دور جدید افزایش قیمت کالاهای اساسی آغاز شد

روزنامه بهار در گزارشی از دور جدید بازنگری در قیمت کالاهای اساسی و افزایش قیمت این کالاها خبر داده است.

این روزنامه در گزارش خود خاطرنشان کرده که تامین ارز واردات کالاهای اساسی وارد مرحله جدیدتری شده است و متقاضیان ارز مرجع این روزها شاهد تغییر گفتار و رفتار متولیان ارز در بانک‌مرکزی شده‌اند.این روزها جمله «فعلا ارز مرجع نداریم» جای خود را به «کلا ارز مرجع نداریم» داده است تا به نوعی آب پاکی را روی دست مراجعه‌کنندگان ریخته باشند. این تنها بخشی از واقعیت‌های جاری در اقتصاد این روزهای کشور است و ناگفته‌های بسیاری دارد ‌هزار توی بانک مرکزی؛ بانکی که رییس کل آن به شیرینی هرچه تمام‌تر، خبر از تداوم عرضه ارز مورد‌نیاز به واردات کالاهای اساسی می‌دهد و بدنه اجرایی آن با تلخی هرچه تمام‌تر متقاضیان ارز مرجع را راهی مرکز مبادلات می‌کنند؛ اتفاقی که این روزها درباره روغن و کره تکرار شده است و با تخصیص نیافتن ارز مرجع متولیان حمایت از مصرف‌کننده و تولید‌کننده به اجبار با افزایش دوباره قیمت‌ها موافقت کرده‌اند.

این روزنامه یادآور شده که نگاهی به میزان واردات کالاهای اساسی و دارو با ارز مرجع در چند ماه گذشته و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل نشان از کاهش حداقل ۵۰‌درصدی این اقلام دارد و این یعنی بدون پاسخ ماندن بخش قابل‌توجهی از تقاضای ارز در بازار و درنهایت ورود تقاضا به بازار مبادله‌ای و افزایش قیمت‌ها. افزایش قیمت‌هایی که بار‌دیگر سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنند‌گان و تولید‌کنندگان از آن رونمایی کرد تا خبرگزاری فارس خبر افزایش دوباره قیمت روغن را مخابره کند.

براساس گزارش منتشر‌شده از آخرین تغییرات قیمتی در این سایت قیمت بعضی اقلام روغن در سایت ۱۲۴ تغییر کرده است و از دیروز به دلیل مشکلات تامین مواد‌اولیه، بسته‌بندی روغن در احجام بالا تغییر می‌کند. براساس این گزارش با افزایش ۳۵‌درصدی قیمت روغن‌نباتی از اول اردیبهشت‌ماه و وعده ۱۰‌درصدی کاهش آن از سوی انجمن روغن نباتی، این انتظار می‌رفت تا قیمت‌ها حداقل کاهش اعلام شده را داشته باشند اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه براساس آخرین قیمت‌های سایت ۱۲۴ که در سازمان حمایت است، تعیین می‌شود.

بنابراین گزارش، قیمت روغن نباتی مایع مخلوط ۱۸۰۰‌گرمی در بسته‌بندی بطری ۸۷۳۰ تومان در تاریخ پنجم خرداد تعیین شده است، همچنین قیمت روغن نباتی مخصوص قنادی در حلب ۱۶ کیلویی ۶۶‌هزار و ۲۱۷ تومان درج شده. این گزارش می‌افزاید: قیمت روغن نباتی صاف قنادی در حلب ۱۶ کیلویی ۷۰‌هزار و ۸۳۰ تومان تعیین شده است. این درحالی است که با افزایش ۳۵‌درصدی قیمت‌ها باید روغن حلب ۱۶ کیلویی نیمه‌جامد ۶۴‌هزار و ۸۰۰ تومان تعیین می‌شد. همچنین با افزایش قیمت ۳۵‌درصدی روغن، قیمت روغن فله سه‌هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده بود اما درحال حاضر در بازار روغن فله به بالاتر از هر کیلوگرم سه‌هزار و ۷۰۰ تومان عرضه می‌شود. از دلایل افزایش قیمت روغن نباتی می‌توان به عدم تخصیص ارز مرجع از سوی بانک مرکزی و همچنین مشکل تامین مواد‌اولیه بسته‌بندی اشاره کرد.

بنابر این گزارش، قرار است از امروز بسته‌بندی‌های روغن از حالت حلب تغییر کرده و در گالن‌های ۱۸ کیلویی و ۲۰ کیلویی عرضه شود. بر همین اساس به نظر می‌رسد با تغییر بسته‌بندی‌ها شاهد تغییر قیمت‌های جدید نیز باشیم.
دلاری باقی نمانده است

براساس این گزارش یکی از موارد حساسیت‌برانگیز این روزها در بازار نوسان قیمت کره و روغن است که برای حفظ آرامش در این بازارها وزارت صنعت درخواست جلسه مشترک بانک مرکزی را داد که درنهایت به گفته یک مقام مسئول در وزارت صنعت جلسه ویژه غضنفری و بهمنی بر سر تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی تشکیل شد. این مقام مسئول در گفت‌وگو با فارس گفت: مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی ایران، جلسه‌ای با موضوع تخصیص ارز مرجع کالاهای اساسی داشته‌اند. این مقام مسئول گفت: در ترخیص ۲۲‌هزار تن کره که در گمرکات جنوبی کشور بلوکه شده مشکل تخصیص ارز مرجع وجود دارد و این احتمال می‌رود که ارز مبادله‌ای به آن تخصیص دهند. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شد که بانک مرکزی در مقطع کنونی با تخصیص ارز مرجع به این گروه از کالاها موافقت کند اما برخلاف تصور متقاضیان ارز مرجع را راهی مرکز مبادلات کرد.

سه شنبه، 7 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-05-28 ساعت 12:05
خبر بعدی : «مجتمع آرامش» آرامش رامسر را برهم ریخت
خبر قبلی : بازهم شایعه حمایت آقا/ جلسه شبانه دولتی ها


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -