ردیابی آزمایشات هستهای زیرزمینی با سامانه موقعیتیاب جهانی
تیمی از محققان دانشگاه اوهایو اعلام کرده که قصد دارد از سامانهی موقعیتیاب جهانی (GPS) برای ردیابی آزمایشهای هستهای زیرزمینی استفاده کند.
به گزارش آفتاب، این تیم مدعی شده در سال 2011 موفق شده با استفاده از این روش، محل یک آزمایش هستهای را در کره شمالی با دقت 4 کیلومتر ردیابی کنند.
زمانی که یک انفجار هستهای (حتی در زیر زمین) رخ میدهد مقدار زیادی امواج مغناطیسی در ناحیهی یونوسفر در بالای جو منتشر میشود. بر پایهی یک تئوری علمی، اغتشاشات عبوری یونوسفر (TID) میتواند در سیگنالهای عبوری از این منطقه نظیر سیگنال ماهوارههای GPS تاثیرگذار باشد.
اساس استفاده از این روش برای ردیابی آزمایشات هستهای، اندازهگیری تاخیر زمانی رسیدن سیگنال GPS به زمین در اثر وجود TID است.
آزمایشهای هستهای تنها عامل اغتشاش در ناحیهی یونوسفر نیست، پدیدههایی چون زلزله و یا توفانهای شدید نیز میتوانند عامل ایجاد TID باشند؛ اما به گفتهی مسؤولان این پروژه، آنها الگوریتمی را توسعه داده اند که میتوانند بوسیلهی آن آزمایشات هستهای را از امواجی همچون زلزله تمیز دهند.
هم اکنون سامانهی پایش بینالملل (IMS) میتواند آزمایشهای هستهای، زلزله و یا پدیدههایی که شوکهای قوی ایجاد میکنند را بر روی زمین ردیابی کند؛ اما این سامانه قادر نیست آزمایشهای زیرزمینی را شناسایی کند. بهره بردن از این روش میتواند آزمایشات زیرزمینی را نیز شناسایی کند.
2004- 2024 IranPressNews.com -