سایت الف: امروز روز آخر ثبت نام متقاضیان ریاست دولت است. چشم ها دوخته به سالن انتخابات وزارت کشور است. تا بعداز ظهر امروز آرایش سیاسی کشور طی روزهای آینده رقم می خورد. از سوئی اخباری که از گعده های انتخاباتی فعالان سیاسی مخابره می شود، حاکی از تغییر چینش نامزدها و تغییر ائتلاف ها است. الف طی روزهای آینده اخباری در این رابطه منتشر خواهد کرد. اما صبحانه انتخاباتی الف به آخرین رویدادهای پنج شنبه و جمعه می پردازد.
مشائی رد صلاحیت شود مردم به خیابان می ریزند؟
امروز مشخص می شود که اسفندیار رحیم مشائی می آید یا نه؟ آخرین اظهارات وی مربوط به هفته گذشته است که معتقد بود برخی به بهانه بهار از اسفند دعوت می کنند و بعد هم گفت که اسفندیارم و کینه ای از رستم ندارم. این را هم گفت که از قدیمالایام مردم عادت کردهاند با سوزاندن ما، چشم بد را از خود دور کنند. به این ترتیب شاید هم نیاید.
با این حال یاران وفادار اسفندیار دولت که در این روزهای پایانی نیز دست از حمایت بر نداشتند هفته گذشته اظهارات جالبی داشتند. حجت الاسلام شریف زاده که به تئوریسین این حلقه شهره است گفته بود که اگر مشائی ردصلاحیت شود، مردم اعتراض می کنند. وی البته بعداً سخنان خود را اصلاح کرد که منظورم این بوده است که مردم مطالبه می کنند تا علت ردصلاحیت را متوجه شوند.
وی این روزها پای ثابت مناظره های حمایت از دولت است و ابتدای هفته گذشته گفته بود که من در عجبم چرا اصلاح طلبان وقتی احمدی نژاد هست سراغ هاشمی می روند.
اما یک سوال؛ مشائی رد صلاحیت شود مردم معترض می شوند؟
متکی خلف وعده کرد
ائتلاف 5 گانه کاندیدای نهائی خود را روز پنج شنه مطابق وعده قبلی اعلام کرد. ابوترابی به عنوان نامزد نهائی امروز به وزارت کشور رفت. اما ائتلاف 5 گانه درس هایی هم برای اهل سیاست داشت.
ائتلاف 5 گانه برخلاف ائتلاف 3 گانه کمتر داد و قال داشت و برای حفظ ائتلاف نیز کمتر سوگند خورد و عهدنامه نوشت. اما موفق تر عمل کرد. از قبل اعلام کرده بودند که یک نفر معرفی می شود و برای ثبت نام به وزارت کشور می رود. همین اتفاق نیز روز پنج شنبه افتاد. اما نحوه واکنش برخی از اعضای ائتلاف از جمله منوچهر متکی باعث شد سابقه بدی از این ائتلاف در خاطره ها بماند.
ابوترابی انتخاب شد. پور محمدی تبریک گفت اما این را هم گفت که ابوترابی با نظرسنجی انتخاب نشد. تبریک به طعنه بود و عبور کرد. آل اسحاق از روز پنج شنبه تلفن همراه خود را خاموش کرد تا به هیچ خبرنگاری پاسخ گو نباشد. اما متکی از مازندران تصمیم جمعی را برنتافت و اعلام کرد که در نظر سنجی ها از همه بالاترم و از سوی ائتلاف ثبت نام می کنم. هرچند دیگر اعضای ائتلاف تصمیم وی را شخصی دانستند.
در هر صورت عهد شکنی یک امتیاز منفی محسوب می شود و حتی اگر حق با متکی بوده است باید به تصمیم جمع احترام می گذاشت تا عهد شکنی باب نشود. رفتار این روزهای سیاسیون از حافظه مردم به سختی پاک می شود. مردم سابقه بدی از عهد شکنی ائتلافی به خاطر دارند. احمدی نژاد امروز همان احمدی نژادی است که با خلف وعده ائتلافی به قدرت رسید.
اما رفتار باهنر در این رابطه ستودنی بود. باهنر که به زعم بسیاری، استعداد رای آوری بالاتری نسبت به دیگر اعضای ائتلاف داشت پس از جمع بندی اعضا صریحا اعلام کرد که از نظر جمعی تبعیت می کند و به هیچ وجه حاظر به شرکت در انتخابات به عنوان کاندیدا نیست. ستادهای خود را نیز از حرف زدن علیه ائتلاف نهی کرد.
نقش آیت الله مهدوی کنی برای انتخاب ابوترابی کلیدی بود. آیت الله مهدوی کنی با حضور اعضا ریش سفیدی کرد تا یک نفر انتخاب شود. تاکید آیت الله مهدوی نیز این بود که روی فردی اجماع کنید که بیشترین رأی را داشته باشد. تحلیل حاضرین در جلسه این بود که انتخاب ابوترابی به این دلیل که هم روحانی است و هم سیادت دارد ممکن است بیشتر اقبال عمومی ایجاد کند.
مغازه دو نبش کواکبیان
کواکبیان این روزها به عنوان یکی از کاندیداهای اصلح طلب مطرح است. هرچند اصلاح طلبان وی را نامزد جعلی اصلاحات می دانند، اما نسبت به دیگر کاندیداهای اصلاحات فعالیت بیشتری دارد. سفر می رود و در جمع دانشجویان حاضر می شود و با تمام قوا از اصلاحات دفاع می کند و البته جز خاتمی تاکید کرده است که به نفع هیچ اصلاح طلبی کناره گیری نمی کند. معتقد است که به تکلیف نرسیده است و دیگران او را به تکلیف رسانیده اند.
با این حال شعارها و وعده های کواکبیان جالب است. درحالیکه حسن روحانی خود را اصولگرا می داند و عارف می گوید دولت اصلاحات تشکیل نمی دهد و از همه ولایتمدارتر است، کواکبیان از دیگر دوستان و رقیبان اصلاح طلب خود تندتر موضع می گیرد. اما تندی مواضعش را چند جمله بعد، کُند می کند و راه برگشت برای خود می گذارد. فرصتی برای نفس کشیدن سیاسی.
کواکبیان اخیراً گفته است که تصمیم دارد رادیو و تلویزیون خصوصی راه بیاندازد. هرکس مختصری با قانون اساسی آشنا باشد متوجه است که چنین تصمیمی در ید اختیار رئیس جمهور نیست. البته خود نیز این را بهتر می داند. وی توضیح می دهد که این مشکل قانونی را از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام حل می کند. به این ترتیب باید سوال کرد که آیا مجمع تشخیص مصلحت نظام تا به حال به فکرش نرسیده است که می تواند این اصلاح قانونی را انجام دهد و منتظر حضور آقای کواکبیان بوده است؟
وی همچنین مدعی است که ظرف 6 ماه با آمریکا مذاکره می کند. البته چند جمله بعد برای اینکه متهم نشود می گوید: تصمیم برای مذاکره بر عهده شورای عالی امنیت ملی است. شورای امنیت تصمیم می گیرد و اگر رهبری تائید کرد من مذاکره می کنم.
با این حال اگر کواکبیان به آرای خاموش دل بسته است حتما بهتر از بقیه می داند که آرای خاموش با سخنان دوپهلو و مغازه دو نبش باز کردن پای صندوق نمی آیند.
2004- 2024 IranPressNews.com -