افزایش قیمت مواد غذایی در آستانه ماه رمضان

از خرماي 9 هزار توماني تا برنج 10 هزار توماني
افزايش خزنده قيمت‌ها در آستانه ماه رمضان
به گزارش «قانون»، به سنت هر ساله نزديك شدن به ماه مبارك رمضان ، با افزايش خريد اقلام خوراكي پرمصرف همراه شده است از اين رو در هفته‌ اخير نيز افزايش قيمت اقلام خوراكي قابل توجه و محسوس بوده است .
به نظر مي‌رسد پس از ايجاد جو اميدواري به حل بحران‌هاي اقتصادي، گراني‌ها تا حدي از سيبل توجه مردم عادي براي چند روزي خارج شده است اما با نزديك شدن به ماه مبارك رمضان، بحث سفره خانوار دوباره به نقل محافل تبديل خواهد شد .
خرما كيلويي 9 هزار تومان
هر چند خرما يكي از مهم‌ترين خوراكي‌هاي سفره افطار ايرانيان است و در فستيوال خريد ، در ماه مبارك رمضان همواره افزايش قيمت قابل توجهي را تجربه مي‌كند اما افزايش قيمت اين ماده غذايي پرمصرف امسال بسيار قابل توجه بوده است . قيمت هر كيلو خرما در بازارهاي تهران به حدود 9 تا 12 هزار تومان افزايش يافته و نكته قابل توجه اين است كه فعالان بازار خرما معتقدند سود اين افزايش قيمت نه به توليد‌كنندگان خرما، كه به دلالان اين محصول مي‌رسد و تداوم اين وضعيت مي‌تواند موجب تهي شدن بخش‌هاي مختلف كشاورزي از نقدينگي شود . هر كيلو خرما در حالي به قيمت 9 هزار تومان فروخته مي‌شود كه دبير انجمن خرما قيمت منطقي اين كالا را 4 هزار تومان عنوان مي‌كند .
علی اصغر موسوی به ايسنا گفت: با توجه به اینکه خرمای عرضه شده در ماه رمضان امسال محصول ذخیره شده سال گذشته است قیمت آن باید با در نظر گرفتن حاشیه سود منطقی و هزینه‌های نگهداری و حمل و نقل تعیین شود اما برخی سودجویان و دلالان امروز بیش از 300 درصد سود از این بازار به جیب می زنند.
وی افزود: هرکیلوگرم خرما در فصل برداشت سال گذشته 1500 تا 2000 تومان خریداری شد و برای نگهداری آن تا کنون نهایتا کیلویی 100 تومان هزینه شده است در حالی قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم خرما به 5500 تا 6000 تومان رسیده است و کیلویی 9000 تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
نگراني از خيز قيمت مرغ
در هفته گذشته قيمت مرغ افزايشي در حدود 500 تومان در هر كيلو را تجربه كرده است . هر كيلو مرغ در حال حاضر در بازارهاي تهران در محدوده 6500 تا 7 هزار تومان به فروش مي‌رسد در حالي كه هفته قبل از آن قيمت‌ها بين 5500 تا 6 هزار تومان بود . هر چند مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام كرده اند كه مرغ ذخيره شده به اندازه كافي براي عرضه در بازار وجود دارد اما اين افزايش قيمت با نگراني برخي توليد‌كنندگان همراه بوده است . دولت اعلام كرده است كه هر كيلو مرغ بايد به قيمت 5150 تومان براي ماه رمضان عرضه شود اما توليد‌كنندگان معتقدند اين قيمت پايين‌تر از قيمت تمام شده مرغ براي مرغدار است و اجراي اين مصوبه مي‌تواند سبب شود بعد از ماه مبارك رمضان قيمت مرغ حتي به كيلويي 12 هزار تومان برسد . دليل افزايش قيمت توليد مرغ ، گراني نهاده‌هاي دامي است و ايران براي توليد مرغ به واردات اين نهاده‌ها وابسته است.
كمبود دام زنده
در حالي كه دولت براي كنترل بازار گوشت نسبت به واردات گوشت خالص اقدام مي‌كند، افزايش دو برابري قيمت دل و جگر در بازار نشان‌دهنده كمبود گوشت در بازار است .
بر اين اساس برخي معتقدند بهتر است دولت براي كنترل بازار گوشت مجوز ورود دام زنده به كشور را صادر كند . اين اقدام مي‌تواند منجر به كاهش تنش بازار گوشت شود . قيمت گوشت كه در فروردين ماه افزايشي قابل توجه در حدود 60 درصد را تجربه كرده بود ، در نيمه‌هاي خرداد ماه كمي كاهش يافت اما اين روزها به دليل افزايش قابل توجه مصرف، قيمت‌ها روند افزايشي را تجربه مي‌كنند .
لبنيات ، از كمبود تا گراني
قيمت انواع لبنيات در بازار در سال جاري افزايش قابل توجهي را تجربه كرده است . هر چند توليد‌كنندگان لبنيات اعلام كرده‌اند در فصل پرمصرف اين ماده غذايي ، يعني ماه مبارك رمضان قيمت‌ها افزايشي نخواهد داشت، اما اقلام وارداتي مانند كره افزايش قيمت قابل توجهي را تجربه كرد كه اين رشد قيمت‌ها با كمبود نيز همراه بود‌. خبرهاي رسيده حاكي از آن است كه توزيع كره وارداتي در بازار از آخرين روزهاي هفته گذشته آغاز شده است و قول مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز بر اين استوار است كه كمبودي از اين بابت وجود نداشته باشد .
برنج يك كيلويي ، 10 هزار تومان
هر چند قيمت انواع برنج وارداتي و توليد داخل، پس از اعلام عدم تخصيص ارز مرجع براي واردات افزايشي قابل توجه را در بازار شاهد بود، اما آخرين قيمت‌ها اعلامي سازمان حمايت نشان مي‌دهد كه براي هر كيلو برنج بسته‌بندي شده از سوي شركت‌هاي عرضه كننده برنج، قيمتي بيش از 10 هزار تومان پذيرفته شده است . اين قيمت‌ها در تاريخ 26 خرداد ماه اعلام شده است. بر اين اساس هر كيلو برنج بسته‌بندي 10 هزار و 300 تومان و هر كيسه برنج 5 كيلويي بسته بندي 51 هزار و 500 تومان قيمت گذاري شده‌اند . هر كيسه برنج 10 كيلويي و بيست كيلويي نيز به ترتيب 99 هزار و 198 هزار تومان اعلام شده است.

شنبه، 1 تیر ماه 1392 برابر با 2013-06-22 ساعت 11:06
خبر بعدی : چینی ها به قرآن کریم هم رحم نکردند
خبر قبلی : طالبان شیعه: با روحانی از آسمان عذاب الهی خواهد آمد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -