رشد تا 100 درصدی اجاره بها در تهران

همشهری آنلاین: رشد بی‌ضابطه قیمت مسکن در ماه‌های گذشته و نبود نظارت و کنترل بر بازار مسکن باعث شده نرخ اجاره‌بها از جنوبی‌ترین تا شمالی‌ترین نقطه تهران 15 تا 100 درصد رشد یابد و به گفته اکثر مستأجران دیگر اجاره‌نشینی، خوش‌نشینی نیست.

با گذشت حدود دو هفته از آغاز فصل تابستان و جابجایی ها ظاهراً تنها بازاری که به صورت نامحسوس و بی‌سروصدا قیمتهایش رشد پیدا کرده بازار اجاره‌بها است.

بنابراین گزارش، به نظر می‌رسد نبود یک برنامه مدون و کوتاه‌مدت حداقل برای سه ماه فصل تابستان یکی از دلایل اصلی افزایش بی‌ضابطه نرخ اجاره‌بها است.

اجرای دو سال طرح تعزیرات اجاره‌بها اگر چه دارای نواقصی بود اما به هر حال بودن یک طرح دارای نقص بهتر از نبود هیچ برنامه مشخص برای بازار اجاره‌ بها در فصل جابجایی‌ها است.

اکثر بنگاههای مسکن معتقد هستند که هیچ نظارتی بر قیمت‌های اعلام شده برای اجاره مسکن صورت نمی‌گیرد و اگر همان طرح تعزیرات اجاره‌بها که دو سال اجرا شد امسال نیز اجرا می‌شد افزایش نرخ اجاره‌بها کمتر از این نرخ‌های کنونی بود.

برخی از مشاوران املاک نیز معتقد هستند که سیر صعودی قیمت مسکن طی سال گذشته که براساس آمارها 50 تا 70 درصد بوده مزید بر علت بی‌سامانی اجاره‌بها است و رابطه مستقیم قیمت مسکن با اجاره‌بها موجب شده که برخی مالکان و در کنار آنها برخی مشاوران املاک نرخ‌های اجاره‌بها را بیش از پیش افزایش دهند.

هر چند برخی از کارشناسان اقتصاد مسکن نیز معتقد هستند که تنها راه مقابله با افزایش بی‌ضابطه قیمت و اجاره‌بهای مسکن اجرای اخذ مالیات‌های سنگین بر خانه‌های خالی از سکنه در کنار سایر برنامه‌های کوتاه‌مدت می‌تواند مثمر ثمر واقع شود.

البته کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که افزایش قیمت‌ها در سبد هزینه خانوار توقع دریافت اجاره‌‌های سرسام‌آور را در میان صاحبان ملک و ساختمان بالا برده است و برخی از مالکان برای جبران کمبودهای موجود در دخل و خرج با گرفتن اجاره مسکن امرار معاش می‌کنند.

هر چه از جنوب به شمال تهران می‌رویم نرخ رشد اجاره‌بها افزایش می‌یابد
اما قبل از اینکه وارد گزارش اجاره بهای مسکن تهران شویم این سؤال مطرح است که چرا با اتمام دولت دهم هیچ کدام از مسئولان ذیربط برنامه‌ای برای مقابله با افزایش بی‌ضابطه اجاره بهای مسکن ارائه نکردند و به نوعی چرا باید این مسأله مهم در هیاهوی انتخابات و یا تغییر و تحول دولت گم شود.

موضوعی که در گزارش میدانی اجاره بها مشخص است این است که هر چه از جنوب تهران به شمال تهران می‌رویم نرخ رشد اجاره‌بها نیز افزایش می‌یابد.

افزایش 10 تا 15 درصدی اجاره بها در جنوبی‌ترین نقطه تهران
گزارش میدانی حاکی است که هر چقدر از شمال تهران به سمت جنوب تهران پیش می‌رویم رشد اجاره‌بها نیز کم می‌شود.

گزارش‌ها از مناطق 18 و 19 شهرداری تهران حاکی است که نرخ رشد اجاره‌ 10 تا 15 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

یکی از بنگاه‌داران مسکن در منطقه 19 تهران می‌گوید: نرخ رشد اجاره‌ بها در حال حاضر در این منطقه نسبت به پارسال رشد 10 تا 15 درصدی را تجربه می‌کند اما موضوعی که بسیار حائز اهمیت است این است که بازار اجاره بها علیرغم آغاز فصل جابجایی‌‌ها کساد است.

