رئیس‌جمهور برزیل: تظاهرات اعتراضی مایه افتخار است

با شدت گرفتن ناآرامی‌ها در برزیل وزارت دادگستری از ارتش خواست تامین امنیت ورزشگاه‌ها را بر عهده بگیرد. همزمان رئیس‌جمهور برزیل تظاهرات اعتراضی را "مایه افتخار" دانست و خواستار توجه به خواست‌های مردم شد.

ناآرامی‌ها در برزیل با اعتراض به افزایش بهای بلیط اتوبوس‌های شهری آغاز شد. در روزهای گذشته دامنه‌ی اعتراض گسترده شده و مسائلی چون فساد مالی، گرانی خدمات عمومی و هزینه‌ی سرسام‌آور بازی‌های جام جهانی سال ۲۰۱۴ را نیز دربرگرفت.

شامگاه سه‌شنبه (۱۸ ژوئن/ ۲۸ خرداد) تجمع ده‌ها هزار شهروند معترض در برابر کلیسای جامع سائوپائولو، بزرگترین شهر برزیل به خشونت کشیده شد. ظاهرا شماری از معترضان پس از درگیری با پلیس چند خودرو را به آتش کشیدند.

اکثریت آرام معترضان

تظاهرات مشابهی نیز در برازیلیا، پایتخت برزیل، ریودوژانیرو و چند شهر بزرگ دیگر گزارش شده است. پلیس شمار معترضان در سائوپائولو را ۵۰ هزار نفر برآورد کرده، اما ویدئوها جمعیت بزرگ‌تری را نشان می‌دهند.

بنابر گزارش‌ها درگیری در سائوپائولو زمانی آغاز شد که عده‌ای از تظاهرکنندگان پس از راه‌پیمایی به سمت دفتر شهردار تلاش کردند وارد ساختمان شهرداری شوند.

در پی دخالت پلیس برای جلوگیری از هجوم عده‌ای از تظاهرکنندگان به شهرداری، یک خودروی فرستنده‌ی تلویزیون، یک خودروی آب‌پاش پلیس و شعبه‌ی یکی از بانک‌ها به آتش کشیده شد.

گروه کوچکی از معترضان به برخی از عمارت‌ها، از جمله ساختمان تازه بازسازی شده اپرا نیز حمله کردند و به دیوارها رنگ پاشیدند. منابع خبری رفتار اکثریت تظارکنندگان را آرام توصیف کرده‌اند.

افتخار رئیس جمهور به اعتراض مردم

تظاهرات روز سه‌شنبه در ده‌ها شهر و شهرستان برزیل نیز تکرار شد. روز دوشنبه مجموعا بیش از ۲۵۰ هزار شهروند معترض در شهرهای مختلف به خیابان‌ها آمده‌اند.

بزرگترین تظاهرات روز دوشنبه در ریو دو ژانیرو رخ داده که حدود ۱۰۰ هزار نفر در آن شرکت داشته‌اند. قرار است روز پنج‌شنبه نیز در این شهر و شمار دیگری از شهرهای برزیل تظاهرات اعتراضی گسترده‌ای برگزار شود.

رئیس جمهور برزیل، دیلما روسف سه‌شنبه برای شرکت در یک نشست اضطراری و آگاهی از وضعیت شهر به سائوپائولو سفر کرده است. حرکت‌های اعتراضی حدود ده روز پیش از همین‌جا آغاز شد.

تظاهرکنندگان خواهان کاهش بهای خدمات حمل و نقل عمومی بودند و قصد داشتند برای این منظور با رئیس جمهور سابق، لولا دا سیلوا و شهردار سائوپالو که هر دو اعضای حزب کارگر هستند ملاقات کنند.

رئیس جمهور برزیل تظاهرات اعتراضی مردم را "مایه افتخار" خوانده و می‌گوید صدای معترضان که "حامل پیامی برای نهادهای قدرت و تشکل‌های سیاسی است" باید شنیده شود.

پشتیبانی تیم ملی برزیل از تظاهرکنندگان

چنین تظاهراتی در دو دهه‌ی گذشته بی‌سابقه بوده است. دیلما روسف می‌گوید برزیل طی ده سال گذشته به جایگاه هفتمین قدرت اقتصادی جهان ارتقاء پیدا کرده و به همین دلیل حق مردم است که خواهان رفاه بیشتر باشند.

در واکنش به اعتراض‌ها مسئولان برخی از شهرها وعده داده‌اند بهای خدمات عمومی را کاهش دهند. شهروندان همچنین به هزینه‌ی ۱۱ میلیارد یورویی برگزاری بازی‌های جام جهانی ۲۰۱۴ اعتراض دارند.

در حال حاضر بازی‌های جام کنفدراسیون‌ها در برزیل در جریان است که برای بسیاری از شرکت‌کنندگان تدارکی برای حضور در رقابت‌های سال آینده محسوب می‌شود.

وزیر دادگستری برزیل اعلام کرده که در روزهای آینده برای تامین امنیت ورزشگاه‌ها از ارتش استفاده خواهد کرد. جوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) از معترضان برزیلی خواسته فوتبال را وسیله بیان اعتراض‌های خود نکنند.

جوزف بلاتر سه‌شنبه شب در یک گفتگوی تلویزیونی تاکید کرد که فیفا بازی‌های سال ۲۰۱۴ را به برزیل تحمیل نکرده و این کشور در زمان تقاضای میزبانی جام‌جهانی می‌دانسته برای این کار نیاز به ساخت ورزشگاه‌های جدید دارد.

پیش‌تر مربی و بازیکنان تیم ملی فوتبال برزیل با کسانی که برای "یک برزیل بهتر" دست به تظاهرات زده‌اند اعلام همبستگی کردند.

چهارشنبه، 29 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-06-19 ساعت 15:06
خبر بعدی : نظر یکی از کاربران اینترنتی در باره آمدن حسن روحانی
خبر قبلی : جشن فوتبال؛ دخالت نیروی انتظامی و بازداشت شهروندان


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -