رسانههای آمریکا نوشتهاند که جوهر سارنایف، برادر بزرگش "تیمورلنگ سارنایف" را محرک اصلی بمبگذاری بوستون خوانده است. به گفته جوهر سارنایف، انگیزه برادرش در انجام این عملیات "جهاد" و "نجات اسلام" بوده است.
*************
به گزارش رادیو آلمان، سخنان جوهر سارنایف درباره انگیزهی او و برادرش در طراحی عملیات بمبگذاری در ماراتون بوستون روز سهشنبه (۲۳ آوریل/۳ اردیبهشت) در رسانههای آمریکا منتشر شد.
براساس گزارشها جوهر سارنایف با ماموران تحقیق همکاری میکند. وی چگونگی طراحی عملیات بوستون و نیز انگیزههای خود و برادرش از این اقدام را برای پلیس بازگو کرده است.
در انفجار دو بمب در خط پایان ماراتون بوستون در روز دوشنبه (۱۵ آوریل / ۲۶ فروردین) سه نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر مجروح شدند.
جوهر سارنایف ۱۹ ساله در جریان تعقیب پلیس برای بازداشت او به شدت زخمی شد و هماکنون در بیمارستان بهسر میبرد. جوهر سارنایف گفته است که او و برادرش اطلاعات مربوط به چگونگی تهیه بمب را از اینترنت به دست آوردهاند.
به گفته جوهر سارنایف، نه او و نه برادر بزرگترش که روز جمعه گذشته در عملیات تعقیب پلیس کشته شد، ارتباطی با گروههای ترویستی خارجی نداشتند. با اینحال یک مقام دولت آمریکا در گفتوگو با شبکه خبری سی.ان.ان تاکید کرد که گفتههای سارنایف باید راستیآزمایی شود.
درباره اطلاعات مربوط به چگونگی ساخت بمب، ماموران تحقیق به دنبال بررسی این احتمال نیز بودند که تا چه حد ممکن است این دو برادر اطلاعات مربوطه را از مجلهی آنلاین انگلیسیزبان القاعده به نام "Inspire" بهدست آورده باشند. با اینحال دادههای دیگر نشان میدهند که ساخت بمب با استفاده از دیگهای زودپز از سوی گروههای دیگر (غیراز القاعده) نیز در اینترنت منتشر شده است.
رسانههای آمریکا نوشتهاند که جوهر سارنایف، برادر بزرگش "تیمورلنگ سارنایف" را محرک اصلی بمبگذاری بوستون خوانده است. به گفته جوهر سارنایف، انگیزه برادرش در انجام این عملیات "جهاد" و "نجات اسلام" بوده است.
اف.بی.ای در برابر سنای آمریکا
همزمان با بازجویی از جوهر سارنایف، رسانههای ایالات متحده آمریکا گزارش دادهاند که سنای آمریکا نیز در حال تحقیق درباره بمبگذاری بوستون است. این تحقیق اما نه از متهمان، بلکه از اف.بی.آی، پلیس فدرال آمریکا، درباره عملکرد آن درخصوص متهمان بمبگذاری بوستون، به ویژه تیمورلنگ سارنایف است.
برخی از سناتورهای آمریکایی میگویند اف.بی.آی علیرغم وجود اطلاعات درباره تیمورلنگ سارنایف، با این موضوع به طور جدی برخورد نکرده است. گفته میشود روسیه در سال ۲۰۱۱ اطلاعاتی در باره تیمورلنگ سارنایف و گرایش او به اسلام افراطی در اختیار پلیس آمریکا قرار داده بود.
به نوشته رسانههای آمریکا، افبی.آی پس از دریافت اطلاعات از گرایش تیمورلنگ به اسلام افراطی و به درخواست روسیه، او را مورد بازجویی قرار داده بود. حال قرار است رئیس پلیس فدرال آمریکا در برابر کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا قرار گرفته و به این پرسش پاسخ دهد که چرا پس از بازجویی از تیمورلنگ سارنایف او را به حال خود رها کرده است؟
علاه بر این، گزارشها حاکی است که تیمورلنگ سارنایف در سال ۲۰۱۲ به روسیه سفر کرده و برای مدت شش ماه در جمهوری خودمختار داغستان و جمهوری خودمختار چچن به سر برده است.
ژانت ناپولیتانو، وزیر امنیت ملی آمریکا در برابر کمیته قضایی سنای آمریکا گفت، مقامهای آمریکایی از سفر خارجی تیمورلنگ سارنایف به قفقار و جمهوریهای خودمختار چچن و داغستان آگاه بودند، اما از بازگشت او به آمریکا بیخبر ماندهاند.
به گفته وزیر امنیت ملی آمریکا، با وجود بازجویی اف.بی.آی از تیمورلنگ در سال ۲۰۱۱، پس از سفر ششماهه او به خارج، پلیس پیگیری پرونده او را متوقف کرده، طوری که بازگشت او به آمریکا توجه کسی را جلب نکرده است.
چهارشنبه، 4 اردیبهشت ماه 1392، 8:11 بعدازظهر برابر با 2013-04-24 ساعت 11:042004- 2024 IranPressNews.com -