فرض آن است که این نخستین گزارش امنیتی تحلیل شود و رویکرد این رای عجیب نیز مورد بررسی قرار گیرد.
سایت الف: «یکی از مهمترین تهدیدهای کشورهایی که در تحریم قرار میگیرند، کاهش قدرت دولت مرکزی و برهم ریختن نظام سنتی همراهی کشور با دولت مرکزی است. معمولا قبل از رویارویی کشورهای متاخصم با کشور مورد تهدید، ناامنی مرزی و در سطح بالاتر از دست رفتن شهرهای مرزی و قطع ارتباط عاطفی با جزیرهای کردن علایق مرزنشینان صورت میگیرد. چرا که جزیرهای کردن امنیت در مرزها، معمولا دو نتیجه مشخص دارد؛ نتیجه مشخص اول حس تمایل به کشورهای همسایه با تقویت منافع جغرافیای کوچک قومی و دیگری فرسایش نیروهای نظامی در رقابت با گروههای بیگانهساخت است.»
به گزارش ایسنا، علی آستانه طی یادداشتی در «خط ۱۱» ادامه داد: «این مقولات ذیل تعریف بزرگتری به نام امنیت ملی است و امنیت ملی با دو مشخصه توامان است:
یک: دولت مرکزی قوی که بتواند ضمن نمایندگی خواست عمومی ایرانیان، شعاع حکومت را به اقصینقاط کشور بکشاند و این شعاع از سوی مناطق دوردست کشور مورد پذیرش و علاقه باشد،
دو: همبستگی مردمی با جریان حاکمیت ملی. این همبستگی علیرغم خواستهای قومیتی که در کشوری مثل ایران که پلیفونیک و متنوع است، قومیتها و نژادهای درون مرز ایران، یک اصل زیربنایی را به عنوان "علاقه به شهروندی ایران" و حس ایرانی بودن در مواجهه و تعامل با بیگانه مبنای کارشان قرار دهند.
معمولا کشورهای همسایه علاقمندند که مرزنشینان را به سبب الفت و احتمالا نزدیکی قومیتی - هویتی با کشور همسایه، به سوی خود بکشانند. اگر تعامل و رواداری به عنوان نکته مثبت این همسایگی محسوب میشود اما خطر هضم شدن جغرافیای ایرانی در سیاستهای کشورهای همسایه و رها کردن هویت ایرانی خطری است که یکپارچگی ایران را در حدود تمامیت ارضی مورد تهدید قرار میدهد.
با نگاهی به رای دکتر حسن روحانی به پتانسیل مثبتی که مشابه سال ۷۶ در این شهرهای مرزی برای همبستگی با دولت آینده بروز و ظهور یافته است بیشتر آشنا میشویم.
این پتانسیل از آن جهت اهمیت دارد که رای به سایر کاندیداها، معمولا از سوی کارمندان و کارگزاران نظام از سوی این شهرها تلقی میشود و حسن روحانی که کاندیدای نیروهای منتقد در درون نظام و حاکمیت سیاسی محسوب میشود، با این آرایش جالب آرا، اقبال این مرزنشینان ایرانی را به حاکمیت ملی ایرانیان هویدا کرده است.
آمار ذیل این گزارش خود گویای همبستگی مرزهای ایرانی و میزان رای رئیسجمهور منتخب است و برای اپوزیسیون فعال در این جغرافیا بسیار درسآموز خواهد بود:
شهرستان سرباز: ۸۶.۲۵% معادل ۵۳۷۰۲ رای
خاش: ۸۴.۰۴% معادل ۵۶۱۳۸ رای
ماکو:۷۵.۵۰% معادل ۳۵۲۶۹ رای
پیرانشهر: ۷۸.۹۶% معادل ۳۷۶۰۴ رای
پاوه: ۷۵.۴۸% معادل ۲۰۶۶۹ رای
مریوان: ۷۳.۱۷% معادل ۴۲۸۴۷ رای
تایباد: ۶۶.۳۷% معادل ۳۰۶۲۵ رای
به نظر میرسد این پتانسیل رای و میزان محبوبیت حسن روحانی در این مرزها که معمولا در گذشته شاهد غائلهها و نارضایتی یا کمعنایتی مسئولین بودهاند، لزوم رویکردهای مناسبتر را به عنوان شرط پایداری این رضایت طلب می کند.
فرض آن است که این نخستین گزارش امنیتی تحلیل شود و رویکرد این رای عجیب نیز مورد بررسی قرار گیرد.»
شنبه، 8 تیر ماه 1392، 4:52 صبح برابر با 2013-06-28 ساعت 22:062004- 2024 IranPressNews.com -