هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران درباره روند صعودی ابتلا به HIV ایدز در کشور از طریق تماس جنسی هشدار داد.
به گزارش کلمه، پیش از این رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت از افزایش ۲۰ درصدی مبتلایان به HIV از طریق روابط جنسی در کشور خبر داده و گفته بود: پیش بینی می کنیم ۷۰ هزار مبتلا به HIV در کشور هنوز ناشناخته اند.
فرداد درودی اگر چه به کاهش چشمگیر مبتلایان به این بیماری از طریق خون و فرآوردههای خونی و نیز معتادان تزریقی با سرنگهای آلوده اشاره کرده اما از روند صعودی ابتلا به HIV ایدز در کشور از طریق تماس جنسی ابراز نگرانی کرده است.
با این حال او گفته است: آینده ما نسلی عاری از HIV است وایدز قابل پیشگیری بوده و نیازمند آموزشهای خاص است.
سازمانهای مستقل نظیر سازمان بهداشت جهانی برآوردی بیش از ۸۰ تا ۱۰۰ هزار نفر از مبتلایان به ایدز در کشور دارند، با این حال وزیر معزول شده بهداشت مدعی شده بود که در حال حاضر در کشور حدود ۲۲ هزار مورد شناخته شده ایدز داریم که با توجه به کنترل خوبی که در این زمینه داشتهایم از حدود ۸۵ درصد این موارد که از طریق تزریق مواد مخدر به ایدز مبتلا شدهاند به ۱/۱ دهم درصد تقلیل پیدا کردهاند.
او البته ضمن آن از آتشفشان ایدز گفته بود که در آینده کشور را شعله ور می کند و هشدار داده بود که رشد انتقال ایدز از طریق روابط جنسی غیر متعارف و مصرف روانگردانهایی مثل شیشه که تمایلات جنسی را ۸ تا ۱۰ برابر میکند اگر به همین روال ادامه پیدا کند، در آینده آتشفشان بیماری ایدز را در کشور شعله ور میکند.
حالا در خبری که ایسنا به نقل از هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران منتشر کرده او تلاش برای سلامت نسل آتی و تمرکز عمده بر سلامت نوزادان متولد شده را از اولویتهای برنامه چهار ساله آینده کشور عنوان کرد و افزود: ما برای نسل بعدی تلاش میکنیم.
هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران، تلاش عمده این سازمان را در جذب مبتلایان به بیماری HIV ایدز جهت ارائه آموزش و مشاورههای لازم به ایشان در راستای ارتقای سلامت جامعه مهم دانست.
به اعتقاد کارشناسان مواد محرک و روانگردان نیز مثل شیشه، کراک و … نیز وجود دارد که حالتهایی را در افراد ایجاد میکند که تمایلات جنسی را ۸ تا ۱۰ برابر میکند و باعث میشود مراقبت از خودشان را از دست بدهند و اگر قبلاً از پوششی استفاده میکردند تا مبتلا نشوند حالا دیگر آن را از دست میدهند.به این ترتیب این افراد دیگر نمیتوانند از ابتلا به ایدز جلوگیری کنند.
مرضیه وحیددستجردی هم اعلام کرده بود: گاهی میبینیم افراد مرتکب قتل و جنایت و اعمال خلاف حتی با محارمشان میشوند. بنابراین این دو مسئله یعنی روابط جنسی غیرمتعارف و مواد روانگردان مثل شیشه میتواند آتشفشان ایدز را در کشور شعلهور کند. راهش این است که به جوانان و مردم این مسئله را مدام یادآوری کنیم که مراقب باشند زیرا به شدت در معرض خطر هستند.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت نیز آبان ماه با اعلام اینکه ۶۷ درصد موارد ابتلا به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی است، گفته بود: سهم انتقال ایدز از طریق روابط جنسی از سال ۶۵ تا ۹۰ ، ۷ درصد بود که این آمار در سال گذشته به ۱۰ درصد رسیده است که نشان می دهد ۲۰ درصد افزایش ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی را در کشور داشته ایم.
صداقت با اعلام اینکه ارائه تمامی برنامه های مراقبتی از مبتلایان به HIV رایگان و محرمانه است افزود: تخمین می زنیم ۹۳ هزار نفر در کشور بهHIVمبتلا باشند که ۷۰ هزار نفر آنان از وضعیت ابتلای خودشان آگاه نیستند.
او اما با اعلام اینکه ایدز هیچ درمان قطعی ندارد، افزوده بود: پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار آسان است.
درودی، نیز مهمترین علت ابتلا به بیماری HIV ایدز را رفتارهای پرخطر افراد دانسته و خواستار پرهیز از رفتارهای پرخطر در کنار رویکرد سه گانه پیشگیری (تشویق به خویشتنداری، وفاداری به یک شریک جنسی و استفاده از بستههای بهداشتی) جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری شد.
وی به اقدامات پیشگیرانه در کلیه سطوح جامعه (جمعیت عمومی، زنان، مردان، افراد درحال تردد، معتادان تزریقی و تنفروشان) اشاره کرد و ضمن تقدیر از مسوولین کشور، برنامههای جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به همهگیری اچ آی وی را برنامههای کاهش آسیب، مراکز گذری (DIC)، برنامههای درمان نگهدارنده با متادون (MMT)، برنامههای سوزن و سرنگ، DIC زنان، مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری (VCT)، برنامههای کاهش آسیب در زندان و باشگاههای مثبت معرفی کرد.
2004- 2024 IranPressNews.com -