شیوهی جدید ستارهدار کردن دانشجویان
دانشجونیوز: شورای دفاع از حق تحصیل مطلع شده است که در میانهی سال تحصیلی جاری تعدادی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای مختلف کشور به شیوهای جدید و به شکلی غیرقانونی ستارهدار و از ادامه تحصیل محروم شدهاند.
این دانشجویان که سال گذشته پس از قبولی در آزمون ورودی و در برخی موارد با گذراندن مراحل متعدد مصاحبههای عقیدتی و تعهدهای غیرقانونی موفق به ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد شده بودند، بعد از یک یا دو ترم تحصیل به ادارهی آموزش دانشگاههایشان احضار و با نامههایی مواجه شدهاند که در آن عنوان شده «طبق دستور سازمان سنجش ثبت نام شما در دانشگاه ملغی و کان لم یکن تلقی میگردد.»
بر اساس اطلاع شورا در سال جاری دست کم ۵۴ دانشجو در دانشگاه های دولتی و آزاد سراسر کشور و عمدتا در مقطع کارشناسی ارشد برای اولین بار و با این شیوه جدید، ستارهدار و از دانشگاه اخراج شدهاند. همچنین در طول این سال تحصیلی جمعی از شهروندان بهایی مشغول به تحصیل نیز تنها به دلیل اعتقادات مذهبی به همین روش از دانشگاه اخراج شده اند.
این عده افزون بر دانشجویانی است که مشابه روند هر ساله ستارهدار کردن دانشجویان، به رغم شایستگی علمی در تابستان گذشته از دریافت کارنامه آزمون کارشناسی ارشد محروم شدند و هرگز نتوانستند در دانشگاه ثبت نام کنند که در اطلاعیه های قبلی شورا به آن اشاره شده است. شورای دفاع از حق تحصیل دست کم ۲۰ داوطلب کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۱ را نیز شناسایی کرده است که حائز رتبههای ممتاز شده بودند اما نتوانسته¬اند در دانشگاه ثبت نام کنند. علاوه بر این موارد، بر مبنای تجربه سالهای پیشین تعداد محرومان از تحصیل بیش از این تخمین زده می¬شود زیرا که معمولاً عدهی زیادی از محرومان از تحصیل به امید حل شدن مشکل و بازگشت به دانشگاه از اعلام عمومی آن خودداری میکنند.
این در حالی است که اکثر ۵۴ دانشجویی که در میانهی سال تحصیلی به صورت غیرقانونی از دانشگاه اخراج شدهاند، از زمان ورود به مقطع کارشناسی ارشد هیچ فعالیت دانشجویی و سیاسی نداشتهاند و بنا به اظهارات مسئولان در پاسخ به برخی از این دانشجویان، ایشان «تنها به ظن این که ممکن است در آینده و به ویژه در انتخابات فعال شوند» از دانشگاه اخراج شدهاند. قابل ذکر است که به رغم ارسال نامه اخراج و لغو ثبت نام، به تعدادی از این دانشجویان بعد از پیگیریهای متعدد قول داده شده که مهر سال ۹۲ و بعد از انتخابات اجازه تحصیل خواهند داشت. امری که هرچند به نظر میرسد مانند وعدههای مشابه مسئولان در سالهای قبل به دانشجویان ستارهدار داد، انجام نخواهد شد، حتی در صورت اجرا نیز به معنی دو ترم محرومیت از تحصیل بدون هیچگونه دلیل محکمه¬پسندی است.
چنین رفتار سیاسی و کاملا غیرقانونی در حالی صورت میگیرد که طبق آییننامه کمیته انضباطی دانشجویان، اخراج دانشجو از دانشگاه مجازاتی است که به علت سنگین بودن، صدور آن تنها در صلاحیت کمیته مرکزی انضباطی مستقر در وزارت علوم است. هرچند که خود این آئین نامه نیز بر خلاف نص صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی و تعهدات بین المللی دولت ایران و ناقض حق اولیه تحصیل است.
شورا اعلام می¬کند روندی که به ویژه از سال ۸۵ برای ستاره دار کردن و اخراج دانشجویان منتقد از دانشگاهها و محروم کردن ایشان از حق تحصیل آغاز شده، آشکارا خلاف قوانین کشور به ویژه قانون اساسی و همچنین معاهدههای بینالمللی ای که ایران به آنها پیوسته شامل اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون یونسکو علیه تبعیض در آموزش است.
شورای دفاع از حق تحصیل از تصمیم گیران نهادهای مسئول میخواهد روند غیر قانونی ستاره دار کردن دانشجویان را هرچه سریعتر متوقف و راه بازگشت محرومان از تحصیل به دانشگاهها را باز کنند. شورا همچنان بر آزادی دانشجویان محروم از تحصیل زندانی تاکید می¬کند و به ویژه خواستار آزادی دو عضو در بند خود ضیا نبوی و مجید دری پس از ۴ سال حبس و تبعید ناعادلانه می¬باشد.
شورای دفاع از حق تحصیل
یکم خرداد ۱۳۹1
2004- 2024 IranPressNews.com -