نمایش انتخابات؛ همه منتظر تصمیم نهایی "بابا اکبر"

صراط نیوز: محسن هاشمی رفسنجانی چندی پیش پیرامون کاندیداتوری پدرش در انتخابات ریاست جمهوری گفته بود: درباره اين موضوع شخص پدرم بايد تصميم بگيرد لذا در اينباره اظهارنظر نمي‌كنم.

فاطمه هاشمی رفسنجانی نیز در گفتگویی که با سالنامه شرق صورت داده بود درباره کاندیداتوری پدرش در انتخابات ریاست جمهوری اینگونه اظهار نظر کرده بود: خانواده موافق کانديدا شدن پدر در انتخابات رياست‌جمهوري نيست.

یاسر ، فرزند دیگر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای تکمیل نظر خاندان هاشمی در پاسخ به این سئوال که گفته می‌شود آیت‌الله هاشمی قصد ورود به عرصه انتخابات را دارد و حتی اقلام تبلیغاتی را نیز آماده کرده است، گفت: این گفته دروغ محض است.

مهدی هاشمی که اولین جلسه دادگاهش چند روز پیش برگزار شد و فائزه دختر کوچک حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی که سابقه زندان رفتن را در کارنامه خود دارد هنوز هیچ اعلام نظری پیرامون حضور "بابا اکبر" خود در انتخابات نکرده اند .

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اینروزها ترجیح می دهد با طرح ایده نخ نما شده می آیم نمی آیم بیش از گذشته بر سر زبان ها مطرح شود .

چندی پیش خبری مبنی بر اعلام نظر هاشمی رفسنجانی برای کاندیداتوری پس از دیدار با مقام معظم رهبری منتشر شده بود که روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت این نقل قول را تکذیب کرد .

در در این میان بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری برای تعیین آرایش سیاسی صحنه انتخابات پیش رو بیش از گذشته منتظر اعلام نظر نهایی حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی هستند .

کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان نظیر محمد شریعتمداری، محمدرضا عارف و مصطفی کواکبیان تاکنون چنین اجماعی را نپذیرفته اند. آنها اجماع و در نتیجه کنار کشیدن خودشان از صحنه انتخابات را منوط به آمدن سید محمد خاتمی به این عرصه می دانند و البته فرد دیگری هم هست که گویا در صورت آمدنش، اجماعی در اردوگاه اصلاح طلبان بر روی شکل می گیرد؛ اکبر هاشمی رفسنجانی.

صحبت درباره آمدن یا نیامدن هاشمی به عرصه انتخابات مساله ای است که مدتهاست در سطح اول خبرهای انتخاباتی مطرح می شود. ابتدا زیاد جدی نبود اما آنقدر تکرار شد که همه برایشان سوال پیش آمد که آیا هاشمی می آید یا خیر؟

خیلی ها در طول یک ماه گذشته راجع به این مساله صحبت کرده اند؛ از فرزندان شیخ اکبر و افراد نزدیک به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته تا کسانی که شاید امروز هیچ ارتباط با وی نداشته باشند، همه و همه در این رابطه اظهار نظر کرده اند و تقریبا همه آنها هم در یک موضوع اشتراک نظر داشتند، اینکه هاشمی نمی آید.

برخی کاندیداهای احتمالی یا فعالان انتخاباتی نظیرمحمدرضا باهنر چنین مساله ای را در قالب تحلیل ها و ارزیابی های خود مطرح کردند و برخی دیگر نظیر علی یونسی و حسن روحانی نیز در قامت فردی مطلع تاکید داشتند که هاشمی به احتمال قوی کاندیدا نخواهد شد.

اما اصرارها هم بیشتر و بیشتر شد تا اینکه خبری انتشار یافت مبنی بر اینکه هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از قعالان سیاسی و رسانه ای اصلاح طلب گفته است که «نگفته ام کاندیدا نمی شوم».

چند روز بعد یاسر هاشمی که برای حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری تبلیغ می کند، قطعی بودن کاندیداتوری پدرش را به شدت تکذیب کرد اما در عین حال حضور وی در انتخابات را رد هم نکرد.

از سوی دیگر برخی خبرهای کمتر موثق هم شنیده شد مبنی بر اینکه هاشمی رفسنجانی از در پیش بودن خبرهایی خاص در روزهای آینده خبر داده و گفته است که در روزهای پایانی ثبت نام ها خبرهایی خوهد شد.

با محتمل تر شدن حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری- یا لااقل با محتمل تر شدن این موضوع دراخبار برخی رسانه ها - ادبیات اظهارنظرها در این رابطه نیزکمی تغییر کرد و از «هاشمی نمی آید» به «هاشمی نیاید بهتر است» تبدیل شد.

غلامعلی حداد عادل در اظهار نظری که کمی هم بحث برانگیز شد، گفت "اگر من به سن و سال آقای هاشمی بودم قطعا کاندیدا نمی شدم".

کامران باقری لنکرانی کاندیدای مورد حمایت جبهه پایداری نیز که در سخنرانی هایش تقریبا از همه انتقاد می کند، برگشتن به مدیریت دوران سازندگی را نوعی پس رفت دانست. البته شاید بخشی از اشاره او به حسن روحانی بوده باشد که به استفاده از مسلک هاشمی در مدل مدیریتی خود متهم است.

از سوی دیگر محسن هاشمی دیگر فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی با اشاره به خبرهای منتشر شده درباره احتمال کاندیداتوری پدرش، چنین احتمالی را رد نکرده و گفته است که وی هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده است.

با آمدن هاشمی رفسنجانی قطعا معادلات انتخابات و چینش کاندیداها دستخوش تغییرات اساسی خواهد شد، بطوریکه اصلاح طلبان به گفته خودشان، بر سر او اجماع خواهند کرد و از سوی دیگر هم بخشی از اصولگرایان به سمت او متمایل خواهند شد و البته بخش عمده تری از آنها برای اجماع در برابر او بسیج خواهند شد.

تا پیش از مطرح شدن حرف و حدیث های جدید، کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی بسیار بعید به نظر می رسید و حتی امروز هم به گفته فعالان سیاسی، حضور مستقیم وی در انتخابات چندان محتمل نیست اما نباید فراموش کرد که در وادی سیاست در ایران، عمر تحلیل کوتاه است و هر لحظه امکان یک شگفتی وجود دارد.

چهارشنبه، 18 اردیبهشت ماه 1392 برابر با 2013-05-08 ساعت 00:05
خبر بعدی : خاتمی آب پاکی را روی دست بنی ‌صدر ریخت
خبر قبلی : رفسنجانی: حضورم باعث تشدید اختلافات باشد، نمی‌آیم


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -