اقدام تحریک آمیز؛ سوخت ‌گذاری راکتور ‌اراک

رئیس سازمان انرژی اتمی از سوخت‌گذاری مجازی راکتور اراک تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش فارس، فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید رئیس‌جمهور از مجتمع آب سنگین اراک با اشاره به سفر امروز احمدی‌نژاد، گفت: رئیس جمهور در سفر امروز خود در اراک از پیشرفت‌های راکتور تحقیقاتی ۴۰ مگاواتی اراک از نوع آب سنگین بازدید کردند و در جریان پیشرفت‌ها قرار گرفتند.

وی افزود: همزمان با بازدید رئیس‌جمهور، نصب محفظه اصلی این راکتور انجام شد که گام مهمی در پیشرفت این پروژه محسوب می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه، در پاسخ به سوالی درباره راه‌اندازی این راکتور گفت: راکتور آب سنگین اراک تا آخر سال ۹۲ و با سوخت مجازی سوخت‌گذاری می‌شود و ما امیدواریم بتوانیم مراحل کاری و انجام آزمایش‌های لازم برای صحت کار این راکتور را انجام دهیم و بهره‌برداری کامل از این راکتور را از سال آینده آغاز کنیم.

عباسی با اشاره به راه‌اندازی این راکتور گفت: با تکمیل شدن مراحل ساخت این راکتور، ما توانستیم از رآکتورهای آب سبک به یک راکتور قدرتی برسیم که می تواند محصول نیز تولید کند.


رآکتور اراک، "یک خط قرمز دیگر"

به گزارش رویترز کارشناسان و دیپلمات‌ها می‌گویند چنانچه ایران قصد سلاح هسته‌ای داشته باشد، رآکتور اراک می‌تواند گزینه‌ای برای تحقق این هدف به شمار رود.

یکی از دیپلمات‌های غربی در وین، محل استقرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفتگو با رویترز اظهار داشته نگرانی‌ها در مورد سایت هسته‌ای اراک "بسیار شدید" شده است. این دیپلمات که نامش فاش نشده رآکتور اراک را "یک خط قرمز دیگر" ارزیابی کرده است.

پیش از این بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در سپتامبر سال گذشته با نشان دادن تصویری از یک بمب، "خط قرمزی" را برای ایران ترسیم کرده بود. به نوشته رویترز از آن زمان ایران ذخیره اورانیوم غنی‌شده خود را با تبدیل بخشی از آن برای تهیه سوخت رآکتور، پایین‌تر از این سطح نگه داشته تا به این ترتیب مهلت هرگونه حمله احتمالی نظامی اسرائیل را به تعویق اندازد.

رویترز به نقل از مارک فیتزپاتریک از مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) می‌نویسد رآکتور اراک به طور بالقوه در هر سال قادر به تولید پلوتونیوم مورد نیاز برای ساخت یک بمب است و در صورت حمله نظامی احتمالی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران "یکی از هدف‌های اصلی" خواهد بود.

با این همه کلیف کوپچن، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، معتقد است که از نظر سیاسی حمله نظامی علیه یک سایت هسته‌ای که زیر نظر بازرسان آژانس قرار دارد، کار دشواری است. او به رویترز می‌گوید: «احساس من این است که اسرائیل بیش‌تر به دنبال به دست آوردن اطلاعاتی است که بگویند که ایران در حال ساخت یا تلاش برای دستیابی به توانایی پردازش مجدد سوخت اتمی است.»

بر اساس تازه‌ترین گزارش آژانس که در روز ۲۲ مه منتشر شد، ایران قصد دارد تأسیسات اراک را در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۴ افتتاح کند و حداکثر تا سه ماهه سوم همان سال رسما آن را به راه اندازد.

یکشنبه، 19 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-06-09 ساعت 12:06
خبر بعدی : سنگ پرانی لباس شخصی های اردوغان به معترضان
خبر قبلی : مرکل بار ديگر به دولت اردوغان هشدار داد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -