اسرائیل و غرب رآکتور اراک را زیر نظر دارند

به گزارش رویترز جدول زمانی شروع به کار رآکتور آب سنگین اراک به دقت از سوی غرب و اسرائیل تحت نظر قرار دارد. به نوشته رویترز حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات اراک پیش از تکمیل ساخت آن خواهد بود.

به گزارش رادیو آلمان، خبرگزاری رویترز روز یکشنبه (۲ ژوئن/۱۲ خرداد) در گزارشی مدعی شد که احتمال می‌رود اسرائیل پیش از تکمیل ساخت رآکتور آب سنگین اراک، آن را هدف حمله قرار دهد.

در این گزارش با اشاره به اینکه اسرائیل پیش‌از این نیز تجربه بمباران سایت‌های هسته‌ای این چنینی را داشته‌، آمده است که جدول زمانی شروع به کار رآکتور اراک به دقت تحت نظر قرار دارد و به عقیده کارشناسان غربی و اسرائیلی ترجیح داده می‌شود هر گونه حمله احتمالی پیش از عملیاتی شدن این رآکتور صورت بگیرد.

ایران می‌گوید که رآکتور آب سنگین اراک فقط برای تولید ایزوتوپ‌های مورد نیاز برای مصارف پزشکی و کشاورزی است در حالی‌که تحلیلگران معتقدند در صورت بازتولید پسمانده سوخت مصرفی، می‌توان از رآکتور اراک برای تولید پلوتونیوم لازم جهت تولید سلاح هسته‌ای نیز استفاده کرد.

به گزارش رویترز کارشناسان و دیپلمات‌ها می‌گویند چنانچه ایران قصد سلاح هسته‌ای داشته باشد، رآکتور اراک می‌تواند گزینه‌ای برای تحقق این هدف به شمار رود
رویترز به نقل از آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل می‌نویسد: «هر کسی که در فکر حمله به یک رآکتور فعال باشد، یعنی قصد دارد تا یک چرنوبیل دیگر به وجود آورد. هیچکس مایل به انجام این کار نیست.»

آموس یادلین که هم اینک سرپرستی انستیتوی مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تل آویو را بر عهده دارد، یکی از هشت خلبانی بوده است که در سال ۱۹۸۱ در مأموریت بمباران رآکتور اوسیراک در عراق شرکت داشت. این رآکتور در زمان وقوع حمله همچنان در دست احداث بود، اما اسرائیل باور داشت که عراق درصدد بازتولید پسمانده سوخت هسته‌ای و تولید سلاح اتمی است.

اسرائیل همچنین در سال ۲۰۰۷ تأسیسات هسته‌ای مشکوک سوریه را که به گفته آمریکایی‌ها با کمک کره شمالی در حال احداث بود، هدف حمله قرار داد. سوریه این موضوع را تکذیب می‌کند.

رآکتور اراک، "یک خط قرمز دیگر"

به گزارش رویترز کارشناسان و دیپلمات‌ها می‌گویند چنانچه ایران قصد سلاح هسته‌ای داشته باشد، رآکتور اراک می‌تواند گزینه‌ای برای تحقق این هدف به شمار رود.

یکی از دیپلمات‌های غربی در وین، محل استقرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفتگو با رویترز اظهار داشته نگرانی‌ها در مورد سایت هسته‌ای اراک "بسیار شدید" شده است. این دیپلمات که نامش فاش نشده رآکتور اراک را "یک خط قرمز دیگر" ارزیابی کرده است.

پیش از این بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در سپتامبر سال گذشته با نشان دادن تصویری از یک بمب، "خط قرمزی" را برای ایران ترسیم کرده بود. به نوشته رویترز از آن زمان ایران ذخیره اورانیوم غنی‌شده خود را با تبدیل بخشی از آن برای تهیه سوخت رآکتور، پایین‌تر از این سطح نگه داشته تا به این ترتیب مهلت هرگونه حمله احتمالی نظامی اسرائیل را به تعویق اندازد.

رویترز به نقل از مارک فیتزپاتریک از مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) می‌نویسد رآکتور اراک به طور بالقوه در هر سال قادر به تولید پلوتونیوم مورد نیاز برای ساخت یک بمب است و در صورت حمله نظامی احتمالی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران "یکی از هدف‌های اصلی" خواهد بود.

با این همه کلیف کوپچن، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، معتقد است که از نظر سیاسی حمله نظامی علیه یک سایت هسته‌ای که زیر نظر بازرسان آژانس قرار دارد، کار دشواری است. او به رویترز می‌گوید: «احساس من این است که اسرائیل بیش‌تر به دنبال به دست آوردن اطلاعاتی است که بگویند که ایران در حال ساخت یا تلاش برای دستیابی به توانایی پردازش مجدد سوخت اتمی است.»

بر اساس تازه‌ترین گزارش آژانس که در روز ۲۲ مه منتشر شد، ایران قصد دارد تأسیسات اراک را در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۴ افتتاح کند و حداکثر تا سه ماهه سوم همان سال رسما آن را به راه اندازد.

یکشنبه، 12 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-06-02 ساعت 23:06
خبر بعدی : جزئیات دقیق حادثه هلیکوپتر احمدی نژاد
خبر قبلی : رژیم تهران در سوریه بدنبال امتیاز بمب اتمی است


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -