3.5 میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در قالب واحد یوآن در بانکهای چینی نگهداری میشود. بهدنبال آن هستیم تا روشهای مناسبی به منظور بازگشت این منابع ارزی به چرخه اقتصادی کشور بیابیم و آن را در اختیار واردکنندگان قرار دهیم.
به گزارش ایسنا، رضا توفیقی، معاون بازاریابی و کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت در نشست "میز چین"، با بیان مطلب بالا چین را بزرگترین بازار صادراتی کالاهای غیرنفتی ایران در سال گذشته معرفی کرد و گفت: همفکری و جمعبندی در رابطه با تعیین روشهایی جهت بازگرداندن منابع ارزی ناشی از صادرات در بانکهای چینی به چرخه اقتصادی کشور اقدامی ضروری است.
در ادامه این نشست، نقرهکارشیرازی، دبیرکل اتاق ایران ظرفیتهای دو کشور ایران و چین برای همکاریهای تجاری را بیش از این برشمرد و گفت: در بخش انرژی پتانسیلهای خوبی برای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بین ایران و چین وجود دارد که تاکنون مغفول مانده است.
او با بیان اینکه قرار بود براساس این سند از نظر صنایع پتروشیمی مقام اول منطقه را به خود اختصاص دهیم، بیان کرد: متأسفانه به دلیل حرکات برخی کشورها این حرکت کند شد.
گو، رایزن بازرگانی چین در ایران نیزهمکاری دو کشور در زمینههای عمرانی، برق، معدن، صنایع ریلی و ماشینآلات را بسیار عالی توصیف و اظهار کرد: چین دومین شریک تجاری ایران است. در سال 2012 تولید ناخالص داخلی (GDP) چین 8300 میلیارد دلار بود که نسبت به سال گذشته 7.8 درصد رشد یافت. حجم مبادلات چین در این سال 3870 میلیارد دلار اعلام شد.
وی در رابطه با گزارشهای رسیده از بازرگانان ایرانی مبنی بر اینکه بانکهای چینی اعتبار اسنادی (LC) ایرانیها را به راحتی قبول نمیکند، تشریح کرد: در حال حاضر گزارشهایی به دست سفارتخانه و دولت چین رسیده است. تسویه حساب معاملات دو کشور در حال حاضر تنها از طریق یک بانک چینی انجام میشود که موانع بسیاری را برای طرفهای ایرانی داشته است. بر این اساس به دنبال حل مشکلات هستیم و امیدواریم این مشکلات به زودی حل خواهد شد.
به گفته گو، ارائه تسهیلات ویژه به بازرگانان دو کشور برنامه دیگری است که در دستور کار دولت چین قرار دارد. از جمله ارائه تسهیلات در زمینه صدور ویزا. در ادامه جلسه سپس گزارشی از موقعیت، فعالیتها و ظرفیتهای تجاری چین در اختیار اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت و هر یک از بازرگانان به بیان مشکلات خود در زمینه تجارت با این کشور پرداختند.
نشست "میز چین" با هدف بررسی مشکلات تجاری پیشروی بازرگانان ایرانی و چینی، با حضور دبیرکل اتاق ایران، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، معاون بازاریابی و کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت، رایزن بازرگانی چین در ایران و اعضای اتاق مشترک و بازرگانان فعال در این کشور صبح امروز یکشنبه در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
یکشنبه، 13 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-03-03 ساعت 12:032004- 2024 IranPressNews.com -