تراژدی تکراری مرگ و بی‌خیالی تکراری مسؤولان

صدها نقطه حادثه‌خیز در سواحل شمال به حال خود رها شده‌اند؛
تراژدی تکراری مرگ و بی‌خیالی تکراری مسؤولان

قدس آنلاین: تابستان است. مگر می‌شود از مردم بخواهید به ساحل دریا نروند و وارد آب نشوند؟ مگر می‌شود پسر بچه‌های دبستانی و دبیرستانی را وقتی به ساحل دریا می‌روند کنترل کرد؟
حالا چند روزی است که چندین خانواده، داغدار فرزندان عزیزشان هستند و مسؤولان هر یک توپ را به میدان دیگری می‌اندازند بی آنکه هیچ‌کس عذرخواهی یا قبول مسؤولیت کند. همه مربی را مقصر می‌شناسند که چرا اجازه داده بچه‌ها وارد آب شوند. این درست؛ اما چرا پلیس ساحلی و غریق نجات‌ها در ساحل حضور نداشتند تا 6 نوجوان بی‌گناه مجبور نشوند برای نجات جان دوستشان به دریا بزنند؟ می‌گویند ساعت 7 عصر بوده و ساعت کار غریق نجات‌ها تمام شده است! غریق نجات در تابستان باید تا ساعت 8-7 بعد از ظهر که هنوز خورشید غروب نکرده است کار کند، مگر سواحل دریای خزر در سال، چند ماه را مسافر دارد؟

دریا را فراموش کن!
پزشکی قانونی مدام آمار تعداد غرق شده‌ها را در سواحل دریای خزر به مردم گوشزد می‌کند. انگار می‌خواهد مردم را بترساند که به دریا نروند و شنا نکنند. اما چه کسی تضمین می‌کند که مردم عادی وقتی آمار پزشکی قانونی را می‌شنوند، از آن درس می‌گیرند؟ تازه اگر این طور بود که هر سال باید از تعداد افراد غرق شده کم می‌شد. چرا نمی‌شود؟
استانداری‌های سه استان گلستان، مازندارن و گیلان مقصران اصلی حوادث دریا هستند. ای کاش این گزارش را بخوانند؛ زیرا طرح نصف و نیمه سالم‌سازی دریا یک طرح ناقص است. شهرداری‌های شهر‌ها که موظف به اجرای آن هستند، به بد‌ترین شکل ممکن آن را اجرا می‌کنند. اغلب غریق نجات‌ها دو یا چند مرد جوان هستند که در ساحل زیر آلاچیق نشسته‌اند یا قلیان می‌کشند و یا با یکدیگر خوش و بش می‌کنند و یک قایق بسته شده در کنار ساحل هم گویا وظیفه دارد فقط جسد از آب بیرون بکشد. وقتی فردی در حال غرق شدن است، در مدت چند دقیقه ریه‌هایش پر از آب و خفه می‌شود، اما این آقایان تا متوجه شوند و قایق را هل بدهند و به آب بیندازند، غریق، غرق شده است. جالب اینجاست که مدام می‌خواهند خود مردم را مقصر جلوه دهند که در قسمتهایی خارج از طرح سالم‌سازی غرق شده‌اند.
آقایان استاندار! در تمام دنیا رفتن به ساحل رایگان است. باید از ساحل به گونه‌ای دیگر کسب درآمد کرد. در تمام کشور‌هایی که دریا و مسافر دریایی دارند، قایقهایی که دارای غریق نجات هستند یا در حال گشت زدن در وسط آب هستند و یا اینکه در وسط آب لنگر انداخته‌اند و وقتی متوجه می‌شوند کسی دارد دست و پا می‌زند، بسرعت به سراغ او می‌روند. اما در کشور ما غریق نجات در ساحل چرت می‌زند.

