شفاف نیوز: رابطه داشتن یا نداشتن با آمریکا یکی از بحثهایی است که در ادبیات سی و چهار ساله کشور جای ثابتی داشته و همچنان خواهد داشت. البته این مسالهای است که تشخیصش فقط به عهده مقام معظم رهبری است و به همین دلیل دولتها از هر گونه تحرک و حتی اظهارنظری در این باره پرهیز داشته اند. با این حال اما دولت احمدی نژاد بیش از دیگران به بحث رابطه با آمریکا پرداخت و بخصوص در چندماهه اخیر در کمتر سخنرانی رئیس جمهور سخن از رابطه با آمریکا غایب بود.
علاءالدین بروجردی رییس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این رابطه توضیحاتی داد.
آیا دولتها میتوانند در خصوص رابطه یا تداوم قطع رابطه با آمریکا تصمیم بگیرند با اعلام موضع کنند؟
آمریکا و اینکه با آن کشور نمیتوانیم رابطه داشته باشیم، مسالهای است که به عنوان یکی از اصولیترین خط قرمزهای نظام است و به همین دلیل مقام معظم رهبری تعیین کننده این مساله هستند.
اما احمدینژاد چندی پیش دوباره از احتمال برقراری رابطه صحبت کرده بود، البته با تعیین شرط و شروطهایی. سؤال این است که تشخیص اینکه شرایط برای رابطه آماده است یا خیر با چه کسی است؟
رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور خط قرمز سیاست خارجی است و هر گونه تصمیمی در این زمینه با توجه به جایگاه مقام معظم رهبری در سیاست گذاریهای کلان نظام توسط ایشان و با اذن ایشان اتخاذ میشود.
دولت فعلی به این متهم میشود که در مسایل مربوط به سیاست خارجی همخوانی لازم را با خطوط قرمز ندارد. این برداشت با برداشتی بر اساس واقعیتهای رفتاری دولت است یا تحلیلی اشتباه؟
در دولت مسؤلیت سیاست خارجی با وزارت خارجه است و هر کسی که به عنوان وزیر به عنوان نفر اول دیپلماسی فعالیت میکند، حتما به خوبی میداند که همه تصمیم گیریهایش باید در راستای نظرات رهبری باشد و قطعا با خطوط قرمز هم آشنایی کاملی دارد و به آنها هم عمل میکند.
اما برخی کارهای دولت قابل تامل است. مثل تعیین معاون قارههای مختلف که حتی وزیر خارجه وقت (منوچهر متکی) هم به آن اعتراض داشت.
بالاخره تجربههایی است که انجام دادند و البته تصحیح هم شد. ساختار دستگاه سیاست خارجی برای همه روشن و شفاف است و همه باید بدانند که مکلف و موظف به رعایت اصول هستند.
آدينه، 2 فروردین ماه 1392 برابر با 2013-03-22 ساعت 10:032004- 2024 IranPressNews.com -