تشدید جنگ رسانه ای حامیان قالیباف و جلیلی

به دنبال اعلام رسمی جبهه پایداری مبنی بر حمایت از سعید جلیلی، رسانه های وابسته به این تشکل جنگ لفظی شدیدی را با رسانه های حامی محمدباقر قالی باف آغاز کرده اند.

سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف در تبلیغات انتخاباتی خود دیدگاه های مشترکی نسبت به بسیاری از مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و سیاست خارجی ارائه داده اند.
به گزارش گروه سیاسی صراط، شاید عمده ترین تفاوت در نوع بیان دیدگاه های این دو نامزد باشد. جلیلی در مقایسه با قالی باف تمایل بیشتری به سکوت دارد و مواضع خود را در آرامش بیشتری بیان می کند و این در حالی است که قالی باف با حرارت بیشتری در سخنرانی ها به بیان مواضع خود می پردازد.
با این وجود به دنبال اعلام رسمی جبهه پایداری مبنی بر حمایت از سعید جلیلی، رسانه های وابسته به این تشکل جنگ لفظی شدیدی را با رسانه های حامی محمدباقر قالی باف آغاز کرده اند.
بر این اساس، اعلام نظر قالی باف و جلیلی در خصوص مقدم بودن یکی از دو مقوله پیشرفت و عدالت بر یکدیگر در روزهای اخیر به یکی از چالش برانگیزترین موضوعات مورد توجه رسانه های حامی دو کاندیداها بدل شده است.

عدالت جلیلی یا پیشرفت قالی باف؟
سایت رجانیوز در گزارشی با عنوان "قالي باف: تا پيشرفت نباشد عدالت يعني توزيع فقر/ جليلي: حضرت علي فرمود در عدالت است كه پيشرفت شكل مي گيرد" به سراغ این موضوع رفت و با انتقاد از موضع قالی باف آن را یادآور مشی دولت هاشمی رفسنجانی دانست و در بخش دیگری از مطلب خود، آن را در تقابل با بیانات رهبر معظم انقلاب در 8 شهريور 1384 در ديدار اعضاي هيئت دولت دانست.
بی باک نیوز دیگر رسانه متعلق به جبهه پایداری نیز در مطلبی با عنوان «تعریفی که کاندیدای تکنوکرات از عدالت دارد!» ضمن یادآوری کنایه آمیز عنوان «تکنوکرات» که خود قالی باف چند باری از انتساب آن به خود ابراز نارضایتی کرده بود، با رجانیوز همسو شده و مواضع قالی باف در خصوص عدالت را در تقابل با بیانات و مواضع رهبر معظم انقلاب دانسته است.
این در حالی است که موضوع تقدم پیشرفت بر عدالت در خبری که سایت فردانیوز – حامی قالی باف – از برنامه گفتگوی ویژه خبری این کاندیدا روی خروجی خود قرار داده، مطلقا دیده نمی شود. با این وجود فردانیوز واکنش تندی بود به این گزارش نشان داد.
فردانیوز در مطلبی، سایت رجانیوز را «ارگان یک سیاستمدار ثروتمند» و «میراث به جا مانده از احمدی نژاد» و گزارش موردنظر در این سایت را «فرافکنی بامزه» نامید و درج چنین مطالبی را به «حجم انبوهی از آگهی های دولتی» نسبت داد.

