالیت های دوران وزارت کشور در سال ۸۸ در فهرست تحریم های بین المللی قرار دارد، در حالی همچنان به دفاع از دوران صدارتش بر مسند وزارت علوم می پردازد که صدها دانشجو در سال های اخیر بازداشت شده، صدها تن از دانشجویان از تحصیل محروم شده و ده ها استاد از دانشگاه اخراج شده اند.

دوشنبه، 31 تیر ماه 1392 برابر با 2013-07-22 ساعت 02:07
خبر بعدی : عکس؛ جدال نهایی ملت ایران و کفتار عمامه بسر
خبر قبلی : دعوای جناح‌ها با صلوات بفرست! حل نمی‌شود


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -