همزمان با انتقاد شدید آمریکا از تلاش رژیم ایران برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل، جمهوری اسلامی اعلام کرد که درخواست خود برای کسب کرسی در این شورا را پس گرفته است.
به گفته ناظران، جمهوری اسلامی چون می دانست در سازمان ملل رای لازم برای ورود به شورای حقوق بشر را به دست نخواهد آورد، خود زودتر از تصمیمش اعلام انصراف کرد.
رئیس ساز و کار دیدبان سازمان ملل متحد هیلل نویر گفته بود، حکومتهايی که مردم خود را شکنجه میدهند و میکشند نباید اجازه پیدا کنند تا درباره حقوق بشر در سطح جهانی در مقام قضاوت قرار گیرند.
وقاحت مافوق تصور قاتلان مردم سوریه و ایران
آمریکا از تلاش رژیمهای ایران و سوریه برای تصاحب کرسی و عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بشدت انتقاد کرد. به اعتقاد آنها، پیشینه این دو کشور در نقض حقوق بشر باید مانع از عضویت آنان در این شورا شود.
رزماری دیکارلو، سفیر موقت آمریکا در سازمان ملل، روز پنج شنبه کمپین رژیمهای ایران و سوریه برای کسب کرسی در شورای حقوق بشر را به خاطر پیشینه این دو رژیم در نقض گسترده حقوق بشر «به شدت نامناسب و بیمورد» خواند.
به گزارش رادذیو آلمان به نقل از خبرگزاری فرانسه، نماینده آمریکا گفت که هر دو کشور در زمینه سرکوب آرمانهای دموکراتیک به ویژه در سوریه همکاریهای مستمری دارند.
در واکنشی دیگر، ران پراسر، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت که اقدام رژیمهای ایران و سوریه برای عضویت در این شورا «یک رکورد جدید جهانی در زمینه حماقت است.»
رژیم ایران از جمله حامیان و همپیمانان اصلی رژیم بشار اسد است و گفته میشود در سرکوب خیزش مردمی در سوریه از ابتدا همکاری تنگاتنگی با حکومت این کشور داشته است.
شورای حقوق بشر ۴۷ عضو دارد و در شهر ژنو مستقر است. بسیاری از دولتهای غربی معتقدند، کارنامه سیاه رزیمهای ایران و سوریه باید مانع از عضویت آنها در این شورا شود.
جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۰ هم تلاشهایی را برای عضویت در این شورا آغاز کرده بود، اما پیگیریها و اعتراضات گسترده فعالان بینالمللی حقوق بشر سرانجام مسئولان رژیم ایران را وادار به انصراف کرد.
آدينه، 21 تیر ماه 1392، 11:36 صبح برابر با 2013-07-12 ساعت 10:072004- 2024 IranPressNews.com -