صنعت گردشگری؛ در میان 11 کشور منطقه، دهم شدیم

صنعت گردشگری و سفر ایران در میان 11 مقصد گردشگری منطقه خاورمیانه در فهرست اقتصاد رقابتی سفرو گردشگری در سال 2013 ، رتبه 10 را بدست آورد. طبق این جدول ایران از نظر شاخص‎های رقابتی درمیان تمام کشورهای منطقه از مصر نیز که در رتبه 85 جهانی است، پایین ‎تر بوده و تنها بر کویت پیشی دارد.

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ بین الملل ـ صنعت گردشگری و سفر ایران در میان 11 مقصد گردشگری منطقه خاورمیانه در فهرست اقتصاد رقابتی سفرو گردشگری در سال 2013 ، رتبه 10 را بدست آورد. طبق این جدول ایران درمیان تمام کشورهای منطقه از مصر نیز که در رتبه 85 جهانی است، پایین‎تر است و تنها بر کویت پیشی دارد.

این گزارش دوسالانه شامل تجزیه و تحلیل طبقه بندی ایندکس رقابت در صنعت سفر وگردشگری است که براساس محاسبه فاکتورها و سیاست گزاری‌ها در اموری چون مقررات و قوانین سیاسی، محیط زیست و طبیعت پایدار ، توسعه زیرساخت‎های گردشگری، برخورداری از ذخایر طبیعی و فرهنگی ودیگر معیارهاست .

طبق این جدول ایران از نظرشاخص‎های رقابتی در زمینه مقررات وقوانین و سیاستگزاری‎ها در ردیف 124 از نظر پایداری محیط زیست رتبه 101 از نظر امنیت و سلامت گردشگری رتبه 106 از نظر بهداشت و سلامت در رتبه 79 از نظر اولویت بخش سفرو گردشگری رتبه 130 از نظر حمل ونقل هوایی رتبه 102، از نظر حمل و نقل زمینی رتبه 76 از نظر زیرساخت‌های توریستی، رتبه 133، از نظر زیرساخت و فناوری‎های نوین ارتباطی رتبه 93 از نظر قیمت رقابتی در صنعت سفر و گردشگری رتبه 1 و از نظر شاخص ذخایر نیروی انسانی رتبه 87 و در زمینه اولویت و علاقمندی به سفرو گردشگری رتبه 128 و در زمینه شاخص‌های مرتبط با ذخایر طبیعی رتبه 74 و در شاخص‎های مرتبط با ذخایر فرهنگی، رتبه 45 جهانی را داراست.

طبق همین گزارش در منطقه خاورمیانه کشورهای امارات متحد عربی، قطرو بحرین بالاترین رتبه را بدست آورده‎اند. کشورهای عمان،اردن،سعودی، لبنان، مراکش، مصر دردریف‎های بعدی جدول خاورمیانه جای دارند. ایران پس از مصر و قبل از کویت در پایین‎ترین رتبه جدول جای گرفته‌اند. .


جدول وضعیت ایران و تعدادی از کشورهای دیگر

کشور امارات متحده عربی در سطح جهانی درردیف 50 کشور برتر است که رتبه 28 را آورده و ازا ین نظر بر ترکیه نیز برتری دارد. کشور قطر نیز که رتبه دوم را در منطقه خلیج فارس بدست آورده، در ردیف 41 جدول جهان قرار دارد. عربستان سعودی در ردیف 62 جهان است.


کشور بحرین نسبت به دو سال قبل 15 رتبه تنزل داشته است. کشور مصر نیز با رتبه 85 به رغم ده درجه تنزل نسبت به دو سال پیش، همچنان در رتبه بندی رقابتی گردشگری و سفر بر ایران برتری دارد. به جز کویت سایر کشورهای عمدتا عرب منطقه از نظر معیارهای مورد نظر در تعیین این جدول، برایران برتری دارند.

کشور کویت در رتبه 101 از 149 کشور جهان است که در منطقه تنها کشوری است که جایگاه آن از ایران پایین‌تراست. کشور کویت در سال 2011 در رتبه 95 بود اما به دلیل بروز ناآرامی‎های سیاسی جاری دراین کشور، شش درجه تنزل کرده است.

این گزارش که هر دوسال یک بار منتشر می‎شود ، ضمن معرفی کشورهای مختلف ورتبه بندی آن‌ها، به بررسی توان بالقوه صنعت سفر و گردشگری در رشد و انعطاف اقتصادی و نقشض آن در ایجاد اشتغال می‌پردازد. و ازد یگر سو فاکتورهایی که می‌تواند سبب ادامه یا توقف یا کندی روند رشد شود درهر کشور مشخص ورتبه بندی می‌کند.

سوییس که درسال 2011 نیز رتبه نخست جهانی را بدست اورده بود، درمیان جدول 50 کشور برتر اقتصادهای رقابتی درصنعت گردشگری و سفر با کسب رتبه نخست همچنان در صدر جدول جهان است .

صنعت گردشگری و سفر در کشورهای آلمان، استرالیا و اسپانیا درردیف‎های بعدی و سپس بریتانیا ،امریکا، فرانسه ، کانادا، سوئد، سنگاپور، نیوزیلند، هلند، ژاپن و هنگ کنگ نیز به ترتیب در ردیف های بعدی جدول رقابتی سفر و گردشگری جهان جای دارند.

گردشگری ترکیه نیز با 4 رتبه رشد در جدول 140 کشور برتر جهان، به رتبه 46 رسید.

چهارشنبه، 23 اسفند ماه 1391، 8:22 صبح برابر با 2013-03-13 ساعت 03:03
خبر بعدی : زیر بار آن گرانی تسمه ی او می برد؛ البته در آنگولا!
خبر قبلی : جنگنده سوخوی در آكروبات بازی ژنرال روس ساقط شد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -