روزنامه ابتکار: قيمت ميوه امسال نسبت به سال گذشته افزايش قابل ملاحظهاي دارد که علاوه بر تورم بازار که مرکز آمار ايران، آن را بيش از 30 درصد اعلام کرده است، سرمازدگي، صادرات و سوداگران مهمترين دلايل آن است.قيمت انواع ميوه در بازار به ويژه ميوههاي تابستانه نسبت به سال گذشته افزايش قابل ملاحظهاي داشته و قصد پايين آمدن ندارد.
دبير اتحاديه بارفروشان دليل قيمت بالاي ميوه را سرمازدگي اول فصل عنوان ميکند که در برخي استانها محصول را از بين برده است. کشاورزي تابع شرايط آب و هوايي است و هرگونه عوامل طبيعي مانند سرما، تگرگ، کم آبي و خشکسالي ميتواند توليد محصول را تهديد کند. همچنين صادرات برخي محصولات کشاورزي مانند هندوانه، طالبي به کشورهاي منطقه نيز دليل ديگري براي بالا بودن قيمت ميوه عنوان ميشود، امسال نيز در ابتداي سال سرماي ديررس و بعد از آن تگرگ نابهنگام در برخي استانها محصول را از بين برده است. البته عدهاي صادرات ميوههايي مانند هندوانه، سيب زميني به کشورهاي منطقه را دليل ديگري براي بالا بودن قيمت ميوه عنوان ميکنند.
قيمت انواع ميوه
گزارش ميداني حاکي است قيمت انواع سيب در ميادين ميوه و ترهبار تهران کيلويي 2400 تومان است که در کنار ساير ميوههاي تابستانه مانند هندوانه، طالبي، گرمک، دستنبو و خربزه به فروش ميرود. در همين حال انگور نيز کيلويي 4150 تومان به فروش ميرسد. قيمت هندوانه نيز که از يک ماه گذشته با قيمت کيلويي هزار تا 1200 تومان عرضه ميشد با اندکي کاهش به متوسط 930 تومان رسيده است اما نکته حائز اهميت اين است که هندوانههاي امسال طعم و کيفيت مناسبي ندارد. قيمت انواع طالبي، گرمک و دستنبو نيز کيلويي 1600 تومان عرضه ميشود که نسبت به يک ماه گذشته که به قيمت کيلويي 2 هزار تومان عرضه ميشد تا حدودي کاهش يافته است. خربزه ديگر ميوه تابستانه است که همچنان در اوج قيمت به سر ميبرد و کيلويي 1700 تومان عرضه ميشود. همچنين در ميادين ميوه و ترهبار کيوي نيز وجود دارد و به قيمت کيلويي 2200 تومان عرضه ميشود. تنها ميوهاي که نسبت به هفته گذشته کاهش قيمت يافته موز است و قيمت آن از کيلويي 4700 تومان به کيلويي 3500 تا 3800 تومان کاهش يافته است و اين کاهش قيمت به دليل افزايش توليد و برداشت در قاره آفريقا و کاهش قيمت 100 دلاري قيمت موز در هر تن است. هندوانه توسط دلالان به فروش ميرسد که قيمت آن بسيار گران است و پيشبيني ميشود تا پنج روز مانده به ماه رمضان قيمت آن با ورود هندوانه همدان که ارزانترين هندوانه است کاهش يابد، اين هندوانه در سال گذشته با قيمت کيلويي 450 تومان به فروش رسيد. انبه که از بازارچههاي مرزي به کشور وارد ميشود در دو هفته گذشته 50 درصد کاهش قيمت داشته و با قيمت کيلويي 6000 تومان به فروش ميرسد که اين قيمت همچنان با قيمت واقعي آن که در حدود کيلويي 1500 تومان است فاصله زيادي دارد.
قيمت انواع سبزيجات در بازار
گزارش خبرنگار حاکي است قارچ بستهبندي 800 گرمي در ميدان ميوه و ترهبار تهران کيلويي 3400 تومان عرضه ميشود. اين قيمت نسبت به ماه گذشته افزايش قابل ملاحظهاي را نشان ميدهد. همچنين قارچ دکمهاي فله نيز کيلويي 5500 تومان به فروش ميرود. امسال انواع سيب دچار آسيبديدگي شدند و در کنار آن سيبزميني با وجود ورود سيبزميني اصفهان به بازار همچنان گران است و اين افزايش قيمت به دليل کاشت بيرويه در دو سال گذشته بود که در اين دو سال حتي هزينهي کاشت براي کشاورزان تامين نشد. بر اساس اين گزارش بادمجان کيلويي 800 تومان، سيبزميني انباري 1600 تومان، گوجهفرنگي 980 تومان، هويج 1200 تومان، پياز زرد 650 تومان، پياز قرمز 1250 تومان عرضه ميشود.
