حدود ۶۰ سگ بازداشتی در کهریزک بر اثر گرسنگی، تشنگی و بیماریهای ویروسی تلف شدند. دبیر "انجمن حمایت از حیوانات" به دویچه وله میگوید این وضعیت اسفناک حتی منجر به بیمار شدن تعدادی از ماموران بازداشتگاه کهریزک شده است.
با شروع دور جدید مقابله با سگگردانی در ایران، از حدود ۲۵ روز پیش حدود ۱۵۰ سگ در تهران بازداشت و به کهریزک منتقل شدهاند. دکتر رضا جوالچی، دبیر "انجمن حمایت از حیوانات" در تهران به دویچه وله میگوید در این مدت حدود ۶۰ سگ بر اثر گرسنگی، تشنگی یا ابتلا به بیماریهای ویروسی در کهریزک تلف شدهاند.
دکتر رضا جوالچی: از حدود ۲۵ روز پیش "یگان امداد" در سطح شهر اقدام به تصرف سگهایی که در حال رفت و آمد بودند کرد. سگهایی را که در اتومبیل حمل میشدند، از صاحبانشان گرفتند، بدون این که هیچگونه رسیدی به صاحبان سگها نشان داده شود و این سگها در نهایت به بازداشتگاهی که در منطقهی کهریزک واقع است، منتقل شدند.
دبیر "انجمن حمایت از حیوانات" میگوید برخی افراد ممکن است بر اثر ترس سگشان را تحویل داده باشند. ماموران انتظامی به برخی هم گفتهاند «شما میتوانید فردا شناسنامهی سگتان را مثلا به پارک پردیسان یا یگان امداد بیاورید و سگتان را تحویل بگیرید»، و با دادن این اطمینان سگها را از صاحبانشان گرفتهاند.
دکتر رضا جوالچی اضافه میکند: « البته ما شنیدهایم در ارتباط با افرادی هم که مقاومت کردهاند، ماموران با ضرب و شتم آنها، اقدام به گرفتن سگها کردهاند».
به گفته دبیر "انجمن حمایت از حیوانات" وقتی صاحبان سگهای بازداشت شده به کهریزک مراجعه میکردند، پاسخ میگرفتند که «به ما مربوط نمیشود و باید از محل اداری یگان امداد در افسریه نامه و مجوز بیاورید».
دکتر رضا جوالچی: بعضی از افراد هم که کسانی را در نیروی انتظامی میشناختند، توانستند با رابطه، سگشان را آزاد کنند. البته آزادی برخی از سگها به خاطر مشکلات خیلی زیادی است که این سگها در کهریزک ایجاد کردهاند و حتی منجر به بیمار شدن تعدادی از پرسنل نیروی انتظامی در بازداشتگاه شدهاند و طبیعتا این بیماریها میتواند شیوع پیدا کند.
دبیر "انجمن حمایت از حیوانات" وضعیت سگها در کهریزک را "اسفناک و بسیار وحشتناک" توصیف میکند و ادامه میدهد: «متاسفانه در آنجا حتی آب آشامیدنی هم وجود ندارد. آب آنجا شور است و برای پرسنل آنجا آب فرستاده میشود. در نتیجه، سگها برای آب هم در مضیقه هستند. طبیعتا وقتی پرسنل با کمبود آب مواجه هستند، خیلی بعید به نظر میرسد که آب را در اختیار حیوانات برای آشامیدن قرار بدهند».
دکتر رضا جوالچی میگوید برخی از صاحبان سگها نیز که توانستهاند مجوز آزادسازی سگهایشان را بگیرند، وقتی به کهریزک مراجعه میکنند در آنجا سگها را به آنها نشان میدهند و اگر بتوانند سگشان را شناسایی کنند، او را تحویل میگیرند. در غیر این صورت میگویند که «سگتان مرده است».
دبیر "انجمن حمایت از حیوانات": چالههایی را هم در اطراف کندهاند و میگویند سگها را در آنجا چال کردهاند. اما صاحبان سگها چنین چیزی را باور نمیکنند، چون بعضا پیش آمده که گفتهاند سگی مرده است، ولی بعدا در میان سگهای بعدیای که به جلوی در آورده شدهاند، دیده شده است. به هرحال، خیلی از افراد هنوز هم باور نمیکنند که سگشان مرده است و در آنجا تجمع میکنند.
انجمن "حمایت از حیوانات" در این مدت بارها به مسئولان انتظامی پیشنهاد داده است که دامپزشکان این انجمن برای معاینه سگها به بازداشگاه کهریزک بروند. دکتر رضا جوالچی میگوید نهایتا جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۱ این اجازه به صورت شفاهی به انجمن داده شد که دامپزشکان انجمن به کهریزک بروند و سگها را معاینه کنند.
دبیر "انجمن حمایت از حیوانات" میگوید: «متاسفانه به ما اجازه ندادند که وارد منطقه شویم. نهایت کاری که انجام دادند این بود که گفتند یکی از تولهها بسیار بیمار است و دارد میمیرد».
دکتر رضا جوالچی ادامه میدهد: «فقط آن توله را به جلوی در بازداشتگاه منتقل کردند و ما توانستیم در همان جلوی در اقدامات اولیه را در بارهی او انجام بدهیم. متاسفانه وضعیت این توله بسیار بد بود، روزها بود که غذا نخورده بود و به بیماری ویروسی مبتلا شده بود. فقط توانستیم سرم بزنیم و کارهای مقدماتی انجام بدهیم. هرچقدر اصرار کردیم اجازه بدهند ما این سگ را به کلینیک انجمن ببریم، قبول نکردند».
طی این مدت "انجمن حمایت از حیوانات" نامههای متعددی از جمله به فرمانده نیروی انتظامی درباره تخلفات انجام شده حین دستگیری سگها و غیرقانونی بودن بازداشت سگها نوشته است که همگی بیپاسخ ماندهاند.
2004- 2024 IranPressNews.com -