مسابقه مچ گیری
این در حالی است که فردانیوز در مطلب دیگری به انتقام انتقاد نشریه متعلق به یکی از اعضای جبهه پایداری به «تناقض گویی» او پرداخته و نوشته است «نشریه او نه دی در هر شماره مطالبی مفصل را به «تهمت» و «تخریب» علیه محمد باقر قالیباف اختصاص می دهد و به موازات آن از کاندیدای دلخواه رسایی رونمایی می کند . برای فهم بهتر ماهیت عقیدتی و گفتمانی کسی که تا این حد به تخریب قالیباف علاقه دارد،بازخوانی یک واقعه تاریخی نه چندان دور درباره وی و همگنان سیاسی اش خالی از لطف نیست.»
فردانیوز با انتخاب تیتر «رسایی 88: احمدی‌نژاد در مناظره با موسوی عالی بود!/ رسایی 91: کار احمدی‌نژاد در مناظره با موسوی اشتباه بود!» تلاش کرد تا مواضع این عضو جبهه پایداری را ناپایدار جلوه دهد.
اما رسانه های حامی جلیلی هم در مچ گیری و کنایه زدن به قالی باف، هرگز عقب نیفتادند. در حالی که رسانه های حامی قالی باف گفتمان کاندیدای خود را «جهادی» و طرف مقابل را «مدعی گفتمان انقلاب» می نامند و از سابقه قالی باف در امور عمرانی تهران به عنوان برگ برنده او استفاده می کنند، رقبای آنها در رسانه های وابسته به جبهه پایداری، به دفعات با انتخاب تیترهای کنایه آمیز، همه این اقدامات را مورد طعنه قرار داده اند.
در این راستا، رجانیوز برای یکی از یادداشت های خود تیتر طعنه آمیز «تمدن سازی،فقط پیمانکاری نیست» را انتخاب کرده و در مطلبی که آشکارا به کنایه زدن به قالی باف می پردازد نوشته است «پس اگر کسی که در راس قوه اجرائی کشور قرار می گیرد، فقط نگاه به پروژه‌ها داشته باشد، صرفا یک «پیمانکار» خواهد بود. مشخصه پیمانکاران این است که همه چیز را یک پروژه می پندارند که باید در پاره‌ای از زمان آغاز شود و در پاره‌ای دیگر به پایان رسد. اما این دسته از افراد توان راهبری کلان ندارند و از «نگاه پروسه محور» محروم هستند.»
سایت 598، دیگر رسانه همسو با حامیان جلیلی نیز راه مشابهی را پیموده و در مطلبی مشابه تیتر «رأی به بتن ریزی یا تمدن سازی؟» را انتخاب کرده است.
این در حالی است که بی باک نیوز در مطلب دیگری با تیتر فانتزی «به کاندیدای غیرسیگاری نیازمندیم» به طعنه نوشته است «کاندیداهایی که از اموال بیت المال برای تبلیغات خود سوء استفاده می کنند. آنها که از اتوبوس های سازمانی و متعلق به بیت المال مسلمین برای کشاندن حامیانشان به این شهر و آن شهر بهره می برند، نه تنها درجه تخم مرغ دزدی را بصورت کامل کسب کرده اند بلکه گله شتر و بارش را هم به یکجا دزدیده و می دزدند و هیچ خوفی از آه مظلوم و حساب و کتاب قیامت ندارند.»

رقابت "گفتمان" ها و "محله" ها
اوج گیری رقابت رسانه ای میان حامیان قالی باف و جلیلی در حالی است که دو کاندیدای مشهدی انتخابات در مورد بسیاری مسائل و موضوعات اشتراک نظر دارند.
پیش از این در بیشتر نظرسنجی ها قالی باف رای نسبتا خوبی در مقایسه با دیگر کاندیداها به دست آورده بود؛ آرای جلیلی هم در نظرسنجی ها سیر صعودی دارد و گاهی از او به عنوان رقیب اصلی قالی باف یاد می شود. البته تا کنون بارها بر لزوم اجماع اصولگرایان تاکید شده است اما به نظر نمی رسد با این رویه، خبری از اجماع باشد.
قالی باف اهل طرقبه مشهد است و جلیلی اهل کوی طلاب این شهر. طرقبه در لغت به معنای «آبادی بزرگ» است و کوی طلاب مشهد هم به «انقلابی گری» معروف شده است؛ جالب است که گفتمان این دو نامزد مشهدی، همپا با محله آنها، از سوی هوادارانشان «گفتمان جهادی» و «گفتمان انقلاب» نامیده می شود.

سه شنبه، 14 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-06-04 ساعت 11:06
خبر بعدی : انتخابات؛ بچه حزب اللهی باید بصیرت داشته باشد
خبر قبلی : حداد: تنها اقتصاددان در میان ما، محسن رضایی است


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -