معاون بهداشتي وزير بهداشت گفت: برنامه مشخص و ادغام شدهاي براي کنترل اعتياد در کشور نداريم. اشکال کار ما در مبارزه با اعتياد اين است که اين مسئله در کشور هزار متولي دارد و به همين علت هم حل نميشود.
فاطمه رخشاني در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اين پرسش که آمار اعتياد در ايران چقدر است، افزود: آمار دقيقي از اعتياد در کشور نداريم زيرا اکثر آمارگيريهايي که در اين زمينه در کشور انجام ميشود، بر اساس خوداظهاري معتادان است و قابل اعتماد نيست.
وي گفت: آمار يک ميليون و 200 هزار معتاد که قبلاً اعلام شده و رشد صفر درصد سالانه را نشان ميدهد نيز نميتواند با واقعيات جامعه ما منطبق باشد. با اين حال آمار اعتياد کشور ما چه کم باشد و چه زياد باشد، همواره رسيدگي به آن اولويت وزارت بهداشت است.
معاون بهداشتي وزير بهداشت افزود: اعتياد متأسفانه هزار متولي در کشور ما دارد و به همين علت هم هيچ وقت مشکلش حل نميشود.
وي ادامه داد: در مورد آمار اعتياد هم دليلي براي اعلام آن نميبينم، البته اگر به روش نمونه گيري باشد، ميتواند درست باشد اما اغلب آمارگيري ها به روش خود اظهاري است و تعداد کمي از افرادي که مواد مخدر مصرف ميکنند، اين مسئله را اعلام ميکنند، بنابراين آمارهايي که در اين زمينه اعلام ميشود، قابل اعتماد نيست.
معاون بهداشتي وزارت بهداشت در پاسخ به اين پرسش فارس که برنامه وزارت بهداشت براي کنترل اعتياد چيست، توضيح داد: يکي از اقدامات ما براي کنترل اعتياد شناسايي افراد معتاد و تحت درمان قرار دادن آنهاست گر چه اين قضيه در روستاها بيشتر موفق بوده است،چون بهورزها در روستاها تقريباً همه آدمها را ميشناسند و اگر فردي بخواهد کتمان کند، متوجه ميشوند که درست ميگويد يا نه. اما اين اقدامات ما در شهرها به موفقيت روستاها نيست.
رخشاني گفت: مسئله اعتياد، مسئلهاي نيست که به تنهايي به وسيله وزارت بهداشت حل شود، همکاري نيروي انتظامي، دستگاههاي فرهنگ سازي، کاهش دسترسي،؛ کنترل مرزها و حمايت قضايي را هم نياز دارد. وي افزود: من به منطقه سيستانوبلوچستان تعلق دارم، جايي که موادمخدر به راحتي در دسترس مردم است و موادمخدر را از دارو راحت تر به دست ميآورند و اگر درد داشته باشند برايشان راحت تر است که موادمخدر مصرف کنند تا در مطب پزشک معطل شوند. معاون وزير بهداشت ادامه داد: مسئله اعتياد در کشور ما هزار متولي دارد و به همين علت هم در اين زمينه موفق نميشويم. البته متولي مشخص و برنامه مشخصي داريم ولي در اين زمينه بايد جديتر باشيم، ما در کشورمان در هر مسالهاي که جدي عمل کردهايم، موفق بودهايم.
رخشاني افزود: در مورد آمار اعتياد هم مسئله اين است که تعريف و معيار وزارت بهداشت با مثلاً بهزيستي و ستاد مبارزه با موادمخدر در مورد تعريف اعتياد فرق ميکند به همين علت هم آمارها متفاوت ميشود.
وي گفت: در مورد برنامههاي وزارت بهداشت هم ما متأسفانه برنامه مدون و ادغام شده اي براي کنترل اعتياد نداريم، براي کنترل مالاريا، سل و ايدز برنامه داريم اما براي کنترل اعتياد برنامه مشخصي نداريم. البته برنامههايي را پايلوت کردهايم ولي اينکه يک برنامه مشخص کشوري ادغام شده داشته باشيم اين طور نيست. معاون وزير بهداشت افزود: در واقع نظام ارائه خدمات ما براي کنترل اعتياد دچار مشکل است. ما دچار يک نوع نابساماني در ارائه خدمات کنترل اعتياد در کشور هستيم که يکي بايد پيدا شود و اين نابساماني را حل کند.
2004- 2024 IranPressNews.com -