اردانی افزود: سال گذشته به دلیل پایین بودن قیمت‌ها مراجعه‌‌کننده بیشتری داشتیم اما امسال رشد 15 درصدی اجاره‌ بها باعث شده تا مستأجران با شنیدن نرخ اجاره بها با ناراحتی از بنگاه مسکن خارج شوند.

وی افزود: دلیل کساد شدن بازار اجاره نیز به این خاطر است که بیشتر مستأجران و مالکان با یکدیگر بر سر مبلغی به توافق می‌رسند و اجاره را تمدید می‌کنند که البته این تمدید به نفع هر دو طرف و البته به ضرر بنگاه‌های مسکن به خاطر نگرفتن حق کمیسیون است.

به گفته وی، هزینه رهن کامل یک واحد 70 متری در این منطقه در حال حاضر 42 میلیون تومان است که سال گذشته برای همین واحد مسکونی نرخ 35 میلیون تومان عنوان می‌شد.

قیمت‌ها بعد از انتخابات هنوز مشخص نیست
فتاح یکی دیگر از بنگاه‌های مسکن در منطقه 19 گفت: به دلیل اینکه درآمد افراد در این مناطق پایین است مالکان چندان نمی‌توانند نرخ اجاره‌بها را بالا ببرند.

وی افزود: قیمت‌ها بعد از انتخابات هنوز به طور مشخص استخراج نشده و دلیل آن هم این است که مردم تصور می‌کنند که قیمت‌ها پایین خواهد آمد.

وی ادامه داد: بیشتر مالکان در این منطقه به دلیل اینکه شاید شغل مشخص و مناسبی نداشته باشند، برای تأمین مایحتاج خود سعی می‌کنند مبلغ ودیعه را کمتر بگیرند و اجاره‌بها را بالاتر ببرند.

به گفته وی، در حال حاضر اجاره یک واحد آپارتمان نوساز 80 متری حدود 45 میلیون تومان است.

رشد 20 تا 25 درصد اجاره‌بها در منطقه نواب
حمیدیان یکی از بنگاه‌‌های مسکن در منطقه نواب گفت:هیچ نظارتی بر قیمت‌های اعلام شده برای اجاره مسکن صورت نمی‌گیرد و اگر همان طرح تعزیرات اجاره‌بها که دو سال اجرا شد امسال نیز اجرا می‌شد افزایش نرخ اجاره‌بها کمتر از این نرخ‌های کنونی بود.

وی افزود: اجاره بها در سال گذشته و یا سال‌های قبل با یک روند ثابت رشد می‌کرد اما امسال بعد از اینکه نرخ ارز و قیمت مسکن رشد کرد بازار اجاره‌بها وارد یک شوک شد.

وی ادامه داد: بنده خودم دارای یک آپارتمان 3 واحدی و دارای سه پسر دانشجو هستم که باید هزینه تحصیلی آنها را بپردازم پس مجبور هستم که برای تأمین این هزینه‌ها نرخ اجاره‌بها را یک مقدار بالاتر ببرم.

وی در پاسخ به این سؤال که معمولاً این روزها مالکان دوست دارند اجاره بگیرند یا اینکه ودیعه اجاره را بالا ببرند گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود معمولاً مالکان ودیعه را کاهش و اجاره‌بها را بالا می‌برند.

به گفته وی، معمولاً واحدهای مسکونی منطقه نواب 50 متر یا 60 متر است که اجاره همین واحدهای مسکونی نیز 25 میلیون تومان رهن کامل است که نسبت به پارسال 20 درصد رشد پیدا کرده است.

صاحبخانه‌ها به مشاوره بنگاهی‌ها توجهی ندارند
یکی از بنگاه‌‌داران مسکن در منطقه پیروزی گفت: در گذشته بنگاه‌های مسکن ارج و قربی داشتند و هرچه می‌گفتند مالکان و یا مستأجران به حرف آنها گوش می‌دادند اما در حال حاضر وقتی به مالکان گفته می‌شود قیمت‌های پیشنهادی شما بالاست می‌گویند اگر نمی‌توانید واحد مسکونی ما را به این مبلغ اجاره دهید به بنگاه‌ دیگری می‌روم.

صمدی افزود: وضعیت اجاره‌بها در این بازار، توان مستأجران را کاهش داده و حتی برخی از مستأجران عنوان می‌کنند که امسال برای اینکه بتوانیم از پس اجاره‌بها بربیاییم باید به اجاره‌ مسکن با متراژهای کوچک‌تر برویم.