غرق شدن 92 نفر در سواحل شمال
مسؤولان در سازمان ملی اقیانوس‌شناسی می‌گویند، ساحل دریای خزر دارای چاله‌هایی است که در نزدیکی ساحل هستند و اغلب کسانی که در دریا غرق می‌شوند، کسانی هستند که گرفتار این چاله‌ها می‌شوند. آنها تأکید می‌کنند، این مناطق شناسایی شده‌اند و ما از سازمانهای گردشگری استانها خواسته‌ایم حداقل در این مکانها تابلو هشدار نصب کنند تا مردم در این قسمتها شنا نکنند. طی سه ماهه بهار و 10 روز اول تیرماه امسال، 92 نفر در سواحل و آبهای استانهای مازندران و گیلان به علت غرق شدگی جان خود را از دست داده‌اند. سازمان پزشکی قانونی کشور گزارش داده است، که در سه ماهه بهار و 10 روز اول تیرماه (103 روز) 63 نفر در مازندران و 29 نفر در گیلان غرق شده‌اند که بیشتر این غرق شدگی‌ها در دریا و خارج از طرح سالم‌سازی روی داده است.
از 63 مورد غرق شدگی استان مازندران در بازه زمانی یاد شده، 55 مورد در خارج از طرح سالم سازی و از 29 مورد غرق شدگی استان گیلان 16 مورد در خارج از طرح سالم سازی روی داده است. به عبارت دیگر از 92 مورد غرق‌شدگی ‌71 مورد (77 درصد) در خارج از طرح سالم‌سازی دریا اتفاق افتاده است.

خاموشی 7 نوجوان در نور
در حادثه‌ای تأسفبار که در سواحل نور اتفاق افتاد نیز 6 دانش آموز که در قالب یک اردوی 90 نفره به سواحل خزر سفر کرده بودند، جان خود را در دریا از دست دادند. با مرگ این دانش آموزان، آمار غرق شدگی امسال استان مازندران که در خارج از طرح سالم سازی اتفاق افتاده است، به 61 نفر رسید. در روز 16 تیرماه، پزشکی قانونی خبر داد، جسد یک کودک دیگر از این دانش آموزان هم پیدا شد و تعداد بچه‌های غرق شده در این حادثه به 7 نفر رسید.
چندی پیش مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران گفت: امسال در مازندران 79 طرح سالم‌سازی دریا از 16 خرداد تا پایان شهریور اجرا می‌شود‌ که 39 طرح به صورت دولتی و 40 طرح به صورت خصوصی است. «علیرضا جانبازی» با بیان اینکه سال پیش 500 میلیون تومان از اعتبارات استانی از سوی استاندار مازندران در اختیار بسیج سازندگی قرار گرفت، به ایسنا گفت: امکاناتی از قبیل آلاچیق، سرویس بهداشتی، دوش حمام، کمد لباس، کمپ 10، کمپ 115 و نمازخانه در طرحهای سالم‌سازی دریا برای گردشگران پیش‌بینی شده است. وی با اشاره به ورود گردشگران بسیار از مازندران بخصوص سواحل آن گفت: متاسفانه اعتبارات ملی برای بحث ساماندهی سواحل دیده نشده است.

350 نقطه حادثه‌خیز به حال خود‌‌‌ رها شدند
جانبازی با بیان اینکه 350 نقطه حادثه‌خیز در سواحل مازندران شناسایی شده، گفت: به همه مسؤولان و فرمانداری‌ها توصیه شده که در مناطق حادثه‌خیز تابلوهای هشداردهنده نصب کنند تا مسافران از شنا کردن در این مکانها پرهیز کنند.
وی تصریح کرد: در مناطق ممنوعه و حادثه‌خیز به علت رعایت نکردن اعتبار و بودجه لازم نمی‌توان از وجود ناجیان غریق و مأموران انتظامی بهره گرفت.
وی با بیان اینکه 13 پایگاه جمعیت هلال احمر و 30 پایگاه اورژانس در سواحل مازندران راه‌اندازی شده است ، گفت: 80 هزار نفر از نیروهای انتظامی و 5500 نفر از نیروهای هلال‌احمر در سواحل استان به‌کارگیری شدند.
وی از تعداد چند ده یا چند صد نفری ناجیان غریق در برابر عدد بزرگ 80 هزار نیروی انتظامی و 5500 نیروی هلال احمر چیزی نگفت! براستی ساحل بیشتر به نجات غریق بیشتر نیاز دارد یا نیروی انتظامی؟!

دوشنبه، 17 تیر ماه 1392 برابر با 2013-07-08 ساعت 09:07
خبر بعدی : جنبش تمرد مصر پس از تونس به لیبی نیز سرایت کرد
خبر قبلی : سه تن دیگر امروز در کرمانشاه اعدام شدند


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -