سفر پیغام آور به آلماتی/توافقی حاصل نخواهد شد

به گزارش ایسنا، هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی به ریاست سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت عصر چهارشنبه برای انجام مذاکرات با 1+5 تهران را به مقصد آلماتی ترک کردند. مذاکرات "آلماتی 2" میان جمهوری اسلامی و 1+5 براساس توافق میان دو طرف در 16 و 17 فروردین برگزار می شود.

همزمان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته به آلماتی می رود تا پاسخ رسمی رژیم ایران به پیشنهادهایش را بشود.

کاترین اشتون که از جانب گروه پنج بعلاوه یک مذاکره می کند، افزود، بسیار مهم است که اینبار از سوی رژیم ایران پاسخ رسمی دریافت کند.

در همین حال جان کری وزیرخارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت، رژیم تهران می داند که در تعطیلات آخر هفته فرصتی برابر خود دارد و اگر راه حل ساده را انتخاب کند، می تواند از انزوا خارج شود.

این در حالیست که دو مقام ارشد غربی می گویند، در نشست آلماتی توافقی حاصل نخواهد شد.

باشگاه خبرنگاران: دو مقام ارشد غربی که هر دو در دوره کاری خود به طور سطح بالا و از نزدیک با مسئله هسته ای ایران درگیر بوده‌اند، دور روز مانده به آغاز مذاکرات آلماتی 2 طی نشستی در موسسه بروکینگز در واشینگتن که روز دوشنبه 12 فروردین 1392 (اول آوریل 2013) برگزار شد، آخرین دیدگاه‌های خود مطرح کرده‌اند.

گری سیمور هماهنگ کننده ارشد امور خلع سلاح در شورای امنیت ملی کاخ سفید و مشاور باراک اوباما که تا مذاکرات مسکو نیز عضو تیم مذاکره کننده امریکا بود یکی از این افراد بوده است.

سیمور اکنون دیگر در کاخ سفید حضور ندارد اما از آنجا که تا چند ماه قبل عضو موثر تیم مذاکره کننده امریکا بوده توجه به دیدگاه های وی اهمیت زیادی دارد.

ايران هسته‌اي مي نويسد: خاویر سولانا مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا که تا پیش از کاترین اشتون رییس تیم مذاکره کننده 1+5 بود، نیز فرد دومی است که در این نشست دیدگاه‌های خود را بیان کرده است.

«ایران هسته ای» به سبب اهمیت این نشست علاوه بر انتشار متن کامل صوتی این جلسه، خلاصه مهم‌ترین دیدگاه‌های دو طرف نقل می‌کند.

* گری سیمور:

- انتظار دست‌یابی به نتیجه مشخص از این مذاکرات واقع‌گرایانه نیست. طرف‌های مذاکره درباره اهداف این گفت‌وگوها برداشت مشترکی ندارند و نوعی قطع ارتباط بنیادین میان آنها وجود دارد.

- در حال حاضر منافع ایران و منافع غرب ایجاب می‌کند که گفت‌وگوهای هسته‌ای ادامه یابد، حتی اگر هر بار تنها توافقی که صورت می‌گیرد مربوط به زمان و مکان دور بعدی مذاکرات باشد.

- رهبر ایران، قصد دارد برنامه‌هسته‌ای را کج‌دار و مریز پیش ببرد و حتی‌الامکان تا پیش از برگزاری انتخابات خرداد ماه از بروز یک بحران بین‌المللی در نتیجه حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران جلوگیری کند.

- آیت‌الله خامنه‌ای قصد دارد تنش‌های موجود را در همین حد نگه دارد تا زمانی که تکلیف انتخابات ریاست‌جمهوری روشن شود.

- به طور قطع تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن، توافقی بدست نخواهد آمد و فراز و نشیب ها، اختلاف ها و ناامیدی ها ، تا آینده قابل پیش بینی در مذاکرات قدرت های جهان با ایران ادامه خواهد داشت.

- سرنگونی احتمالی رژیم بشار اسد در سوریه باعث انزوای بیشتر حکومت ایران در منطقه خواهد شد و این امر ممکن است راه را برای دست‌یابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای باز کند.

* خاویر سولانا:

- در ایران تصمیم نهایی در امور هسته‌ای با رهبر است. سعید جلیلی تنها یک پیغام آور است که خبر می‌دهد چه چیزهایی دریافت کرده و از نرمش لازم برای انجام مذاکرات واقعی برخوردار نیست.

- تا زمان برگزاری این انتخابات توجه سران ایران بیشتر معطوف به آن خواهد بود و موضوع مذاکره هسته‌ای در حاشیه قرار خواهد داشت. تا زمانی که این انتخابات برگزار نشده «بسیار مشکل خواهد بود در زمینه هسته‌ای کاری از پیش ببریم.

- دومین مشکل بزرگی که داریم مسئله سوریه است. فکر نمی‌کنم بدون حل مسئله سوریه بتوان با تهران کاری از پیش برد.

- میزان انسجام و هماهنگی گروه 1+5 تا حدودی به سبب اهداف متفاوتی که اعضای آن اکنون درباره سوریه دارند در حال تضعیف شدن است.


رژیم ایران به ‌دنبال سلاح هسته‌ ای است

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آستانه مذاکرات آلماتی ۲ اظهار داشته که رژیم ایران احتمال دارد به‌دنبال سلاح هسته‌ای باشد و آژانس شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد که فعالیت‌هایی در این خصوص در گذشته و حال جریان داشته است.

به گزارش فارس، «نشنال پست» به نقل از آسوشیتدپرس نوشته است که آمانو در سخنان اخیرش صریح‌ترین اشاره را به در جریان بودن چنین فعالیت‌هایی در ایران داشته است.

پیش از این، گری سیمور و خاویر سولانا، دو تن از مقامات سابق آمریکایی و اروپایی بدبینی خود را به مذاکرات ایران و 1+5 اعلام کرده و پیشاپیش به استقبال شکست این مذاکرات رفته‌اند.

ری تکیه، عضو شورای روابط خارجی آمریکا نیز با نگارش یادداشتی در واشنگتن پست از طرف‌های غربی حاضر در این مذاکرات خواسته بود تا رژیم ایران را متقاعد کنند که به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تن دهد که خواستار تعلیق کامل فعالیت‌های غنی‌سازی ایران هستند.

چهارشنبه، 14 فروردین ماه 1392 برابر با 2013-04-03 ساعت 23:04
خبر بعدی : "بمب" روی میز آلماتی
خبر قبلی : 12 میلیارد دلاراختلاس+4 میلیارد دلار دیگر


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -