كودكان بی سرپرست در استان بوشهر خانه امنی ندارند

متاسفانه در استان بوشهر مكان‌هايي به نام خانه امن براي زنان و كودكان بد سرپرست وجود ندارد. البته بهزيستي مراكزي دارد اما اينكه خانه‌هاي امن براي اين قشر از جامعه در نظر گرفته شود تا با آسيب مواجه نشوند تعريف نشده است

«استان بوشهر خانه امن ندارد» اين را سيد مهدي موسوي نژاد، نماينده مردم دشتستان در مجلس شوراي اسلامي كه از ماجراي كودك آزاري اخير هم باخبر شده است مي‌گويد. اين روحاني عضو مجلس نهم ماجراي جنايتي كه بر فاطمه كوچولو رفت را براي استان بوشهر يك فاجعه خواند و از عدم اطلاع‌رساني و آگاهي به مردم درباره عواقب سوء ناشي از مصرف مواد مخدر گلايه كرد. جاي تعجب ندارد كه استان بوشهر خانه امني براي زنان و كودكان بدسرپرست نداشته باشد چه آنكه اگر چنين مراكزي تعريف شده بود شايد شاهد وقوع جنايت در خانه مرد شيشه‌يي عليه فاطمه شش ساله نبوديم. گفت‌وگوي حاضر با اين نماينده مجلس تلاشي است براي برجسته شدن وضع آسيب‌هاي اجتماعي نزد قانونگذاران تا شايد برنامه‌يي عملي براي مواجهه با اين مساله وضع كنند.

‌ خبر كودك آزاري اخير در استان بوشهر را شنيده‌ايد؟

بله متاسفانه از جزييات آن خبر دارم و اخبار آن را هم از رسانه‌ها پيگيري كردم.

‌ آنچه مقامات قضايي و انتظامي استان در رابطه با اين حادثه بر آن تاكيد مي‌كنند اين است كه علت اصلي وقوع اين كودك‌آزاري دلخراش بحث مواد مخدر بوده است همان‌طور كه اطلاع داريد مادر اين كودك و مردي كه با او در ارتباط بوده هر دو به مصرف ماده محرك شيشه اعتياد داشته‌اند. يعني به نوعي مواد مخدر و اثرات سوء آن عمده معضلي است كه برخي معتقدند در سطح استان وجود دارد نظر شما در اين باره چيست؟

ما در شاهراه ترانزيت مواد مخدر هستيم استان بوشهر از يك طرف مرز طويل دريايي دارد و از طرف ديگر دسترسي به استان‌هاي همجوار كه در مرز هستند و قاچاقچيان در آنها به‌راحتي مواد مخدر را رد و بدل مي‌كنند نيز داريم. متاسفانه به همين دليل استان بوشهر محل عبور و مرور قاچاقچيان و مواد مخدر شده است. من هم معتقدم مواد تخدير‌كننده اثرات سوئي در حوزه رفتارها و هنجار‌هاي اجتماعي دارد كه اين كودك‌آزاري اخير هم كه متاسفانه شاهد آن بوديم به دليل اثرات مصرف مواد مخدر صنعتي اتفاق افتاده است.

علت شيوع اين آسيب اجتماعي در استان بوشهر چيست؟

متاسفانه دستيابي به مواد مخدر در استان سهل‌الوصول است و ما شاهديم كه دسترسي به اين مواد براي جوانان آسان است و برخي افراد براي خوشي‌هاي زودگذر از آن استفاده مي‌كنند. البته بايد در اين زمينه آسيب‌شناسي شود كه چرا بخشي از جامعه به سمت مصرف اين مواد گرايش پيدا كرده و درگير اين پديده شوم شده است.

خودتان اگر بخواهيد همين حالا در اين باره آسيب‌شناسي كنيد چه مسائلي را بيشتر در اين زمينه موثر مي‌دانيد؟

من فكر مي‌كنم بيكاري اصلي‌ترين عامل گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر در استان ما است.

برخلاف اينكه استان بوشهر يك استان صنعتي است و نيروهاي بومي به راحتي مي‌توانند در مراكز صنعتي استان به كار گرفته شوند اما شاهديم كه اين جوانان بيكارند و همين باعث افزايش آسيب‌هاي اجتماعي در استان شده است.

اين يك اتفاق طبيعي است وقتي جواني اشتغال نداشته باشد هدفي هم براي زندگي ندارد و بالطبع دچار آسيب مي‌شود.

نبود مراكز تفريحي سالم هم يكي ديگر از علت افزايش آسيب‌هاي اجتماعي در استان است. با اينكه استان بوشهر در كنار دريا واقع شده است و جوانان مي‌توانند تفريحات سالم دريايي در اينجا داشته باشند اما متاسفانه هم فضاي تفريحي و هم فضاي ورزشي در استان بسيار كم است. اين روند در روستاها نااميد‌كننده‌تر است چون در روستاها فضاي ورزشي نداريم. اين در حالي است كه در مناطقي كه آب و هوا گرم است بايد فضاهاي بيشتري براي ورزش و تفريح وجود داشته باشد. برخي سالن‌ها هم كه در حال فعاليتند وضعيت سرمايشي‌شان جالب نيست و جوانان را ترغيب به استفاده از آنها نمي‌كند.

حالا كه اين آسيب‌ها در سطح استان مشهود است چه اقدام موثري براي جلوگيري از وقوع آن انجام شده است؟

نيروهاي امنيتي و انتظامي براي مبارزه با قاچاقچيان و موادفروشان نهايت سعي خود را انجام داده‌اند و بالاخص از زماني كه سردار عباس‌زاده، فرمانده ناجاي استان شده ما شاهد روند رو به بهبودي در اين باره بوده‌ايم اما به شخصه شاهد نبوده‌ام كه اقدام خاصي براي مهار آسيب‌هاي اجتماعي در استان صورت گرفته شده باشد.

به هر حال مواد فروشان به صورت خرد كار خريد و فروش را انجام مي‌دهند و به نظر نمي‌رسد كه پليس بتواند در اين رابطه اقدام موثري انجام دهد. در هر حال تاكيد مي‌كنم هر چند قوه قهريه بايد در اين راستا قوي و موثر عمل كند اما صرفا رفتار قهري نمي‌تواند سودمند باشد و جلوي رشد اين آسيب‌ها را بگيرد.

خب تكليف چيست؟

به هر حال بايد برنامه‌ريزي كرد، مرز‌ها را مسدود كرد و با حفاظ و ديوار از ورود قاچاقچيان به استان ممانعت كرد.

همچنين بايد جلوي كشت مواد مخدري نظير خشخاش را هم بگيريم. ضمن اينكه نظارت كافي براي عدم ورود مواد مخدر صنعتي نظير شيشه به كشور هم بايد صورت بگيرد.

با اين حال در انتهاي همه اين اقدامات كه بايد هرچه سريع‌تر انجام شود آگاه‌سازي مردم نسبت به خطراتي كه مواد مخدر مي‌تواند موجب آن باشد ضرورت دارد. همان‌طور كه تلويزيون و دستگاه‌هاي فرهنگي براي خطرات طبيعي نظير زلزله آگاهي‌سازي مي‌كنند و به مردم آموزش مي‌دهند براي مواد مخدر و انواع آن، كه مي‌تواند بسيار خطرناك‌تر از زلزله باشد بايد تدابير بهتري انديشيده شود و آگاهي‌هاي لازم به مردم داده شود.

لازم است همه دستگاه‌هاي متولي اعم از فرهنگي - امنيتي براي پيشگيري از فجايعي مانند اين كودك آزاري كه سر منشا آن مواد مخدر بوده است دست به دست هم بدهند. كودك آزاري اخير با اين سطح از گستردگي براي استان محرومي مانند استان بوشهر اتفاق كمي نيست.

‌ آقاي موسوي‌نژاد آيا در سطح استان مراكزي تحت عنوان خانه امن براي زنان و كودكان بد سرپرست وجود دارد تا در صورت بروز مشكل بتوانند به آن پناه ببرند تا شاهد وقوع فجايعي مانند كودك‌آزاري اخير در بوشهر نباشيم؟

خير. متاسفانه در استان بوشهر مكان‌هايي به نام خانه امن براي زنان و كودكان بد سرپرست وجود ندارد. البته بهزيستي مراكزي دارد اما اينكه خانه‌هاي امن براي اين قشر از جامعه در نظر گرفته شود تا با آسيب مواجه نشوند تعريف نشده است.

پنجشنبه، 27 تیر ماه 1392 برابر با 2013-07-18 ساعت 12:07
خبر بعدی : گرم شدن هوا؛ هجوم ریز گردهای نمکی دریاچه اورمیه
خبر قبلی : ارائه لوازم پيشگيری از بارداری متوقف می‌شود


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -