بازار داروهای تقلبی چینی داغ داغ است

پارسینه: با وجود اعتراض و انتقاد سیاسیون ، اقتصادی ها و رسانه ها به حذف ارز مرجع برای دارو که نیاز اساسی بیماران است، بالاخره دارو گران شد.گران که نه رسما دو برابر شد تا داروخانه های کشور برای سومین‌بار طی هشت‌ماه گذشته، برچسب‌های قیمت دارو را تغییر دهند.

سرپرست دفتر کل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با ارایه توضیحاتی پیرامون افزایش قیمت دارو به دنبال تخصیص ارز مبادله‌ای به جای ارز مرجع خبر گرانی رسمی دارو را تایید کرد و گفت: «دولت برای جبران این هزینه دوهزارو200میلیاردتومان اعتبار برای وزارت بهداشت در نظر گرفته است اما باید گفت این اعتبار، مختص دارو نیست و برای بخش‌های مختلفی از جمله بیمه‌ها نیز در نظر گرفته شده است.»

او همچنین آب‌پاکی را روی دست مردم و رسانه ریخت و تاکید کرد: «بر مبنای برآوردها، داروهای تولید داخل حدود 20 تا 30درصد قیمت‌شان افزایش می‌یابد. اما داروهای وارداتی با تخصیص ارز مبادله‌ای صددرصد دستخوش تغییرات قیمتی می‌شوند و اگر ارز مبادله‌ای بگیرند، تقریبا تا دو برابر افزایش قیمت پیدا می‌کنند.»

این درحالی است که پیش از این وزیر بهداشت از اختصاص ارز 2200 تومانی برای واردات دارو خبر داده بود. سرپرست دفترکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه «در این صورت سهم پرداختی مردم هم افزایش می‌یابد»، گفت: «البته هنوز تغییرات قیمتی به‌طور دقیق مشخص نیست اما در تلاش هستیم با اتخاذ راهکارهای مناسبی، افزایش قیمت‌ها را جبران کنیم.»

سلیمان‌جاهی درباره افزایش اخیر قیمت‌ها در بازار دارویی کشور اظهار کرد: «به‌رغم اینکه تخصیص ارز مبادله‌ای از اول فروردین آغاز شده، در حال حاضر داروها یا مواد اولیه‌ای که سال گذشته با ارز مرجع وارد شده‌اند، هنوز به اتمام نرسیده‌ و در همه موارد تغییر قیمت از ابتدای فروردین اتفاق نیفتاده است، اما با ورود محموله‌های جدید دارو و مواد اولیه با ارز مبادله‌ای، تغییرات قیمتی مشخص می‌شود.»

البته گرانی دارو اولین باری نیست که در طی حیات دولت احمدی نژاد اتفاق می افتند. افزایش قیمت دارو در حالی طی دوسال اخیر به بالاترین میزان خود رسیده که همچنان اختصاص نیافتن ارز دارویی علاوه بر تحریم ها و گران شدن ارز بر گرانی سرسام آور دارو دامن می زند.
ارزی که اعتراض خانم وزیر به عدم تخصیص آن به دارو باعث شد وی برکنار شود تا دیگر وزیری به سیاست های ارزی دولت انتقاد نکند.

در هر حال،آنچه مسلم است، پس از هدفمندی یارانه‌ها همزمان با افزایش چندین برابری قیمت تمام شده تولید دارو و کاهش میزان ارزش ریال در مقابل ارزها، قیمت دارو سیر صعودی نگران‌کننده‌ای را به خود گرفته است به طوری‌که طی هشت‌ماه گذشته، از تیرماه سال 1391 تا امروز دارو در چهار مقطع زمانی افزایش قیمت داشته است. و بیماران نیازمند به خصوص بیماران خاص بی بضاعت و یا کم بضاعت در آتش گرانی دارو می سوزند.

بازار داروهای تقلبی چینی و هندی نیز در بازار آزاد داغ داغ است.داروهایی که به گفته بسیاری از پزشکان جان بیماران را می گیرد و کک هیچکس هم نمی گزد!

و معلوم نیست دولتی که روزی با شعار برقراری عدالت اجتماعی آمد، چگونه بیماری را نیز به موردی اشرافی تبدیل کرده که اگر پول نداشته باشی باید بمیری؟!

شنبه، 24 فروردین ماه 1392 برابر با 2013-04-13 ساعت 12:04
خبر بعدی : تعداد مبتلایان به اختلالات روانی بیشتر می‌شود
خبر قبلی : دارو رسما گران شد / بیماران چه باید بکنند؟


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -