پخش پارازیت و حاج عزت: مدیران صداو سیما عقیم نشدند

رئیس سازمان صدا و سیما در نشستی عنوان کرد: اگر ارسال و دریافت سیگنال‌ها مردم را عقیم می‌کند باید همه‌ مدیران صدا و سیما عقیم می‌شدند چون در سازمانی هستند که قدرت سیگنال‌ها 10 برابر بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی نقد سياست‌های صدا و سيما در قبال گروه‌های اجتماعی عصر روز گذشته سه‌شنبه سوم اردیبهشت با حضور سیدعزت‌الله ضرغامی رئيس سازمان صدا و سيما توسط انجمن علمی ارتباطات دانشگاه تهران در تالار ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد.

ضرغامی در این نشست به ارائه آماری از بیننده‌های رسانه ملی و ماهواره پرداخت و اعلام کرد طبق نظرسنجی سازمان از مخاطبان، 95 درصد از مردم، تلویزیون ایران را می‌بینند.

وی افزود: طبق نظرسنجی موسسه گالوپ 82 درصد از ایرانی‌ها اخبار را از طریق صدا و سیما جویا می‌شوند و نزدیک به 30 درصد هم اخبار را در شبکه‌های ماهواره‌ای رصد می‌کنند.

همه مدیران صدا و سیما باید عقیم باشند!

در ادامه بحث به تاثیر منفی پارازیت‌های ارسالی بر روی شبکه‌های ماهواره‌ای رسید و رئیس سازمان صدا و سیما، این سازمان را در قبال این موضوع بدون مسئولیت خواند و گفت: پارازیت هیچ ربطی به صدا و سیما ندارد و ماهواره‌های ما نیز تنها به عنوان ابزار دریافت و ارسال شبکه‌ها محسوب می‌شوند. موضوع عقیم شدن افراد توسط پارازیت‌ها نیز توسط هیچ نهاد پزشکی تایید نشده است. در واقع اگر ارسال و دریافت سیگنال‌ها مردم را عقیم می‌کند، با این حال همه‌ مدیران صدا و سیما باید عقیم باشند چون در سازمان ما هستند که قدرت سیگنال‌ها 10 برابر بیشتر است.

ضرغامی تصریح کرد: جنگ سخت در حوزه‌ نرم رسانه بسیار مهم است. سیگنال همین شبکه‌های ماهواره‌ای نزدیک به 17 بار شبکه‌های ما را قطع کرد. اینها سند رسوایی غرب است. کسانی که نمی‌توانند سه شبکه ما را تحمل کنند. اینها نشان دهنده موفقیت سه شبکه‌ پرس‌تی‌وی، العالم و هیسپان تی‌وی است.

رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه در پاسخ به انتقاداتی درباره انتخابات سال 88، اظهار کرد: ما این مباحث را از طریق قانون اساسی دنبال کردیم. حتی بلافاصله پس از انتخابات، در جلسه‌های مفصلی با موسوی و کروبی صحبت‌هایی درباره حضورشان در تلویزیون داشتم و با آنها ملاقات کردم. آن روز به آنها گفتم که آرا همین است با این حال متاسفانه عده‌ای از فضای ایجاد شده در کشور سوءاستفاده کردند و ضربه زدند.

موسوی می‌خواست یک نفره بیانیه بخواند

وی ادامه داد: آن موقع به موسوی گفتم پس از 20 سال کسی شما را نمی‌شناخت، شما در انتخابات 88 شناخته شدید و 13 میلیون رأی دارید. به او گفتم که با تاکید بر قانون حتما می‌توانید در دوره‌های بعد موفق‌تر باشید. با این حال متاسفانه وی نپذیرفت و گفت زمانی به تلویزیون می‌آید که تنها پشت دوربین باشد و یک‌نفره بیانیه بخواند.

ضرغامی با بیان اینکه ممکن است اصلا یک سال دیگر در صدا و سیما نباشد، یادآور شد: 9 سال از مدیریت من در سازمان گذشته و نمی‌دانم فردا در صداوسیما هستم یا نه. تجربه رسانه‌ای‌ من در این جنگ رسانه‌ای جهان اسلام و جهان استکبار نشان می‌دهد ما افتخارآفرین هستیم.

اصلاح طلبان مشکلی برای حضور در انتخابات ندارند

رئیس سازمان صدا و سیما همچنین در بخشی از این مراسم به اظهارنظر درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده ریاست جمهوری پرداخت و گفت: با صراحت می‌گویم که اصلاح‌طلبان مشکلی برای حضور در انتخابات ندارند و من طبق جلسه‌ای که با آنها داشته‌ام، می‌دانم با چند کاندیدا در انتخابات شرکت می‌کنند. مقام معظم رهبری هم هیچ مخالفتی با حضور آن‌ها ندارد و نظرشان مخالفت نیست. اما باید در نظر داشته باشیم فاصله‌گذاری بین اصلاح‌طلبان با کسانی که قانون اساسی و نظام را قبول ندارند، لازم است.

