مدیرکل برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم گفت: در دو سال گذشته چیزی حدود ۶ هزار سرفصل دانشگاهی جدید شده و یا پس از بازنگری به تصویب شورای برنامه ریزی رسیده است که بالغ بر ۲۰۰ رشته در مقاطع مختلف بوده است.
سعید قدیمی در گفتوگو با ایلنا با بیان این مطلب گفت: حدود ۱۴ هزار سرفصل دیگر هم تا سه سال باقی مانده از برنامه پنجم بازنگری میشود.
وی با اشاره به رشد نزولی جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال از سال ۸۹ گفت: قبل از سال ۸۹ به مدت حداقل ۶۰ سال همواره تقاضای ورود به دانشگاه بیشتر از ظرفیت و صندلیهای دانشگاهها بود اما از آن سال به بعد این دغدغه برای اولین بار مرتفع شد و به شرایطی رسیدیم که صندلیهای ما در بیشتر مواقع ۸۵ درصد از تقاضا بیشتر شد.
وی تصریح کرد: برای اولین بار سیاست توسعه کمی که حداقل در ۳۳ سال بعد از انقلاب مهمترین سیاست توسعه آموزش عالی بود جای خود را به سیاست کیفیت و پاسخگویی به نیاز جامعه داد و به همین دلیل در سال ۸۹ شورای برنامهریزی اقدام به تشکیل کمیتهای ناظر به نیازها و اولویتهای کشور براساس اسناد بالادستی کرد.
قدیمی با اشاره به اینکه تا امروز بیش از ۸۵ کمیته تخصصی در آموزش عالی شکل گرفته است، افزود: این کمیتهها باید براساس اسناد برنامه پنجم توسعه و نقشه جامع علمی کشور حوزه تخصصی خود را براساس وضع موجود یعنی تعداد دانشجو، مقاطع تحصیلی، پراکندگی آنها در کشور، نیازسنجی میکنند لذا اولین وظیفه تمامی این کمیتهها تهیه دقیق وضع کمی موجود در کشور در حوزههای تخصصی است.
وی با بیان اینکه به ویژه حوزه علوم انسانی به عنوان اولویت در سیاست ارتقا کیفیت مورد توجه قرار گرفته است، افزود: مهمترین تکلیف این کمیتهها این است که باید بتوانند برنامههای تخصصی خود را به روز کنند.
قدیمی در پاسخ به این سوال که ۱۴ هزار سرفصل در سه سال باقی مانده از برنامه پنجم حتما بازنگری میشود، افزود: آموزش عالی در برنامه چهارم و همچنین برنامه پنجم نشان داده است زودتر از پایان زمان برنامه، تکالیف خود را انجام داده است.
وی بازنگری سرفصلهای درسی را نیازمند مشارکت دانشگاهیان دانست وافزود: همین جا اعتراف میکنیم که قطعا بدون کمک دانشگاهیان نمیتوانیم این کار عملی کنیم.
یکشنبه، 12 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-06-02 ساعت 12:062004- 2024 IranPressNews.com -