صبر کنگره آمریکا رو به پایان است. این طرح در ماه جاری نهایی می شود. طرحی که گفته می شود در آن مساله آزادی زندانیان سیاسی، احترام به حقوق زنان و نظارت بر انتخابات آزاد نیز مطرح شده است.
با بینتیجه ماندن مذاکرات هسته ای آلماتی، کنگرهآمریکا درصدد تصویب طرحی است که سنگینترین تحریمها علیه جمهوری اسلامی را رقم خواهد زد.
سایت موسوم به "دیپلماسی ایرانی: گروهی از قانونگذاران آمریکایی با طراحی سخت ترین تحریم هایی که تا کنون علیه ایران اعمال شده، پیش نویس قطعنامه ای را آماده کرده اند که در صورت به تصویب رسیدن، علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال خواهد شد که تحت تاثیر تحریم های پیشین از سال 2011 تا کنون بیش از نیمی از درآمد نفتی خود را از دست داده است.
خبرگزاری بلومبرگ که نسخه ای از طرح سنا برای تحریم ایران را از دفتر کنگره به دست آورده در این زمینه می نویسد، مطابق با تحریم های جدید هر کشور خارجی که با هر یک از شرکت های تحت کنترل دولت ایران معامله کند، مجازات خواهد شد. این تحریم ها همچنین ایران را از به کار بردن درآمد ناشی از صادرات نفتی برای خرید هر کالایی به جز غذا و دارو، منع می کند.
به گزارش این خبرگزاری آمریکایی انتظار می رود که این طرح در ماه جاری نهایی شود. طرحی که گفته می شود در آن مساله آزادی زندانیان سیاسی، احترام به حقوق زنان و نظارت بر انتخابات آزاد نیز مطرح شده است. بنا بر ادعای بلومبرگ در این طرح آمده است پیش از خارج شدن نام شرکت های دولتی ایرانی از فهرست تحریم های آمریکا، تهران باید این اقدامات را انجام دهد.
مارک دابویز،از بنیاد دفاع از دمکراسی ها در واشینگتن که به قانونگذاران و دولت در خصوص تحریم های ایران مشاوره می دهد، می گوید: صبر کنگره رو به پایان است. به گفته وی، اقدامات جدید تحت بررسی به طور قابل توجهی بر فشار اقتصادی علیه ایران می افزاید و شرایط را به سوی تحریم کامل تجارت و امور مالی با جمهوری اسلامی پیش می برد.
این طرح باید به تصویب کنگره آمریکا برسد و باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز آن را تایید کند. طرح تحریم های جدید ایران ، ذخیره ارزی ایران را نشانه گرفته و دسترسی جمهوری اسلامی به ارزهای رایج شامل یورو را از بین می برد و همچنین فعالیت طرافی ها را محدودتر می کند.
گزارش رئیس جمهور
در تلاشی به منظور متوقف کردن ایران در راه دور زدن تحریم ها، طرح تحریم های جدید، شرکت هایی را که خدمات بیمه کشتیرانی به ایران ارائه می کند، مجازات کرده و همچنین از موسسه ها می خواهد به انتقال نفت ایران کمک نکنند.
طرح تحریم های جدید از رئیس جمهور آمریکا می خواهد که هر 60 روز یک بار گزارش دهد که ایران به لحاظ زمانی با دستیابی به ذخایر کافی اورانیوم غنی شده برای تولید یک سلاح هسته ای چه فاصله ای دارد. همچنین از رئیس جمهور خواسته می شود میزان تاثیرگذاری تحریم ها بر کاهش ذخایر ارزی ایران را گزارش دهد و اعلام کند ایران چه زمانی با بحران نقدینگی مواجه می شود که عملکرد اقتصادی جمهوری اسلامی را مختل خواهد کرد.
در پیش نویس تحریم ها همچنین به تحریم تسلیحاتی ایران، کره شمالی، سوریه و سودان و گروه هایی نظیر حزب الله اشاره شده است.
انزوای اقتصادی
بلومبرگ در ادامه گزارش خود می نویسد به نظر می رسد که تدوین این تحریم ها پاسخی باشد به موضع تهران در مذاکرات هسته ای اخیر در آلماتی که در آن هیات مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی به بسته پیشنهادی ارائه شده در اسفند ماه واکنشی نشان نداد. ماترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از این مذاکرات اعلام کرد که مواضع دو طرف همچنان دور از هم است.
خروج از ان پی تی
این در حالی است که علاالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز مدت کوتاهی پس از نشست آلماتی در گفت و گو با العالم اعلام کرد، خروج از ان پی تی به عنوان یکی از گزینه ها روی میز جمهوری اسلامی قرار دارد.
از سوی دیگر برخی تحلیلگران بر این باورند که اعمال تحریم های سنگین تر، موضع ایران را تندتر خواهد کرد. تریتا پارسی (لابی رژیم در آمریکا) می گوید: تحریم هایی تا این اندازه سخت، به جای اینکه تهران را منعطف تر کند، به قاطع تر شدن ایران منجر می شود چرا که رهبران ایران بر این باور نیستند که تعلیق فعالیت های هسته ای به لغو تحریم ها منجر می شود.
سه شنبه، 20 فروردین ماه 1392 برابر با 2013-04-09 ساعت 13:042004- 2024 IranPressNews.com -