ضرغامی در ادامه به نکته‌ای درباره پخش فیلم‌های سینمایی از تلویزیون ایران اشاره و اعلام کرد حتی اگر سالانه 100 فیلم سینمایی تولید و اکران شود هم بیشتر از 10 فیلم نمی‌توانند از تلویزیون پخش شوند.

سانسور نه پالایش

وی همچنین به سوالاتی درباره رضایت مردم از تلویزیون و دشواری حقظ این خط رضایت اشاره کرد و گفت: برخی افراد جامعه معتقدند خانم‌ها نباید در تلویزیون خبر بگویند. اشخاص دیگری هم معتقدند صدا و سیما باید از این باز‌تر شود یا مثلا برخی خواستار عدم پخش منبر‌ها و مداحی‌ها در تلویزیون‌ هستند درحالی‌ که این برنامه‌ها دارای 20 درصد مخاطب در تلویزیون هستند.

رئیس سازمان صدا و سیما همچنین تعبیر پالایش را جایگزین واژه سانسور کرد و حذفیات "یه حبه قند" یا "اخراجی‌ها" یا عدم پخش سخنان یک سخنران را پالایش دانست.

بخشی دیگری از این نشست به طرح این پرسش اختصاص داشت که صدا و سیما چطور با مسئولان کشور هماهنگ می‌شود تا زودتر خبرهای مهم و استراتژیک را اعلام کنند، وی تصریح کرد: در این زمینه باید نظرات و آرای مسئولان را داشته باشیم. اتفاقا خود من این درگیری را دارم که چرا مسئولان مراحل کار را زود هماهنگ نمی‌کنند و اخبار مهم دچار تاخیر می‌شوند.

در حاشیه چه گذشت:

جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی با عزت‌الله ضرغامی رئیس رسانه ملی که عصر دیروز در دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد با صحبت‌های مهمی از سوی ضرغامی به پایان رسید. وی از انتخابات سال 88 گفت و همچنین اشاره‌هایی به مساله ممیزی در رسانه ملی و پارازیت‌ها داشت.

جلسه دیروز بیش از 3 ساعت طول کشید و دانشجویان از ابتدای جلسه به علت پر شدن صندلی‌ها به صورت ایستاده و نشسته بر کف سالن برنامه را تعقیب می‌کردند. به دلیل قطع شدن مکرر سرود جمهوری اسلامی ایران دانشجویان به صورت جمعی سرود را تا پایان آن خواندند.

ضرغامی چندین بار اعلام کرد که هیچ خط قرمزی برای صحبت‌های دانشجویان نیست و آماده است تا تمام نقدها و حرف‌های آنان را بشنود. نماینده انجمن اسلامی دانشجویان در هنگام شروع صحبت درخواست کرد تا دوربین‌ها خاموش شوند تا مبادا برای آینده او مشکلی پیش بیاید. در طول برنامه چندین بار صدای سالن دچار اشکال شد و ضرغامی در ابتدای صحبت خود گفت: همین مسئله نشان می‌دهد که در حوزه ارتباطات و رسانه، جنگ در حوزه نرم‌افزار چقدر اهمیت دارد.

علی‌رغم اینکه طبق برنامه قرار بود نمایندگان رسمی تشکل‌ها بیانیه‌های خود را بخوانند با تأکید رئیس رسانه ملی، دانشجویان نیز به صورت مستقل ثبت نام کردند و در پشت تریبون، با صراحت حرف‌‌های خود را زدند. نماینده انجمن اسلامی دانشجویان بخش عمده سخنرانی خود را به حوادث سال 88 و عملکرد صدا و سیما اختصاص داد. این مسئله باعث شد تا ضرغامی گزارشی از خاطرات خود و آن ایام به ویژه جلسه با سران فتنه را پس از انتخابات ارائه کند.

در طول نشست تعدادی از دانشجویان رشته پزشکی که در جلسه حضور داشتند با اصرار زیاد تلاش کردند تا نماینده آنان در پشت تریبون حاضر شود و از اقدامات آموزشی رسانه ملی تشکر کند که مجری برنامه به دلیل خارج از نوبت بودن این اجازه را نمی‌داد این مسئله باعث شد که ضرغامی شخصا در مسئله دخالت کرده و از محل خود برخیزد و با روبوسی با نماینده آنان که پشت تریبون رفته بود خواهش کند تا از صحبت خود منصرف شود.

ضرغامی در هنگام صحبت دانشجویان گفت: من آماده‌ام تا آخر وقت فقط شنونده باشم و از صحبت‌های کارشناسی شما استفاده کنم. وی از دانشجویان خواست تا به دور از نگاه‌های حزبی و سیاسی، مسائل جامعه و رسانه ملی را به صورت جامع و نظام‌مند مورد بررسی علمی قرار دهند تا دچار انحراف و خطا نشوند.

پنجشنبه، 5 اردیبهشت ماه 1392 برابر با 2013-04-25 ساعت 09:04
خبر بعدی : هزاران میلیارد تومان جابجا می‌شود و بانک مرکزی خبر ندارد
خبر قبلی : احمدی‌نژاد: ضعیف‌تر از آن هستید که بتوانید شرایط را تغییر دهید


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -