رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اسلامی مخالفت خود را با اجرایی کردن فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانهها ابراز داشت. او گفت نرخ رشد اقتصادی در ایران صفر یا زیرصفر است.
به گزارش رادیو آلمان، غلامرضا مصباحی مقدم روز یکشنبه (۱۸ فروردین/۷ آوریل) در جلسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ایلنا گفت: «افزایش یارانه را به مصلحت نمیدانیم.» وی افزود: «مجلس موافق اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانهها نیست و در شرایطی ما موافقت خواهیم کرد که تورم تک نرخی شده و ثبات اقتصادی ایجاد شود.»
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه بیان کرد که نرخ رشد اقتصادی در ایران "صفر و یا زیرصفر و منفی است". او در این باره گفت: «متأسفانه از فرصتهای اجرا شده در اقتصاد نتوانستیم به درستی استفاده کنیم.»
این نخستین بار است که یکی از مقامات مطلع در حاکمیت نرخ رشد اقتصادی در ایران را تا زیرصفر ارزیابی می کند.
مرکز آمار ایران در گزارشی که دهم فروردین سال جاری منتشر کرد میزان تورم در دوازده ماه منتهی به اسفند ۹۱ را نسبت به دوره مشابه سال پیش ۳۱/۵ درصد دانست. روند رو به رشد افزایش نقدینگی که پرداخت یارانههای نقدی آن را تشدید کرده، یکی از عوامل موثر در بالا رفتن میزان تورم محسوب میشود.
سخنان مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در حالی بیان شده که احمد توکلی، کارشناس اقتصادی و رئیس پیشین مرکز پژوهشهای مجلس نیز چندی پیش اعلام کرد در صورتی که اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها توسط دولت آغاز شود، تورم حداقل به ۴۱ درصد و حداكثر به ۶۰ درصد میرسد.
هدفمند کردن یارانهها
طرح هدفمند کردن یارانهها از زمستان سال ۱۳۸۹ آغاز شد و هدف آن حذف سوبسیدهای اقتصادی در کشور بود. دولت در مرحله نخست این طرح در ازای حذف بخشی از یارانهها ماهانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای افراد خانوادههای کمدرآمد پرداخت کرد.
اما اجرایی شدن این طرح، تورم در کشور را به شدت افزایش داد و این امر در هماهنگی با افزایش تحریمهای جهانی به خاطر برنامههای اتمی ایران فشار زیادی را بر اقتصاد ایران وارد کرد. به همین دلیل بود که نرخ رسمی تورم در پایان سال ۱۳۹۱ از مرز ۳۱ درصد نیز فراتر رفت.
کاهش اتکا به بودجه نفت
به گزارش خبرگزاری ایلنا مصباحی مقدم بودجه پیشنهادی دولت را برای سال جاری نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان دانست و گفت که به خاطر تحریمها اتکا به فروش نفت در بودجه سال جاری کاهش یافته و برمبنای فروش یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز تعیین شده است. او افزود، رقم فروش نفت در بودجه نیز ۹۵ دلار از هر بشکه در نظر گرفته شده است.
بودجه سال گذشته فروش نفت ایران برمبنای روزانه دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه تنظیم شده بود، زیرا ایران روزانه به طور میانگین حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت صادر میکرد، اما تحریمها سبب نصف شدن درآمد نفتی ایران شدند و بیسبب نیست که کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بودجه سال جاری را در رابطه با فروش یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز در نظر گرفته است.
یکشنبه، 18 فروردین ماه 1392 برابر با 2013-04-07 ساعت 23:042004- 2024 IranPressNews.com -