تعلیم آدمکشان شبیحه در جمهوری اسلامی (تکمیلی)

شبیحه اصطلاحی در سوریه برای اشاره به نیروهای لباس شخصی شبه ‌نظامی و آدمکش‌های وابسته به حکومت است که ریشه آن به زمان حکومت حافظ اسد (۱۹۷۱-۲۰۰۰) بر می گردد.

خبرگزاری رویترز گزارش می‌دهد که شبه‌نظامیان و نیروهای وفادار به اسد، به ایران رفته و آموزش‌های لازم برای جنگ چریکی را فرا گرفته‌اند. گزارشگر رویترز با ۴ نفر از این شبه‌نظامیان گفتگو کرده‌ است.

به گزارش رادیو آلمان، خبرگزاری رویترز از تعلیم گروه‌های شبه‌نظامی وفادار به اسد در اردوگاه‌های آموزشی سپاه پاسداران خبر داده است. این خبر مبتنی بر سوالاتی است که گزارشگر رویترز از چهار نفر از حامیان بشار اسد از چهار گروه و شهر مختلف، به طور مجزا پرسیده است.

پاسخ‌های هر چهار نفر، تعلیم نظامی آنها در ایران را تایید می‌کند. سامر یکی از آنها می‌گوید همراه با گروهی دیگر، دوره‌ای ۱۵ روزه برای جنگ‌های شهری دیده و برای کار با سلاح سبک و موشک‌های زمین به هوا تمرین کرده‌است. برخی دیگر مهارت‌های تک‌تیراندازی را فراگرفته‌اند.

سامر ادامه داده که در دوره آموزشی، به آنها فنون جنگ چریکی و راه‌های حملات غافلگیرانه آموخته‌اند. وی گفته که گروه دیگری از حزب‌الله لبنان نیز به موازات سوری‌ها در حال گذراندن آموزش‌های پیچیده‌‌تری بودند.

سابقه جمهوری اسلامی در آموزش حزب‌الله لبنان، به کمی پس از شروع جنگ داخلی ۱۵ ساله این کشور باز می‌گردد. رویترز می‌نویسد که ایران ظاهرا همین استراتژی را در سوریه نیز پیش گرفته تا بدین‌وسیله، نفوذ خود در این کشور را حتی پس از پایان بشار اسد نیز تضمین کند.

اذعان رژیم ایران به حمایت نظامی از رژیم سوریه

مقامات ایرانی برای مدت‌ها، منکر حمایت مستقیم نظامی خود از نیروهای وفادار به اسد بودند و موضوع را محدود به مشاوره نظامی اعلام می‌کردند. برای نخستین بار در سپتامبر ۲۰۱۲ بود که محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران، استقرار نیروهای سپاه در سوریه را تایید کرد.

این زمانی بود که شورشیان سوری، سردار حسن شاطری، یکی از فرماندهان سپاه قدس را در مرز لبنان و سوریه به قتل رساندند. شاطری، بر اساس بیانیه سپاه پاسداران ایران، رییس کمیته ایرانی بازسازی لبنان نیز بود.

شورشیان سوری پیش از کشتن شاطری، ۴۸ ایرانی دیگر را گروگان گرفته و رهایی آنها را منوط به آزادی ۲۰۰۰ فعال سوری کرده بودند.
سپاه پاسداران می‌گوید که حسن شاطری در راه دمشق به بیروت کشته شده است

ایران متحد نزدیک رژیم سوریه است و با کمک مالی و ارسال اسلحه از اسد حمایت می‌کند. نخست در ماه ژانویه بود که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا، از گسترده‌تر شدن دایره پشتیبانی ایران از رژیم اسد خبر داد.

از لاذقیه تا تهران

نیروهای وفادار به اسد از فرودگاه لاذقیه به تهران پرواز کرده‌اند. این شبه‌نظامیان به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که مقامات جمهوری اسلامی آنها را بلافاصله پس از رسیدن به تهران سوار اتوبوسی با پنجره‌های پرده‌پوش کرده‌ و پس از طی مسافتی یک ساعت و نیمه، به اردوگاه آموزشی رسانده‌اند.

به گفته آنها، بیشتر مربیان ایرانی این اردوگاه عربی می‌دانستند و برخی نیز برای آموزش به مترجم متوسل می‌شدند.

نبیل، یکی دیگر از این شبه‌نظامیان از شهر حمص، به رویترز گفته که در روز ورود به اردوگاه، سخنان افسری ایرانی را شنیده‌اند که در مورد شهادت و دفاع از سوریه، انضباط و روحیه جنگاوری بیان شد.

بیشتر این شبه‌نظامیان علوی بوده‌اند و باقی آنها مسیحی یا دروزی‌. سامر به گزارشگر رویترز گفته است که ایرانی‌ها پیوسته تکرار می‌کردند که این جنگ علیه سنی‌ها نیست بلکه علیه دشمنان سوریه است: «اما علوی‌ها هم مدام می‌گفتند ما می‌خواهیم سنی‌ها را بکشیم و در انتقام از آنها به زنان‌شان تجاوز کنیم.»


آموزش شبه نظامیان در کربلا و اعزام آنها به سوريه

صدای آمریکا: خبرگزاری رویتر به نقل از نیروها و فعالان سوری می گوید دولت سوریه گروه هائی از شبه نظامیان را برای آموزش نبردهای چریکی به یک پایگاه سری در ایران می فرستد تا نیروهای مسلح خود را که در طول دو سال جنگ، و فرار و پناهدگی نفرات تضعیف شده است، تقویت کند.

رویترز می گوید با چهار رزمنده ای که گفته اند در ایران دوره آموزشی دیده اند، و نیز با منابعی در اپوزیسیون، که آنها هم از تهیه مستندهائی در این باره خبر داده اند، مصاحبه کرده است.

رویترز می گوید رئیس تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل و یک دیپلمات غربی گفته اند، رژیم ایران، حامی اصلی اسد، به تعلیم دست کم ۵۰ هزار شبه نظامی کمک می کند، و هدف آن است که شمار این نیرو به ۱۰۰ هزار نفر افزایش یابد.

آموزش شبه نظامیان در کربلا و اعزام آنها به سوريه

يک نماينده عراقی فاش ساخت که رژيم تهران در نزدیکی کربلا، تعدادی را تحت نظارت سپاه قدس برای اعزام به سوریه آموزش می دهد.

به گزارش شبکه الجزیره، اين نماينده عراقی به روزنامه سعودی الوطن گفت که گزارشی را به کميسيون امنيت و دفاع پارلمان تقديم کرده که شامل اطلاعاتی در مورد تعداد افرادی که آموزش می بينند و کسانی که بر آموزش آنها نظارت دارند و با اطلاع مسئولان امنيتی عراق است.

این نماینده توضيح داد که اين افراد از طريق هيئت های زيارتی به عراق وارد می شوند.


آدينه، 16 فروردین ماه 1392 برابر با 2013-04-05 ساعت 01:04
خبر بعدی : صحنه سازی جدید آلمان برای ادامۀ همکاری با ملایان
خبر قبلی : محصولات چین و ماچین نفس همه را گرفته


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -