رادیو آلمان: دولت آلبانی میگوید که "به دلایل بشردوستانه" تصمیم گرفته به ۲۱۰ عضو سازمان مجاهدین خلق پناهندگی سیاسی بدهد. در حال حاضر حدود سه هزار عضو این سازمان در یکی از کمپهای پیشین نیروهای آمریکایی در عراق به سر میبرند.
روز شنبه (۱۶ مارس/ ۲۶ اسفند) خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از بیانیه نخستوزیر آلبانی گزارش داد که دولت این کشور آماده است به ۲۱۰ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران پناهندگی اعطا کند.
به گفته سالی بریشا، نخستوزیر آلبانی، این کشور در پی درخواست ایالات متحده آمریکا و سازمان ملل متحد تصمیم به اعطای پناهندگی به اعضای سازمان مجاهدین خلق گرفته است.
روز شنبه مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق، و باربارا لیف، معاون وزیرخارجه ایالات متحده آمریکا، با مقامهای آلبانی دیدار کردند. در این دیدار در مورد مسایل امنیتی و شرایط میزبانی اعضای سازمان مجاهدین خلق گفتوگو شد.
حدود سه هزار تن از اعضای این سازمان در حال حاضر در کمپ لیبرتی، اردوگاه پیشین نیروهای آمریکایی در نزدیکی بغداد مستقر هستند.
میزبانی که دیگر پذیرای مجاهدین نیست
اعضای سازمان مجاهدین خلق در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی و در جریان جنگ میان ایران و عراق، پایگاه اشرف را در عراق برپا کردند و در صف حامیان رژیم صدام حسین ایستادند. با سقوط صدام حسین، اعضای این گروه به عنوان نیروهای خارجی مسلح غیرمتخاصم تحت نظارت نیروهای آمریکایی درآمدند و در نهایت خلع سلاح شدند. بعدها هم کنترل پایگاه اشرف به نیروهای عراقی سپرده شد.
رفته رفته موضوع حضور مجاهدین خلق در عراق به موضوع تنش میان دولت عراق و آمریکا تبدیل شد. در روزهای پایانی سال ۲۰۱۱ دولت عراق و سازمان ملل توافقی را به امضا رساندند که طبق آن ۳۴۰۰ ساکن اردوگاه اشرف در عراق تا روشنشدن وضعیت پناهندگیشان، به مکانی دیگر منتقل شوند.
جمهوری اسلامی و حکومت عراق میخواهند که این نیروها هر چه سریعتر خاک عراق را ترک کنند. با این حال رهبران این سازمان میگویند که نسبت به سلامت افرادشان در صورت ترک عراق اطمینان خاطر ندارند.
حمله به اردوگاه لیبرتی
اعضای سازمان مجاهدین خلق در عراق نیز در امنیت به سر نمیبرند. کمپ لیبرتی فوریه گذشته با موشک و خمپاره هدف قرار گرفت. خبرگزاری فرانسه به نقل از دو مقام امنیتی عراقی گزارش داد که در اثر این حمله پنج نفر کشته و حدود ۴۰ تن نیز مجروح شدند؛ بر این اساس سه پلیس عراقی نیز در میان زخمیشدگان بودند.
مجاهدین خلق، جمهوری اسلامی و دولت نوری مالکی را متهم به دست داشتن در این حمله کردند. در ادامه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) خبر داد که حسن داناییفر، سفیر ایران در عراق، این حمله را محکوم کرده است. پس از آن اما خبرگزاری فارس به نقل از دانایی فرد این موضوع را "کذب محض" خواند.
سازمان مجاهدین خلق در سالهای گذشته به علت فعالیتهایش در لیست گروههای تروریستی بریتانیا، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و کانادا قرار داشت. با این حال بریتانیا در سال ۲۰۰۸، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۹ و ایالات متحده و کانادا در دسامبر ۲۰۱۲ این سازمان را از لیست گروههای تروریستی خارج کردند.
سه شنبه، 29 اسفند ماه 1391، 1:19 بعدازظهر برابر با 2013-03-17 ساعت 10:032004- 2024 IranPressNews.com -