رئيس انجمن بهره وري ايران گفت: در برنامه چهارم توسعه قرار بود سهم بهره وري و رشد توليد ناخالص داخلي به 32.2 درصد برسد در حالي كه نه تنها در اين خصوص رشدي صورت نگرفته بلكه نرخ رشد بهره وري كلي عوامل و بهره وري سرمايه در برنامه چهارم منفي بوده است و از آنجا كه بنا بوده 2.5 درصد از ميزان 8 درصدي رشد اقتصادي از حوزه بهره وري بدست آيد، متاسفانه اين اتفاق نيفتاده است.
به گزارش خبرنگار مهر، سيد حميد كلانتري اظهار داشت: اول خرداد روز ملي بهره وري بهانه اي است براي اين كه به اين موضوع پراهميت پرداخته شود و واقعا مشخص نيست چرا در تمام سال هاي گذشته به آن توجه مطلوبي صورت نگرفته است.
وي با بیان اینکه بهره وري يعني يك كار خوب را به شكل مطلوب و درست انجام دادن و اين امري است كه سال هاست در كشورهاي دنيا مورد توجه ويژه قرار مي گيرد افزود: در حالي كه در كشور ما اين موضوع آن طور كه بايد و شايد در دستور كار مسئولان و مديران كشور قرار نگرفته است.
كلانتري ادامه داد: بهره وري مقوله بسيار مهمي است كه در سال هاي اخير نسبت به آن غفلت صورت گرفته است چون براساس سند چشم انداز 20 ساله کشور ( ایران 1404) قرار بر اين بود كه درحيطه اقتصادي، كشور ايران رتبه يك را كسب كند و اين در حالي است كه ما در اين رشد هنوز به متوسط مورد نظر دست نيافته ايم.
رئيس انجمن بهره وري اضافه كرد: همچنين در برنامه پنجم تمامي دستگاه هاي اجرايي كشور الزام داده اند شاخص هاي بهره وري بخش خود را تهيه و براساس آن آمار و اندازه گيري لازم را بدست بياورند و آن را ارائه كنند اما اين طور كه معلوم است با ساز و كار موجود و عدم بسترسازي اين اتفاق نيز نخواهد افتاد.
كلانتري با بيان اين كه براي بالا بردن بهره وري دو راه بيشتر پيش رو نيست و آن اين كه يا سرمايه افزايش يابد و نيروي كار مديريت شود و يا با همان امكاناتي كه در دست است ميزان توليد و راندمان كار بالا برود، گفت: علت عقب افتادن پروژه هاي عمراني به فراموشي سپردن و يا بي توجهي به دو مقوله كارايي و اثربخشي است كه هر دو عنصري هستند كه مي توانند بهره وري را ايجاد و آن را در كليت اقتصاد و توليد كشور جاري سازند و چون نسبت خروجي به ورودي معمولا نسبت مطلوبي نيست طرح هاي عمراني نيز به صورت مطلوب پيش نمي روند.
وي ادامه داد: متاسفانه گاهي به موضوع بهره وري به صورت محدود نگاه مي شود در حالي كه بايد به ياد داشته باشيم كه حتي در حيطه خانواده و در مباحث نظري و اجتماعي نيز باید اين مساله در نظر گرفته شود و چنانچه در اين خصوص در جامعه فرهنگ سازي لازم به عمل آيد بي ترديد وضعيت از آنچه كه اينك در آن به سر مي بريم بسيار بهتر خواهد شد.
رئيس انجمن بهره وري با تاكيد بر اين كه در حال حاضر در تمام دنيا عامل مقايسه اي موفقيت را در ميزان سهم بهره وري آن مي سنجيد بيان كرد: مديران اقتصادي ما بيشتر مديران هزينه هستند تا مدير اقتصادي و بطور عمده اين موضوع كه بايد ايجاد رقابت كرد مورد غفلت واقع مي شود.
2004- 2024 IranPressNews.com -