خرماي ماه رمضان کيلويي 9000 تومان
دبير انجمن خرما از قيمت 9000 توماني هر کيلوگرم خرما در ماه رمضان خبر داد و گفت: قيمت منطقي براي هرکيلوگرم خرما در بازار مصرف 3500 تا 4000 تومان است و بايد بر قيمتهاي غيرمنطقي که سود آن به جيب عدهايي دلال ميرود نظارت و کنترل بيشتري صورت گيرد. علي اصغر موسوي اظهارکرد: با توجه به اينکه خرماي عرضه شده در ماه رمضان امسال محصول ذخيره شده سال گذشته است قيمت آن بايد با در نظر گرفتن حاشيه سود منطقي و هزينههاي نگهداري و حمل و نقل تعيين شود اما برخي سودجويان و دلالان امروز بيش از 300 درصد سود از اين بازار به جيب ميزنند. وي افزود: هرکيلوگرم خرما در فصل برداشت سال گذشته 1500 تا 2000 تومان خريداري شد و براي نگهداري آن کنون نهايتا کيلويي 100 تومان هزينه شده است در حالي قيمت عمده فروشي هر کيلوگرم خرما به 5500 تا 6000 تومان رسيده است و کيلويي 9000 تومان به دست مصرف کننده ميرسد. دبير انجمن خرما تاکيد کرد: با توجه به اينکه بازار خرما در کشور در اختيار عده ي معدودي قرار دارد و آنها با نفوذ خود هر کاري که بخواهند ميکنند ميتوان قيمت اين محصول را با شناسايي آنها کنترل کرد. موسوي ادامه داد: در کشوري مانند انگلستان اگر توليد 25 درصد هر محصولي در اختيار يک توليدکننده قرار داشته باشد بايد آن توليدکننده هر ماه گزارش کاملي از توليد، عرضه، قيمت و سود حاصل از فروش خود را به دولت ارائه دهد. به گفته وي حداکثر قيمت منطقي براي هر کيلوگرم خرما در ماه رمضان 4000 تومان است و بايد نظارت و کنترل بيشتري بر قيمتهاي غير منطقي خرما در بازار صورت گيرد.
حل مشکل کمبود کره تا اواخر هفته
همچنين رئيس سازمان صنعت استان تهران از توزيع مرغ 4800 توماني منجمد براي دستگاهها و سازمانهاي مختلف خبر داد و گفت: اتحاديه صنف مرغفروشان و سازمان ميادين ميوه و ترهبار، حوالههاي دريافت مرغ را اخذ و از روز گذشته نيز در حال توزيع هستند. يدالله صادقي در مورد توزيع مرغ 4800 توماني منجمد (درب سردخانه)، اظهار داشت: وزارت صنعت استان تهران از کليه سازمانها، وزارتخانهها، دستگاههاي دولتي، سازمان ميادين ميوه و ترهبار، تعاونيهاي کارگري و کارمندي و نيروهاي مسلح و اتحاديه صنفي مرغفروشان دعوت کرده که مرغ مورد نياز خود را با نرخ 4800 تومان (درب سردخانه) از ما دريافت کنند. وي افزود: وزارت صنعت استان تهران آماده است که مرغ مورد نياز اين دستگاهها را به آنها تحويل و همچنين مردم نيز از اين مرغ از طريق فروشگاهها، ميادين ميوه و ترهبار و يا تعاونيها ميتوانند از اين طريق اقدام به خريد کنند. همچنين اين اقشاري که نام آنها ذکر شد ميتوانند به ساختمان شهيد رجايي وزارت صنعت استان تهران واقع در خيابان وليعصر(عج) نبش زرتشت مراجعه و حوالههاي دريافت مرغ را اخذ کنند. رئيس سازمان صنعت استان تهران بيان کرد: اتحاديه صنف مرغفروشان و سازمان ميادين ميوه و ترهبار حوالههاي خود را دريافت کرده و از روزپنجشنبه گذشته اقدام به توزيع مرغ کردهاند و از ابتداي هفته نيز در حجم وسيعتري اين مرغها توزيع خواهد شد. همچنين اين مرغها از نظر حجم هيچ محدوديتي نداشته و به هر ميزان که مردم در آستانه ماه مبارک رمضان نياز داشته باشند توزيع خواهد شد. صادقي در مورد مشکل کره نيز گفت: مسئله کمبود کره حل شده و سرعت توزيع کره در حال افزايش است و بر اين اساس از اواخر هفته آينده مشکلي بهنام کمبود کره وجود نخواهد داشت. وي با بيان اينکه در حال حاضر 5 شرکت در شهر تهران توزيع را شروع کردهاند، تصريح کرد: محمولههاي ترخيص شده کره از گمرک در حال بستهبندي و توزيع است و ساير محمولههايي که در گمرک قرار دارد نيز بهمرور ترخيص و پس از بستهبندي توزيع خواهد شد.
2004- 2024 IranPressNews.com -