به گفته وی، اجاره یک مسکن 50 تا 60 متری در منطقه پیروزی 30 تا 35 میلیون تومان رهن کامل است.

مستأجران متقاضی خرید مسکن از بازار حذف شدند
پورکمالی بنگاه‌دار خیابان هاشمی گفت: افزایش قیمت مسکن در چند ماه گذشته باعث شده تا قدرت خرید مسکن بسیاری از متقاضیان خرید مسکن که اتفاقاً مستأجر نیز بودند کاهش و به نوعی موجب حذف آنها از بازار شود.

وی در ادامه گفت: در اواسط سال گذشته بود که یکی از متقاضیان خرید مسکن که مستأجر هم بود با مراجعه به بنگاه درخواست پیدا کردن یک واحد مسکونی 50 متری کرد اما بعد از اینکه قیمت‌ها به یکباره رشد کرد با مراجعه به بنگاه اعلام کرد که دیگر توان خرید مسکن ندارد.

وی ادامه داد:‌ به اعتقاد بنده کاهش قدرت خرید و افزایش تعداد مستأجران باعث شده تا مالکان از این وضعیت نهایت استفاده را بکنند و قیمت‌های خود را بالا ببرند.

به گفته وی، اجاره یک آپارتمان 55 متری در منطقه هاشمی 10 میلیون تومان رهن و 460 تا 470 هزار تومان اجاره است.

رشد 40 تا 50 درصدی اجاره در شهرک راه‌آهن
موسوی یکی از بنگاه‌‌داران مسکن در منطقه 22 (شهرک راه‌آهن) با بیان اینکه اجاره‌نشینی دیگر خوش‌نشینی نیست گفت: مالکان در این منطقه پدر مستأجران را درآورده‌اند و این اصلاً انصاف نیست.

وی ادامه داد:فزایش نرخ اجاره بهای مسکن در شهرک راه‌آهن نسبت به پارسال 40 تا 50 درصد رشد داشته به طوریکه همان واحد مسکونی که پارسال 10 میلیون تومان ودیعه و 500 هزار تومان بود امسال به 10 میلیون تومان ودیعه و یک میلیون و 200 هزار تومان افزایش یافته است.

مالکان به مشاوره های بنگاه‌ها توجهی نمی کنند
وی اضافه کرد: در حال حاضر این مالکان هستند که قیمت‌ها را تعیین می‌کنند و هیچ توجهی هم به مشاوره ما بنگاهی‌ها نمی‌کنند و می‌توان گفت که مالکان همه کاره و کارشناسان شده‌اند.

وی اضافه کرد: در سالهای گذشته همزمان با آغاز جابجایی‌ها نرخ اجاره مسکن نیز 10 تا 15 درصد رشد می‌کرد اما در حال حاضر قیمت‌های کاذب مسکن باعث شده تا اجاره‌ها نیز به نسبت رشد قیمت‌ها، افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند.

رشد 2 برابری اجاره بها در سعادت‌آباد
وطن‌خانی بنگاه‌ فعال در منطقه سعادت‌آباد گفت: نرخ اجاره‌بها در سعادت‌آباد در سال‌جاری نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است به طوریکه یک واحد مسکونی 80 متری در سال گذشته 10 میلیون ودیعه با 1.5 میلیون تومان اجاره بود اما اجاره همین واحد مسکونی در سال جاری 30 میلیون تومان ودیعه با 2.5 میلیون تومان اجاره است.

وی ادامه داد: وضع مالی اکثر مستأجرهای این منطقه خوب است و مالکان هم هر قیمتی را که اعلام می‌کنند تقریباً مستأجرها می‌پذیرند.

وی گفت: ارزش ملک در منطقه سعادت‌آباد بالا رفته به همین دلیل بر روی نرخ اجاره نیز تأثیر گذاشته است.

وطن‌خانی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود نرخ دلار کاهش یافته و به دنبال آن قیمت مسکن کاهش یافته است به هیچ عنوان صحّت ندارد و این مطالب تنها در حد گفتار بوده و در عمل چیزی اتفاق نیافتاده است.

آدينه، 14 تیر ماه 1392 برابر با 2013-07-05 ساعت 12:07
خبر بعدی : تصویب۱۰۰مصوبه دولتی در ۲ ساعت
خبر قبلی : تعطیلی نساجی ها در ایران/ساخت کارخانه در زیمبابوه


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -