تحقیق و تفحص در مراودات لاریجانیها و دانشگاه آزاد گم شد

تهران- به تازگی سطح همكاری‌ها و تعامل میان مجلس و دانشگاه آزاد اسلامی وارد فاز جدیدی شده و رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته است؛ رنگ و بویی كه علاوه بر این كه موجب بی‌خیالی نمایندگان مجلس نسبت به ادامه تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی شده، این دانشگاه را در كل، برای همه مجلسی‌ها آزاد كرده است.

به گزارش ایرنا،این مطلب بخشی از گزارشی با عنوان « تحقیق و تفحص در مراودات مجلس و دانشگاه آزاد گم شد» است كه امروز یكشنبه در روزنامه ایران منتشر شده است.

متن كامل این گزارش به شرح زیر است:
به تازگی سطح همكاری‌ها و تعامل میان مجلس و دانشگاه آزاد اسلامی وارد فاز جدیدی شده و رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته است؛ رنگ و بویی كه علاوه بر این كه موجب بی‌خیالی نمایندگان مجلس نسبت به ادامه تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی شده، دانشگاه آزاد را در كل، برای همه مجلسی‌ها آزاد كرده است.
به گزارش خبرنگار، تفاهمنامه‌ای كه عنوان آموزشی- پژوهشی را با خود یدك می‌كشد، در اصل مسیری را برای كاركنان مجلس شورای اسلامی هموار كرده تا در همه مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، امكان ادامه تحصیل و ارتقای تحصیلی، آموزشی و پژوهشی داشته باشند و در اصل این گونه عنوان شده كه دانشگاه آزاد با تربیت نیروی انسانی كارآمد، به مسائل و موضوعات پژوهشی مورد نیاز مجلس می‌پردازد و مجلس هم از نظرات كارشناسی در تجزیه و تحلیل برخوردار خواهد شد اما جای این سؤال باقی می‌ماند كه در این میان نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی كجا خواهد رفت؟ حال پس از وعده‌های محقق نشده فرهاد دانشجو مبنی بر جذب منابع جدید برای دانشگاه آزاد اسلامی و انعقاد این تفاهمنامه ، شائبه‌ها بر نظارت مجلس بر عملكرد و مسائل مالی این دانشگاه قوت می‌گیرد.
ضمن این كه اكنون تعاملات تا جایی پیش رفته كه علی افراشته، معاون اجرایی رئیس مجلس شورای اسلامی حتی خواستار ایجاد رشته‌ای جدید در دانشگاه آزاد در حوزه تخصصی قانونگذاری با مجوز مراجع مربوطه شده است.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: این تفاهم از سوی معاونت اجرایی و بخش اداری مجلس با هدف آموزش و ارتقای سطح علمی نمایندگان انجام شده و كمیسیون آموزش مجلس در این تفاهمنامه نقش نظارتی نداشته است.

مجلس همچنان مسئول نظارت بر فعالیت دانشگاه آزاد
با این همه و با وجود تاكید وی بر این كه این تفاهمنامه، در نحوه فعالیت و مسئولیت نظارتی مجلس خللی وارد نمی‌كند و مجلس شورای اسلامی همچنان مسئولیت خود را در زمینه نظارت بر نحوه فعالیت دانشگاه آزاد انجام می‌دهد، هنوز پس از ۱۲ سال، تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی به نتیجه نرسیده است.
در واقع این طرح ابتدا با سرو صدای زیاد جمعی از نمایندگان مجلس و البته با مقاومت فرهاد دانشجو به شیوه‌های مختلف همراه بود، اما گویا این شور و هیاهوی اولیه، در میان مراودات دوستانه این دو ارگان گم شد و پس از گذشت ۲ سال هنوز هیچ گزارشی در این زمینه ارائه نشده است.

درخواست دانشجو از نمایندگان مجلس
البته این تعاملات از سوی دانشگاه آزاد یكسویه باقی نماند؛ فرهاد دانشجو از نمایندگان مجلس درخواست اختصاص ردیف بودجه مستقل برای این دانشگاه كرد. در حالی كه این درخواست برخلاف اصل۴۴ قانون اساسی و تاكیدات رهبرمعظم انقلاب است، با وجود این، هنوز با پاسخ منفی مجلس روبه‌رو نشده است.
این در حالی است كه یكی از افتخارات دانشگاه آزاد، غیردولتی بودن و مستقل بودن آن از بودجه دولتی است، دانشگاهی كه از حدود ۳۰ سال پیش با شهریه دانشجویان پا گرفته است. ناگفته نماند كه این همكاری‌ها به واسطه انتصاب‌هایی درحال نزدیك تر شدن هم بود.
البته اگر قانون و رسانه‌ها عرصه را بر دانشگاه آزاد و مجلس تنگ نمی‌كردند، انتصاب برخی نمایندگان مجلس به عنوان مدیر واحدهای دانشگاه آزاد، پس از اعتراض‌های گسترده متوقف نمی‌شد تا این كه در نهایت مدیریت برخی واحدهای دانشگاه هم تغییر كرد.
از محاسن ارتباط تنگاتنگ میان مجلس و دانشگاه، تقدیرهای فراوان از فرهاد دانشجو است كه لابد جای تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد را گرفته است! به ظاهر برخی نمایندگان مجلس، رفت و آمد زیادی به دفتر ریاست دانشگاه آزاد دارند كه با جمع‌آوری تومار، امضا، تقدیر و تشكر گاه به گاه از اقدامات ریاست دانشگاه همراه است.

سرنوشت كاهش شهریه ها
شنیده‌ها حاكی است در موارد متعدد، برخی نمایندگان به دفتر فرهاد دانشجو مراجعه و حتی از كوچك‌ترین اقدامات وی تقدیر و تشكر كرده‌اند و در این میان آنچه آنها را مكدر نكرده، منافع دانشجویان بوده است.
انگار هیچ نماینده‌ای از فرهاد دانشجو درباره سرنوشت كاهش شهریه‌ها نپرسیده، هیچ نماینده‌ای از آزادی و فعالیت‌های تشكل‌های دانشجویی در این دانشگاه نپرسیده، هیچ نماینده‌ای سراغی از گزارش تحقیق و تفحص دانشگاه آزاد نگرفته و هیچ گزارشی از انتقادها درباره عملكرد مسئولان دانشگاه آزاد وجود نداشته كه ارائه شود تا نمایندگان مجلس در جریان آن قرار گیرند. در نهایت همه چیز به غایت خوب و در حد تقدیر و تشكر بوده است.
شاید در آینده نزدیك، همان طور كه آقای رئیس از تقدیر و تشكر همكاران خود در رسانه‌های وابسته به دانشگاه آزاد گله و آن را به تیغی در گلوی خود تشبیه كرد، شاهد درخواست وی از نمایندگان مجلس برای كم كردن از الطاف‌شان باشد.
این تعاملات دانشگاه آزاد با مجلس با واسطه گری علی افراشته معاون اجرایی رئیس مجلس این روزها بیشتر و بیشتر می شود تا پس از جذب نشریات استانی حالا نوبت به دانشگاه آزاد اسلامی برسد كه در اختیار مجلس باشد.

یکشنبه، 26 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-06-16 ساعت 11:06
خبر بعدی : قیمت انواع سکه و ارز در بازار امروز تهران
خبر قبلی : ترس نزدیکان احمدی نژاد از برخورد گشتاپوی خامنه ای


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -