وضعیت اقتصادی ایران در سال ۹۲ بدتر خواهد شد

دیگربان: پدرام سلطانی٬ نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران گفته به علت تحریم‌ها و کاهش فروش نفت٬ درآمدهای ارزی کشور کاهش یافته٬ امکان تجارت خارجی به حداقل رسیده و کشورهای معدودی هم که کماکان با ایران مبادلات ارزی دارند از شرایط جمهوری اسلامی «سوء استفاده» می‌کنند.

آقای سلطانی در گفتگو با شماره روز سه‌شنبه (۲۴ اردیبهشت ماه) روزنامه شرق٬ مهم‌ترین اتفاق در حوزه اقتصاد و تجارت خارجی در سال ۹۱ را کاهش فروش نفت کشور اعلام کرده که درآمدهای ارزی کشور را کاهش داد و به بالا رفتن قیمت ارز منجر شد.

به گفته وی «به علت تشدید تحریم‌ها صادرات پتروشیمی در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۰ کاهش زیادی داشت.»

مهم‌ترین گزاره‌های این گفتگو به این شرح است:

● درباره ارتباطات بانکی خارجی هم باید بگویم که این نوع ارتباطات در سال گذشته به حداقل رسید. به نوعی که در پایان سال صرفا ما با چهار کشور می‌توانستیم تبادلات بانکی داشته باشیم. به این‌ ترتیب انتقال اعتبارات از طریق سیستم بانکی در خارج از کشور تنها به کشورهای چین، هندوستان، کره و ترکیه محدود شد.

● به نظر می‌رسد مشکلات سال گذشته رو به افزایش می‌گذارند. محدودیت‌های بانکی افزایش پیدا خواهند کرد و به نظرم تنها از کشورهایی که نام بردم بتوانیم با یک کشور مبادلات بانکی داشته باشیم و از طریق تخصیص ارز واردات انجام دهیم.

● به نظر می‌رسد که در سال جاری به دلیل بالا رفتن قیمت انرژی در کشور و همین‌طور افزایش تحریم‌ها در حمل و نقل دریایی مشکلات تشدید شوند.

● محتمل است که در سال جدید خطوط کشتی‌رانی خارجی کمتری تمایل به حمل‌ و نقل کالا به ایران داشته باشند. اگر این احتمالات رخ دهند، با محدودیت به وجود آمده، نرخ حمل بار و محموله‌ها افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

● این احتمال وجود دارد که فشارهای کشورهای هم‌راستا با تحریم‌های اقتصادی ایران به صورت مستمر بیشتر شود. مثلاً در کشور امارات حساسیت بانک‌ها نسبت به چک کردن و پایش تراکنش‌های مالی و ارتباطات با ایران افزایش پیدا خواهد کرد.

● متاسفانه این رفتار اماراتی‌ها به ترک‌ها هم تسری پیدا کرده است و بانک ترکی که ارتباط ارزی بین ایران و ترکیه برقرار می‌کرد محدودیت‌ها را برای نقل و انتقالات ارزی برای تجار ایرانی بیشتر کرده است.

● در چند کشوری که کج‌دار و مریز تجارت می‌کنیم و ارتباطات مستقیم ارزی و بانکی داریم سوءاستفاده‌های تجاری افزایش پیدا خواهد کرد. چون آن‌ها واقفند که ما محدود به خرید کالاها از آن‌ها هستیم. برای همین قیمت فروش کالاهای خود را برای ایران در مقایسه با کشورهایی دیگر تا ۲۰ درصد بالا برده‌اند.

● {این کشورها} محدودیت‌هایی هم در پذیرش مسافران ایرانی در کشورهای خارجی به وجود آمده است. اخیرا اخباری به گوش می‌رسد که صدور ویزا از سوی کشورهایی که به ظاهر دوست و شریک تجاری ما محسوب می‌شوند، نسبت به گذشته سخت‌تر شده است.

● از دیگر مواردی که به نظر می‌رسد امسال بر تجارت و بازرگانی ما تاثیر داشته باشد، افزایش قابل‌توجه هزینه‌های سفرهای خارجی است. بنابراین در جابه‌جایی و حضور فعالان اقتصادی و تجار در بازارهای هدف ایجاد هزینه بیشتری می‌کند و این ممکن است باعث کاهش رغبت بازرگانان به ادامه فعالیت‌هایشان شود.

سه شنبه، 24 اردیبهشت ماه 1392 برابر با 2013-05-14 ساعت 22:05
خبر بعدی : محکومیت دو فعال سیاسی در دادگاه انقلاب سنندج
خبر قبلی : درخواست نمایندگان مجلس برای ردصلاحیت رفسنجانی


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -