پذیرش نکردن بیمار اورژانسی بی ‌پول جرم است

تعلل در پذیرش بیماران اورژانسی و خلاف قانون عمل‌کردن برخی بیمارستان‌ها و عدم‌انجام مداوای اولیه بیمار پیش از پذیرش بیمار یا انتقال وی به بیمارستانی دیگر ازجمله معضلات عمده‌ای هستند که در حوزه درمان وجود دارند و به‌دلیل شرایط بد اقتصادی نمودی پررنگ‌تر نیز پیدا کرده‌اند.
به اعتقاد یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، عدم‌انجام درمان اولیه روی بیمار اورژانسی ازجمله جرائمی است که در رده‌بندی جرائم کیفری قرار می‌گیرد و باید با متخلفان در این زمینه مانند یک مجرم رفتار کرد. برای روشن‌شدن روند پذیرش در بیمارستان‌ها و نحوه مداوای بیماران اورژانسی با دکتر سیامک مره‌صدق عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دکتر مسعود مسلمی‌فرد نایب‌رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که درپی می‌آید.

بیمار اورژانسی نیاز به پذیرش ندارد

دکتر سیامک مره‌صدق، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح روند پذیرش در بیمارستان‌ها گفت: از نظر قانونی تمامی بیمارستان‌ها چه دولتی و چه خصوصی موظف به پذیرش بیماران اورژانسی در هر شرایطی هستند. اگر در بیمارستانی اقدامات درمانی اولیه روی بیمار اورژانسی انجام نشود، تخلف بوده و حتی بالاتر از آنها جرم تلقی می‌شود؛ چراکه طبق قانون اگر بیمارستانی از ارائه خدمات به بیماران اورژانسی خودداری کند، این مورد تخلف محسوب نمی‌شود بلکه جرم از نوع قاصربودن است که مجازات کیفری نیز دارد.

روند پذیرش بیماران اورژانسی در بیمارستان‌های خصوصی به‌گونه‌ای است که پس از رفع حالت اضطراری و ثابت‌شدن وضعیت بیمار، چنانچه بیمار توانایی پرداخت هزینه درمان را نداشته باشد باید نسبت به انتقال او از بیمارستان‌های خصوصی به بیمارستان‌های دولتی و اخذ پذیرش اقدام کرد. درصورتی که بیمار اورژانسی بدون حتی یک ریال پول به بیمارستانی در نزدیکی خود مراجعه کند، این بیمارستان چه خصوصی و چه دولتی، موظف است درمان اولیه روی وی را بدون دریافت پول انجام دهد. دکتر مره‌صدق درباره نحوه برخورد با برخی بیمارستان‌هایی که حاضر به انجام مداوای اولیه روی بیماران نمی‌شوند، گفت:

برخوردبا این بیمارستان‌ها باید موردی انجام شود. البته من هیچ اطلاع دقیقی در این‌باره ندارم و اگر اطلاعات کاملی در اختیار من گذاشته شود، به‌عنوان یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان خود را موظف می‌دانم که این موارد را پیگیری کنم، با این حال تکرار می‌کنم که تمامی بیمارستان‌ها طبق قانون موظف به پذیرش بیماران اورژانسی و انجام درمان اولیه روی آنها هستند.

اگر هم بیمارستانی از این کار استنکاف کرده باشد باید گزارشی رسمی در این‌باره نوشته شود تا بتوان مورد تخلف بیمارستان را پیگیری کرد. دکتر مره‌صدق در ادامه تأکید کرد: زمانی که بیمار اورژانسی به بیمارستانی مراجعه کرد نیازی به پذیرش ندارد و اقدامات اولیه درمانی روی وی همزمان با پذیرش انجام می‌گیرد.

در مورد بیمار اورژانسی که دچار خونریزی شده است، چیزی به نام پذیرش نداریم. اقدامات درمانی مانند کنترل خونریزی، آماده‌کردن بیمار و گرفتن رگ حتی انتقال به اتاق عمل بدون نیاز به پذیرش صورت می‌گیرد. حتی برخی بیماران امکان دارد همراه پلیس به بیمارستان‌ها مراجعه کنند و در حالت کما باشند و هیچ همراهی هم نداشته باشند. با وجود اینکه این بیماران بدون عضوی از خانواده خود به بیمارستان مراجعه کرده‌‍‌اند باید تمامی اقدامات درمانی روی آنان انجام گیرد.

مراکز درمانی تخلف نمی‌کنند

دکتر مسلمی‌فرد با بیان اینکه تخلفی در مراکز درمانی صورت نمی‌گیرد، گفت: بیمار اورژانسی که وارد بیمارستان می‌شود بدون انجام پروسه خاصی درمان روی وی انجام می‌‌گیرد. درواقع پیش از پرسیدن اسم و مشخصات وی کار مداوا آغاز می‌شود. پس از آغاز درمان اولیه، کار پذیرش بیمار انجام می‌گیرد. هیچ بیمار اورژانسی نیست که پس از ورود به مراکز اورژانس معطل فرایند پذیرش شود.

وی در مورد وضعیت پذیرش بیمارانی که وضعیت مشکوکی دارند و از قرص‌های روانگردان یا مواد‌مخدر استفاده کرده یا در درگیری مجروح شده‌اند، گفت: هر بیماری با هر شرایطی به بیمارستان‌ها مراجعه کند مسئولان این مراکز درمانی موظف هستند به‌کار وی رسیدگی کنند. ما در ابتدای امر به اینکه فرد مراجعه‌کننده روانگردان مصرف کرده یا در یک درگیری شرکت داشته، کاری نداریم و مهم این است که وی در وهله اول درمان شود. کسانی که در کادر پزشکی و درمانی حضور دارند به اهمیت این موضوع به‌طور کامل واقفند. در رابطه با بحث پذیرش نیز هیچ بیماری با مشکل مواجه نخواهد شد و کارش را انجام می‌دهند. او در مورد اخبار عدم‌پذیرش برخی بیماران سانحه‌دیده در بیمارستان‌ها گفت: در زمان انتشار این اخبار به برخی زوایای آن پرداخته نمی‌شود.دکتر مسلمی‌فرد ادامه داد:

تمام بیمارستان‌ها کار درمان اولیه را انجام می‌دهند اما به‌عنوان مثال، اگر جراح پیوند عروق در فلان بیمارستان حضور نداشته باشد نمی‌توان مراحل درمان تکمیلی روی بیمار را در این بیمارستان انجام داد و باید وی را به مرکز درمانی دیگری انتقال داد. در این بین در بیمارستان‌ جلوی خونریزی از رگ را تا زمان رسیدن جراح عروق می‌گیرند. در همه مراکز درمانی ما همه نوع متخصص حضور ندارد و در برخی موارد باید بیمار را به بیمارستانی انتقال داد که دارای متخصص مورد نیاز برای درمان وی است.

یکشنبه، 5 خرداد ماه 1392 برابر با 2013-05-26 ساعت 22:05
خبر بعدی : بودجه غذای دانشجویان صرف حقوق کارمندان شد
خبر قبلی : تعطیلی ۴۰۰ واحد تولید آجر و بیکاری ۲۰ هزار کارگر


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -